un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cu teroriștii din Târgu Secuiesc ce facem?

2 Dec 2015  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Probabil ați aflat deja de arestarea de la Târgu Secuiesc, unde un “extremist maghiar” este bănuit că plănuia să plaseze o bombă artizanală la parada de 1 decembrie. Autoritățile DIICOT spun că dispozitivul urma să fie suficient de puternic pentru a face zeci de victime, dacă ar fi fost detonat în mijlocul mulțimii.

Exista un dispozitiv explozibil improvizat care ar fi avut efecte extrem de grave daca ar fi fost detonat, s-ar fi soldat cu victime, insa nu am detalii despre ce dispozitiv este vorba. Nu a ajuns sa fie plantat acolo in multime. (…) A fost tot timpul in atentia noastra. Nu a fost pusa in pericol nicio secunda integritatea sau viata cetatenilor roman“, zice un reprezentant SRI.

Cu ăsta ce facem? Și care-i adevărul aici, că unele lucruri par cam subțiri.

Pe de o parte, autoritățile spun că la percheziții au găsit “250 de materiale explozive” și niște dispozitive de vedere pe timp de noapte, care sunt interzise publicului (la fel ca și amortizoarele sau dispozitivele de ochire asistată laser, de altfel, că nu există motive bune pentru public să dețină așa ceva pentru vânătoarea sau auto-apărare). Iar organizația respectivă este cunoscută drept una extremistă, cu suficiente antecedente de scandaluri. Numele “Mișcarea celor 64 de comitate” v-ar putea face să credeți că militează pentru autonomia hobbiților sau revenirea lor sub tronul vechi al Arnor-ului, așa cum se întâmpla pe vremea lui Elendil sau Isildur, dar de fapt vor autonomia Covasnei și Harghitei și recrearea Ungariei Mari, ce era împărțită în 64 de comitate.

au fost gasite 400 materiale pirotehnice de categoria III si categoria II, dispozitive electronice de initiere temporizare a impulsurilor electronice, precum si dispozitive militare pentru vedere pe timp de noapte si amplificator de imagine“, zic autoritățile.

Pe de altă parte, chiar membrii organizației spun că poliția a exagerat, că dispozitivele “explozive” găsite sunt petarde de anul nou și artificii de tort, iar dispozitivul de ochire era pentru o pușcă de airsoft, cel arestat fiind pasionat de acest sport. Înclin să le dau dreptate, că așa sună când spui “am găsit 250 de materiale explozive”, a petarde, dar în același timp cine știe ce poți improviza din atâtea petarde, după cum de altfel au demonstrat și cei de la maratonul din Boston folosind o oală, ceva explozibil și șrapnel metalic.

L-am ascultat ieri și pe Cristian Tudor Popescu, care a spus că așteaptă să vadă ceva dovezi mai clare înainte de a-și forma o opinie, pentru că până acum nu avem decât declarațiile SRI-ului/DIICOT-ului și na, poate că oamenii i-au înscenat ceva suspectului sau pur și simplu au acționat fără motive.

Voi ce ziceți, ce părere aveți de toate acestea? Și în plus, nu vi se pare că nu se acordă suficientă atenție în mass-media acestei știri? M-aș fi așteptat să fie un subiect discutat non-stop.

Asta de mai jos este harta României Mari. Sunt mereu uimit de cât teritoriu aveam între 1918 și 1940 și aproape în întregime format din vorbitori de română, nu zone cucerite cu japca.

Greater Romania.svg
Greater Romania” de Andrei Nacu – English Wikipedia [1]. Sub licență Domeniu public via Wikimedia Commons.

mai multe informații: Hotnews și Digi24

    12 comentarii

  1. Probabil avea o firma care repara copiatoare :-) astia sunt cei mai periculosi!

      (Citează)

  2. Ce sa faci cu atata teritoriu la cat de incompetenta e clasa polictica?

      (Citează)

    • Da, bun articolul. Ăla poate chiar plănuia ceva, cică ar fi interceptări telefonice, dar toată deschiderea către presă pare și o încercare de a obține buget mai mare la anul, arătând că SRI-ul veghează.

        (Citează)

  3. E jale cu teroristii, s-a creat peste tot in Europa panica, toti suntem speriati de nebunii astea. Sper ca in Romania sa nu se intample asa ceva.

      (Citează)

  4. “aproape în întregime format din vorbitori de română, nu zone cucerite cu japca”. Rezultatele recensamantului din 1930 infirma asta avand in vedere ca 28% din populatie (11 ani mai tarziu) nu era de etnie romana. Si cifrele respective probabil ca sunt mai favorabile romanilor (exista tendinta de a-i numi pe o parte din ucrainieni si hutuli “romani care si-au uitat limba”). Si exista cel putin o “zona cucerita cu japca”: Cadrilaterul (obtinut in 1913 – dupa al doilea razboi balcanic). Aici tot in 1930 (dupa recensamant) doar 20% din populatie erau romania (dupa o imigratie destul de sustinuta).

      (Citează)

  5. uneori, pentru a pune in miscare lucrurile, este nevoie doar de un pretext, ca sa eviti necazuri viitoare.

      (Citează)

  6. Vezi că ești pe lângă cu “aproape în întregime format din vorbitori de română, nu zone cucerite cu japca”. Erau milioane bune de alte nații.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Romania
    https://en.wikipedia.org/wiki/Greater_Romania#/media/File:Romania_1930_ethnic_map_EN.png
    https://en.wikipedia.org/wiki/Demographic_history_of_Romania#29_December_1930_census

    Și ăsta recensământ făcut de statul român, nu de alții care să zicem că ar fi tras mai mult pe tarlaua lor.

      (Citează)

  7. Obiceiul impamantenit era sa oferim se celalalt obraz…

      (Citează)

  8. nwradu:
    Da, bun articolul. Ăla poate chiar plănuia ceva, cică ar fi interceptări telefonice, dar toată deschiderea către presă pare și o încercare de a obține buget mai mare la anul, arătând că SRI-ul veghează.

    Radu, e “bun” ca e scris de Guran, unu platit de Soros daca nu stiai.. Olteanul e istet, manipuleaza mai subtil..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus