un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Sony pregătește mirrorless-ul a6300, dar la un preț mare

4 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Faptul că Sony lansează mirrorless-ul a6300, un model mai bun decât a6000, abia după doi ani, spune ceva despre calitatea și performanța lui a6000. Eu am unul și sunt foarte mulțumit de el, iar trecerea spre mirrorless a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut dpdv confort personal.

Prețul său, însă, este surprinzător de mare.

a6300 nu revoluționează gama, ci doar o îmbunătățește. Focalizare mai rapidă și cu mai multe puncte de detecție de fază, filmare 4K la 100 Mbps, filmare Full HD la 120 fps, ISO urcă la 51.200, declanșare silențioasă (deși nu mai are oglindă, mirrorless-urile Sony au un obturator mecanic), ecran de rezoluție mai bună.

Aspectul rămâne același, sunt foarte puține diferențe pe carcasa ca amplasare a butoanelor. Se spune că-i mai rezistentă la praf și umezeală.

Prețul: a6300 va fi disponibil în România din martie la un preț de 1250 de euro pentru body, în timp ce un a6000 costă cam 570 de euro în acest moment. Diferența este foarte mare, mai ales că, dacă vrei obiective cu adevărat bune sau versatile, trebuie să mergi tot pe Sony și să dai bani cu sacoșa. Prețul este cu atât mai deranjant cu cât site-urile americane scriu că body-ul va costa 1.000 de dolari pe la ei pe acolo (plus taxe).

Mai mult, m-am uitat la articolul meu de lansare a lui a6000, scris acum 2 ani, iar prețul său inițial a fost de aproximativ 3000 de lei pentru body, adică în jur de 700 de euro. De ce modelul nou, doar adus la zi privind specificațiile, costă aproape dublu?!

Prin urmare, cred că a6300 va fi un aparat pentru pasionați și oameni cu foarte mulți bani, asta dacă nu cumva se va ieftini mult la o lună sau două după lansare, pe modelul “să cerem mult ca să avem de unde scădea”. Vestea cu adevărat bună ar fi dacă a6000 se va mai ieftini un pic după această lansare.

a6300 are tot senzor APS-C. Pentru camerele lor mirrorless cu senzor full-frame (a7 și mai bune), Sony a anunțat trei obiective într-o nouă serie, numită G Master și notată cu GM în capătul codului lor. Avem 24-70 mm/F2.8, 85mm/F1.4 și 70-200mm/F2.8, preturile pornesc de la 2000 de euro. Toate bune și frumoase, dar ce bine ar fi dacă ar aduce acel 85mm/F1.4 și pe APS-C.

Obiective G master

 

  7 comentarii

 1. Si din nou, la obiective pe ce-i cu APS-C ii lasa in ceata.
  Bine ca tot scot pentru full frame cand pe APS-C cred ca sunt vreo 3-4 lentile bune, si nici un standard zoom rapid.

  De asta or sa faca incet incet Fuji ceva pe ei, pentru ca au lentile bune si variate.

  NOTE: NEX-6 owner

    (Citează)

 2. Olympus face cele mai bune mirrorless-uri, dar vad ca lumea nu vrea sa auda decit Canon, Nikon, etc. OM-D E-M1 e the shit, iar E-M5 Mark II e excelent, iar obiective se mai gasesc, mai ales ca sint comune cu cele de la Panasonic.

    (Citează)

  • Emil C:
   Olympus face cele mai bune mirrorless-uri, dar vad ca lumea nu vrea sa auda decit Canon, Nikon, etc. OM-D E-M1 e the shit, iar E-M5 Mark II e excelent, iar obiective se mai gasesc, mai ales ca sint comune cu cele de la Panasonic.

   Sa stii ca si eu iau in considerare Olympus pe langa Fuji. Alte alternative pentru mirrorless nu vad, in conditiile in care Sony o lab###ste cu obiectivele.

     (Citează)

 3. La Sony mirrorless, obiectivele FF au alta montura decat APS-C?

    (Citează)

 4. eu mi-am luat un Panasonic DMC-G7 cu 14-140 si sunt foarte multumit. 4K la 100, ecran rabatabil, wi-fi etc.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus