un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vector Watch introduce controlul muzicii din telefon

26 Jan 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Ieri a apărut cel mai mare update pentru Vector Watch până acum și principala noutate este controlul muzicii din telefon prin intermediul ceasului. Este ceea ce spuneam că lipsește ceasului și mă bucur că s-a rezolvat.

Controlul este mai cu schepsis și fără multe instrucțiuni. Music se instalează ca o aplicație în ceas, adică o nouă “față”. Atunci când asculți muzică din telefon la căști sau vreo boxă wireless, poți controla playback-ul din ceas. Butonul central are rol de play/pauză, celelalte două de volum sau, la apăsare mai lungă, de schimbarea melodiilor.

Chestia asta este super importantă mai ales pe vremea asta de iarnă. Probabil că ai telefonul băgat prin haine și asculți muzica la căști, iar când nu-ți place melodia nu mai ești nevoit să-l scoți din buzunar, să aprinzi ecranul și să o schimbi, ci poți face asta direct din ceas. Este una dintre funcțiile cele mai utile pentru un ceas.

Ceasul cred că-i integrat precum o telecomandă pe fir în căști, deoarece cel puțin pe Galaxy S6-ul meu funcționează cu mai multe programe de muzică. L-am încercat cu cel integrat în telefon (Music) și cu Deezer (unde am trecut la un cont premium pentru a beneficia de funcția Google Cast către boxa mea wireless) și funcționează ca telecomandă pentru ambele.

Cel puțin pe telefonul meu are un bug. Ceasul ar trebui să arate ca mai jos, cu numele melodiei pe ecran:

vector_watch_muzica

dar arată ca în clipul de mai jos, fără nici un text pe ecran. Poate că arată mai bine pe iPhone sau pe alte telefoane?

Update: cei de la Vector spun că este, într-adevăr, un bug ce apare pe anumite versiuni de Android și va fi rezolvat cu un update săptămâna viitoare.

Celelalte noutăți nu sunt așa cruciale:

  • controlul termostatelor Nest. Este compania cumpărată de Google pentru o căruță de bani, dar nu avem așa ceva în România. Străinii cu Vector vor fi fericiți, iar integrarea Nest probabil este făcută pentru a avea un avantaj pe piața americană.
  • deschiderea listei de activități din Evernote. Din păcate, Evernote e pe moarte.
  • integrare Facebook și Twitter. Este de fapt un “stream”, o mică informație pe care o adaugi peste o altă față de ceas. În cazul Facebook, îmi spune câte like-uri și share-uri a avut ultimul meu mesaj. Poate fi util celor cu pagini de companii, dar în rest nu mi s-a părut ceva crucial.

vector_facebook

Personal așteptam integrarea cu Uber, posibilitatea de a chema un Uber în zona ta, detectată automat de telefon, cu o simplă apăsare pe buton de ceas. Mai așteptăm.

Ceasul Vector este la Orange și la eMAG și PC Garage, plus alte magazine.

Update-ul pentru iOS și Android este în magazinul de aplicații, pentru Windows Phone mai durează până apare.

    12 comentarii

  1. lasand la o parte muzica penibila pe care o asculti (Ace of Base si eurythmics, really? :))) voiam sa te intreb cat mai tine bateria ceasului, ca ma intereseaza si pe mine acest ceas daca bateria tine 1 luna sau ceva.

      (Citează)

  2. L-am buton si eu si mi se pare un gadget foarte interesant, mai ales ca il tine bateria foarte mult

      (Citează)

  3. Nest merge si la noi

      (Citează)

  4. “controlul termostatelor Nest. Este compania cumpărată de Google pentru o căruță de bani, dar nu avem așa ceva în România”

    Poate tu :)

      (Citează)

  5. “Chestia asta este super importantă mai ales pe vremea asta de iarnă” – Am râs!

      (Citează)

  6. “Este ceea ce spuneam că lipsește ceasului și mă bucur că s-a rezolvat.”

    Eu aș adăuga :
    – lipsa controlului luminozității
    – “link lost” cel puțin de 2-3 ori pe zi
    – bateria care nu ține nici măcar în standby(deconectat de la telefon) o săptămână.

    Personal în afară de faptul că are un design atractiv, nu reușesc să-l port o zi fără să mă enerveze, drept urmare 6 zile pe săpt port Pebble Time steel care este reliable și ține bateria o săpt, o săpt și ceva în funcție de uz.

    Vector-ul în scot “afară” numai la evenimente sau ca să testez updateuri(gen cel de ieri).

    PS: îl folosesc cu android și da, am trimis service tichet, pt. a raporta problemele.

      (Citează)

    • ia legatura cu cei de la vector. eu l-am avut in standby mai mult de 2 saptamani si nu am observat o scadere neobisnuita a bateriei. conectat (foarte multe notificari) ma tine fix o luna. “link lost” am patit de vreo cateva ori si eu.

        (Citează)

  7. O altă idee super ar fi un buton pe toate căștile ordinare. Independent de touch și baterie. Just saying.

      (Citează)

  8. Alexandru Savu: Personal în afară de faptul că are un design atractiv, nu reușesc să-l port o zi fără să mă enerveze, drept urmare 6 zile pe săpt port Pebble Time steel care este reliable și ține bateria o săpt, o săpt și ceva în funcție de uz.

    Daca vrei sa scapi de el, spune-mi te rog.

      (Citează)

  9. Asta suna ca stirea despre aparitia FaceTime ca o mare descoperire a lui Steve Jobs dupa ce Skype exista de 8 ani. Urmatoare revolutie va fi probabil ecranul color.

      (Citează)

  10. De ce e pe moarte evernote ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus