un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dacă reușeam să marcăm poate altfel era rezultatul final

16 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Meh. România a jucat prost cu Elveția, care chiar putea fi bătută, dar nu rezultatul final mă deranjează. Asta se mai întâmplă. Diferența imensă de forță de joc din a doua repriză se poate explica prin faptul că elvețienii chiar joacă în campionatele puternice ale europei, în timp ce “vedetele” noastre sunt rezerve sau joacă în campionatul intern, unde nivelul este unul de amatori cu fițe în cap.

Mă deranjează atitudinea de după meci.

calificarea este la mana noastra“, spune Iordănescu. Ce să zic, sper să aibă chef echipa să o și ia în mână. Poate-s plictisiți, poate n-au chef…

Din pacate, in repriza a doua am cazut fizic, nu am mai avut posesie“. Când zici din păcate, te referi la un factor ce nu-ți este sub control. Dinozaurii erau mișto, dar din păcate a venit meteoritul peste ei. Voiam să iau un credit, dar din păcate a venit criza mondială și s-au scumpit.

Când cazi fizic și nu ai posesie, nu este “din păcate”, ci este vina uneia sau a mai multor persoane care trebuie identificate pentru a corecta în viitor jocul, antrenamentul, regimul alimentar, selecția șamd.

Ne-am propus foarte mult, iar daca reuseam sa marcam poate altfel era rezultatul final“. Aici n-ai ce-i spune, rezultatul final chiar ar fi fost altul, garantat! Aveam impresia că pe Iordănescu l-au făcut general onorific, nu captain obvious onorific.

“noi ne-am făcut treaba“, spune Keseru. De acord, dar prost și noi speram să o faceți mult mai bine. Nu poți spune cu atâta seninătate un fel de “am intrat pe teren, am dat cu piciorul de colo-colo în minge, ce mai vreți?”. Mai avea să adauge “sunt plătit să joc, nu să și bat”, ca să fie treaba completă.

urmeaza un meci cu o echipa de nivelul nostru“, spune Mihai Pintilii despre meciul cu Albania. O declarație supărătoare, dar probabil singura realistă de aici. Trist, totuși, că România a ajuns la fotbal la nivelul Albaniei.

Mi-a părut rău de suporteri, spectacolul fanilor din Paris a fost superb. Tocmai ei meritau o atitudine adecvată din partea echipei după un meci atât de slab. Nu-i nimic, vine meciul cu Albania, va fi un meci dificil, dar sperăm la victorie și apoi la jocul rezultatelor (4 din 6 echipe plasate pe locul trei trec mai departe). Câtă vreme avem șanse matematice, echipa României stă liniștită, e ok, facem o combinație; dacă nu iese, băgăm un “din păcate”.

Din păcate, m-am uitat la meciul Franța – Albania. Au jucat albanezii de-au rupt pământul în două, au fost egalii francezilor până în minutul 90, când au primit un gol dintr-o fază norocoasă. Al doilea gol a venit în minutul 96. Nu vă lăsați înșelați de rezultatul de 2-0, putea fi la fel de lejer 0-0.

Dacă albanezii joacă la fel de bine și în meciul cu România, ne mănâncă pe pâine. Nu de alta, dar în două meciuri România n-a înscris niciodată din acțiune, ci doar din penalty-uri.

    17 comentarii

  1. Stancu golgeter! Se stieeee!
    Vai de mama noastra!

      (Citează)

  2. sa nu uitam totusi ca e un egal cat o victorie. cu Franta a fost o infrangere cat un egal.

      (Citează)

  3. Stai, lumea spera ca Romania sa iasa din grupe?

      (Citează)

  4. se stie ca franta s-a inteles pe la spate cu elvetia sa ii scoata pe romani din ecuatie.

      (Citează)

  5. Dacă reușeam să marcăm poate altfel era rezultatul final.

    Sau daca mai primeam macar inca un penalty.

      (Citează)

  6. daca suntem “la mana rezultatelor”, pe mine sa nu contati ca telespectator.

      (Citează)

  7. daca suntem “la mana rezultatelor”, pe mine sa nu contati ca telespectator.

      (Citează)

  8. Problema e ca albanezii joaca (sau macar se antreneaza) in campionate peste Liga 1.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Albania_national_football_team#Current_squad

      (Citează)

  9. Dacă marcam probabil era 2-2 ?? . Făceau baietii ceva sa ” fie bine ” ?? .

      (Citează)

  10. scuza-ma dar albanezii nu au jucat fotbal, s-au aparat bine si au fugit mult. Fotbal nu au jucat fiindca nu erau in stare sa lege niste pase si sa construiasca nimic.

    S-au aparat si au muncit pana la epuizare, iar pe final nu au mai putut.

      (Citează)

  11. Ai incercat tu sa faci un comentariu tragicomic dar nu prea iti iese. Si asta pentru ca ai fortat, majoritatea “citatelor” le-ai scos din context, am vazut interviul de dupa meci de unde ai scos aberatiile alea si omul s-a exprimat coerent si corect.

    Restul comentariilor sunt de microbist amator, daca ai fi urmarit “campionatele mari” pe care le iei de referinta ai fi văzut meciuri in care echipe mari, cu jucatori buni, au cadere mare de potential dupa un anumit moment al jocului. Isi revin mai repede, mai incet sau deloc. Oricum e mai frecvent decât ai tu impresia.

    Iar de suporteri ce sa zic… Suporterii adevarati sunt aia care sunt alaturi de echipa si cand joaca prost, nu doar atunci cand toate sunt bune. Bravo lor ca au facut atmosfera și s-au comportat bine, sper sa o faca in continuare.

      (Citează)

  12. “daca reuseam sa marcam poate altfel era rezultatul final“ -misto truism!

      (Citează)

  13. E clar, nu este nimeni în echipa României care să marcheze din acțiune, jocul trebuie să se concentreze exclusiv pe aruncări pe jos în careul advers.
    Eu zic că din 10-15 aruncări pe jos, arbitrul este obligat să ne dea minim 2-3 lovituri de la 11 m și dacă românii nimeresc poarta și portarul apără bine, asta înseamnă 1 -2 goluri.

      (Citează)

  14. completare: Dacă echipa noastră se pricepe doar la ”căzut fizic”, păi măcar să cadă mai des ”fizic” în careul advers, asta doar dacă îi ajuta ”fizicul” să alerge până în careul advers, că dacă leșină ”fizic” înafara careului, nu este nimeni care să nimerească poarta de la mai mult de 11 m.
    Mi-e jenă s-o spun, dar mi-e dor de Mutu, ce sa mai zic, Hagi e vis erotic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus