un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câte nuanțe de culori poți recunoaște? (p)

14 Jun 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Eu nu pot recunoaște multe culori. Am descoperit asta renovând casa, când am învățat despre cum roșul stins nu este niciodată doar atât, ci poate fi un bordeaux sau un mai subtil marsala. Aceleași discuții apar și la haine, când nu-i portocaliu, este corai, nu-i verde, este fistic. Crud!

Dacă aș avea câte un leu pentru fiecare dată când mi-am dat ochii peste cap auzind despre astfel de nuanțe… Adică nu-i vorba că nu îmi dau seama de deosebirile dintre ele, ci doar sunt uimit că toate au nume, că i se spune “lavandă” și nu “un mov mai deschis”. Mintea mea este pur și simplu incapabilă să rețină astfel de denumiri.

Puteți să vă testați cunoștințele despre culori pe culorioriginale.ro, un joc făcut de Canon unde vi se cere să identificați astfel de nuanțe ciudate. Recordul meu absolut a fost de 89%, printr-un șir super-norocos de culori ușor de identificat. Mult noroc să-l bateți, mă declar deja campion! Cei care joacă sunt înscriși automat în tragerea la sorți pentru 6 multifuncționale Canon PIXMA MG 7550 cu wifi, NFC, ecran tactil pentru control și alte funcții inteligente la bord.

Jocul dă puncte pentru cât de “aproape” ați fost de culoarea cerută, nu trebuie să o identificați chiar perfect. Eu am început să rând când mi s-a cerut să identific culoarea “opal”, nici nu știam ce nuanță este.

canon_culori_1

Culorile sunt importante nu doar când văruiți pereții casei, ci și când imprimați pe hârtie. Fie că-i vorba de un grafic complex sau de o fotografie cu un apus de soare spectaculos, utilizați cerneală originală, care are calitatea verificată, rezistă mult mai bine în timp, se imprimă în culori vii și nu se amestecă una cu alta la zonele de “graniță”.

De asemenea, un concurs și mai mare îi așteaptă pe cei ce cumpără cartușe originale Canon până la 30 iunie: înscrieți-le pe site-ul concursului și puteți câștiga premiul mare, un scuter Piaggio, sau un MacBook Air sau un hoverboard. Intră în concurs consumabilele pentru gamele MAXIFY, PIXMA și i-SENSYS cumpărate de la partenerii Canon.

prize

    10 comentarii

  1. Vorba aia: “Peach is a fruit, not a color! ” :D

      (Citează)

  2. 90.4% din a doua incercare :)

      (Citează)

  3. Logeaza-te cu feisbuc. Nu mersi! :)

      (Citează)

  4. toate… mai putin FUXIA

      (Citează)

  5. Avantajul de a fi bărbat, nu trebuie sa-mi bat capul cu tot soiul de amănunte lipsite de relevanță

      (Citează)

  6. 98%, dar mi-a picat de 4 ori (din 5) “albastru marin”

      (Citează)

  7. login cu facebook doar pentru un test idiot?
    plus ca daca nu ai cumparat camera lor, nu mai are nici o utilitate.
    o mizerie de spam, mergem mai departe

      (Citează)

  8. Înainte să verifici dacă poți să le numești ar trebui să verifici dacă poți să le distingi. :D

    http://www.xrite.com/online-color-test-challenge

      (Citează)

  9. Aș dori o pălărie verde dar nu chiar verde, dar verde să fie !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus