un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Super Bowl 50 are loc duminică noapte spre luni, ținem cu Panthers

6 Feb 2016  ·

GÂNDURI  ·

29 comentarii

În noaptea dintre duminică și luni, la 01:30 ora noastră, începe meciul Super Bowl, finala campionatului de fotbal american. Meciul va fi transmis la noi de Dolce Sport (la TV sau online pe telekomtv.ro pe Firefox sau Chrome IE). Puteți încerca și CBSsports.com cu un VPN, se aude că va fi gratuit streamingul.

Super Bowl 50 se joacă în Los Angeles lângă San Francisco între Carolina Panthers și Denver Broncos. Vedetele pe care se insistă sunt, ca de obicei, fundașii echipelor, the quarterbacks, adică oamenii ce în majoritatea fazelor primesc mingea de la cei din grămadă și devine treaba lor, talentul lor, să o paseze cât mai departe. Au vreo 2-3 secunde timp de gândire unde să paseze și trimit mingea spre un alt jucător care aleargă cât poate spre zona adversă, așa că trebuie să o arunce fix unde va fi acesta peste câteva secunde, cu toată echipa adversă încercând să-i doboare sau intercepteze.

Fundașii celor două echipe sunt Cam Newton, 26 de ani, 1,96 metri și 110 kg, intrat în NFL prin 2011 și care câștigă acum în jur de 20 de milioane de dolari pe sezon, și Payton Manning, 39 de ani, 1,96 metri și 104 kg (după cum observați, pentru a fi bun pasator trebuie să fii și înalt). Manning este una dintre marile vedete din NFL, joacă de 18 sezoane, are deja un Super Bowl câștigat și primește tot cam 20 de milioane pe sezon, plus bani din publicitate. Probabil va fi ultimul său meci.

Din păcate, nu pot ține cu Broncos, în semifinale au eliminat pe New England Patriots și eu speram ca aceștia să ajungă în finală. Tom Brady, quarterback-ul lor, are 4 titluri de campion și e căsătorit cu Gisele Bundchen. În mod curios, Brady câștigă “doar” 10 milioane de dolari pe an, deși sunt sigur că mai ia atât din sponsorizări.

Mai multe informații găsiți la Andrei Cismaru și la Alex Ciucă, oameni mai pasionați de NFL decât mine.

În ce privește celebrele reclame de la Super Bowl, încă nu le-am văzut. Vedeți însă ce înseamnă un preț de 5 milioane de dolari pentru 30 de secunde? Te face să mai investești niște bani și în actori, regizor și scenariști, ca măcar să difuzezi ceva de calitate.

    29 comentarii

  1. Cum adica ” tinem cu Panthers “, nu putem tine cu Panthers, este rau sa tinem cu Panthers.Eu zic sa tinem cu Broncos pentru ca……..pentru ca Gisele si Victoria’s Angels.

      (Citează)

  2. WGAF?

      (Citează)

  3. Nu in SF se joaca?

      (Citează)

  4. GO GO GO GO Panthers

      (Citează)

    • Nu sunt hater sau ceva de genul asta , insa foot(picior)ball(minge) intelegi ceva ce se joaca PREDOMINANT cu piciorul nu cu mana.Sportul nr 1 sau 2 cum vreti voi in State , ca unii sustin ca basseball-ul e nr 1 , ar trebui sa se numeasca Hand(mana)ball.

      Parerea mea , nu dati in mine , oricum , e un subiect mult disputat.In perioada petrecuta in State , undeva pe langa Pittsburgh am avut multe dispute amicale sau mai putin amicale privind acest topic , ei fiind destul de orgoliosi incat sa nu te mai bage in seama daca nu esti de partea lor , desi eu acceptam cu destula usurinta glumele despre footbalul european .

        (Citează)

    • Dreptate: Nu sunt hater sau ceva de genul asta , insa foot(picior)ball(minge) intelegi ceva ce se joaca PREDOMINANT cu piciorul nu cu mana.Sportul nr 1 sau 2 cum vreti voi in State , ca unii sustin ca basseball-ul e nr 1 , ar trebui sa se numeasca Hand(mana)ball.

      Cui îi pasă? De ce broasca de la ușă se numește “broască”? E un nume, ăsta este, din partea mea îi pot spune și “echitație” câtă vreme înțelegem cu toții la ce ne referim.

        (Citează)

    • Lăsând la o parte faza că mingea are lungimea de 1 foot și e posibil ca de aici să vină football.

        (Citează)

  5. Un sport pentru retarzi care ii spun fotbal, jucat de niste drogati.

      (Citează)

    • N am putut sa urmaresc un meci cap coada in viata mea, haber n am regulile, dar ai dovedit cat esti de limitat prin acest comentariu. Ma mir ca primesti atat de multe upvotes

        (Citează)

    • Asa mi se pare mie fotbalul de la noi. In majoritatea cazurilor stai 90 de minute de plictiseala cu posibilitatea ca jocul sa se termine 0-0. Doar cand ai echipe bune poti sa zici ca e un joc ce merita vizionat.

      In rest daca te uiti la sporturile americanilor , fotbal / basket / baseball mereu se intampla ceva, sunt facute pentru televizor.

        (Citează)

    • Eu mă uit pentru spectacol, atât cât este (30 de minute se joacă, 2 ore stau în pauze între faulturi, dar apreciez amploarea spectacolului). Că-i zic fotbal, că-i zic volei, chiar nu-mi pasă.

      Îndrăznesc să cred că sunt mai mulți drogați în fotbalul clasic, cei din fotbalul american au niște reguli stricte de comportament. Să nu uităm pentru ce este celebru Mutu în lume.

        (Citează)

    • Cand echipamentul de protectie cantareste mai mult decat jucatorul, ala nu mai este sport. Rugbyul este un sport de barbati, super bowl este balet pentru panselute.

      Sunt plini de steroizi, anabolizante si auto-transfuzii cu sangele propriu, triseaza pe toate caile pentru ca aia nu sunt atleti, sunt niste printzese.

        (Citează)

  6. TelekomTV pe Chrome? La mine nu funcționează, persistă problema cu acel plugin VeriMatrix.

      (Citează)

  7. Brady are salariu de 10 milioane pt ca

    1) desi e unul dintre cei mai buni QB, are o varsta
    2) a castigat in cariera vreo 386 de milioane de dolari
    3) a acceptat asta pt ca in sporturile americane echipele au un plafon salarial — salary cap — si pt a avea o echipa competitiva, trebuie sa distribuie salariile.
    4) are endorsement deals de 7 mil dolari

      (Citează)

  8. Gaelex:
    Un sport pentru retarzi care ii spun fotbal, jucat de niste drogati.

    N am putut sa urmaresc un meci cap coada in viata mea, haber n am regulile, dar ai dovedit cat esti de limitat prin acest comentariu. Ma mir ca primesti atat de multe upvotes

      (Citează)

  9. Nu imi vine sa cred ca si tu spui quarterback-ului fundas :(((

      (Citează)

  10. De ce naiba insistati cu “fundas”?!? Au fost niste traducatori de filme de la noi care au tinut mortis sa echivaleze cu un termen din fotbalul nostru si pentru ca back era spate au zis ca sta mai mult in spate deci e un soi de fundas nu? Doar ca in fotbalul soccer fundasul e in aparare, quarterback-ul joaca doar faza de atac. Quarterback-ul ca termen n-ar trebui tradus, ar trebui sa ramana quarterback.

      (Citează)

  11. 1. S-au schimbat posturile in echipa? Quarterback este conducatorul de joc nu fundasul.
    2. De ceva vreme pe site-ul telekomtv.ro apare urmatorul mesaj care iti spune clar ca nu poti utiliza Chrome

    Avertizare
    Browser-ul dumneavoastră nu este compatibil cu platforma http://www.telekomtv.ro.

    Ca urmare a schimbării politicii Google privind utilizarea de plugin-uri, site-urile de conținut video care folosesc un alt sistem de criptare decât cel deținut de Google, inclusiv http://www.telekomtv.ro, nu mai pot fi vizualizate folosind browser-ul Google Chrome.

    Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și vă invităm să vă bucurați în continuare de canalele TV, filmele și exclusivitătile sportive de pe platforma http://www.telekomtv.ro folosind alte browsere, precum Internet Explorer sau Mozilla Firefox.

      (Citează)

  12. N-aveam prea mari asteptari de la fotbalul american, dar a fost destul de misto sa vad superbowl-ul 49 anul trecut. E un joc rapid, cu multe schimbari de situatie si multe exlamari gen “fraaate, ce faza”

      (Citează)

  13. nwradu:
    Și Manning la fel, dar câștigă 20 de milioane pe sezon.

    15, a renuntat la patru milioane in martie 2015 tocmai pt a avea echipa posibilitati mai mari de a inrola jucatori noi

      (Citează)

    • Nu a renuntat la 4, i-a trecut la bonusuri :))
      2 mil daca castiga titlul AFC – check
      2 mil daca castiga Superbowl …

        (Citează)

  14. diferenta ca aia nu urla la fiecare faza mu… steaua, mu…. dinamo ….mu…..

      (Citează)

  15. Mark 816:
    Nu a renuntat la 4, i-a trecut la bonusuri :))
    2 mil daca castiga titlul AFC – check
    2 mil daca castiga Superbowl …

    Evident, din contractul de baza, care intra-n cap. :)

      (Citează)

  16. slabuta carolina anul asta… poate data viitoare. macar a avut manning un ultim super bowl de povestit nepotilor…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus