un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ai văzut Star Wars: The Force Awakens? Îl discutăm aici, cu spoilere și detalii

28 Dec 2015  ·

GÂNDURI  ·

34 comentarii

Acum o săptămână am văzut noul la Star Wars: The Force Awakens și, după cum v-am promis atunci, e timpul să vorbim despre film cu spoilere și detalii. Dacă nu l-ați văzut până acum, nu citiți în continuare.


Rămân la ce-am spus atunci: filmul este bun și continuă cu succes seria Star Wars. Mi-a plăcut cum a jucat Harrison Ford, mi-a plăcut chimia dintre Finn și Rey, mi-au plăcut efectele speciale și luptele cu nave. Momentul acela când Kylo Ren oprește până și laserul din zbor? Awesome!

Sunt însă și elemente care nu mi-au plăcut și pe care pur și simplu nu le înțeleg. Primul este scenariul, unde anumite elemente sunt chiar de neînțeles, având în vedere că au avut 10 ani la dispoziție de la ultimul film pentru a gândi o continuare bună, ba chiar mult mai mult de atât. Și totuși, scenariul din Force Awakens pare grăbit, uneori ilogic și creionează genul de film care încearcă prea multe și nu are mare sens pe total.

În primul rând, Force Awakens pare un fel de remake al seriei, nu o continuare. Este atât de asemănător cu Episodul 4 (și un pic din 5 și 6) încât mi s-a părut că au reciclat ideile vechi într-un format nou. Iată ce se întâmplă în Force Awakens, atât linii mari cât și detalii fine:

  • o tânără curajoasă, ce visează la lumea mare, trăiește chinuită pe o planetă deșertică, până când satul ei este atacat de stormtroopers…
  • … și scapă de acolo fugind la bordul navei Millenium Falcon.
  • un droid scapă la limită cu planuri secrete în memorie și ajunge în mâinile acestei tinere ce trebuie să le ducă Rezistenței. Este genul de droid care vorbește numai prin bip-bip-uri.
  • cei răi aveau o stație spațială uriașă ce putea distruge planete…
  • … dar care avea o mare vulnerabilitate, un punct sensibil imediat descoperit și care, odată distrus, trage totul după el.
  • înainte de a distruge steaua morții, scutul ei trebuie dezactivat, iar Han Solo se duce să facă asta.
  • o nouă scenă de “trench run” cu X-Wing-uri încercând să ajungă la capăt pentru a bombarda punctul cheie.
  • există un personaj pitic și foarte bătrân care spune lucruri filosofice și dă sfaturi despre viață și Forță. Nu-i mai spune Yoda, ci Maz.
  • pășim într-un bar dubios și unde o orchestră de ciudați cântă clienților.
  • tânăra talentată într-ale Forței găsește trăind în pustiu un vechi maestru Jedi care să o învețe totul…
  • … după ce mentorul ei inițial moare ucis de un tip cu mască neagră…
  • … care primește ordine de la o hologramă misterioasă.

Înțelegeți unde bat? Mult prea asemănător totul. Voiam o continuare, dar nu pe același tipar.

Apoi să trecem la elementele inexplicabile din scenariu. Cred că, după ce a fost gata, scenariștii și-au zis “unele lucruri n-au sens, așa că ne vom face că nu există”. De exemplu, unde-i Republica? Aia întinsă pe mii de planete, eliberată de rebeli de sub mâna de fier a Împăratului Palpatine. După atâția ani, singura armată a Republicii sunt 20 de “avioane” cu Poe Dameron în frunte, o forță ce pare mai mică decât Alianța Rebelă ce câștigă împotriva lui Palpatine în Episodul 6?

Ce face arma aceea mare? Cum distruge, mai exact, 5 planete dintr-un foc, de ce Han Solo vede asta pe cer și de ce erau 5 planete alăturate, când într-un sistem solar de obicei poți susține viață pe doar 1-2? Și dacă distrugea complet un Soare pentru a se alimenta, ce rost mai avea apoi să distrugă și planetele?

După ce Rezistența află că există această armă puternică, Baza Starkiller, un mic “scouting” (“aveau observer”, în jargon de Starcraft) nu doar că îi găsește toate vulnerabilitățile, dar un atac pus la cale aparent în 15 minute are un succes complet. Serios? Și dragi scenariști, după câte mii de meme-uri și glume au curs pe net pe subiectul “la următoarea Death Star să astupăm gaura de evacuare”, voi introduceți încă o vulnerabilitate din asta aproape ridicolă, nepăzită, ușor de distrus?

Ce rol are căpitana Phasma? E vorba de stormtrooperul argintiu, șef pe acolo, despre care credeam că va avea un rol secundar, ceva important pentru întreaga serie. În practică, n-a fost nimic, doar un alt stormtrooper, doar că argintiu și cu voce feminină. Arată de parcă ar fi fost introdus în film cu un scop, dar apoi scenele personajului au fost tăiate la montaj.

Cam în cât timp are loc acțiunea filmului? Trec vreo 3 zile între momentul în care Rey fuge de acasă și îl înfrânge într-un duel cu săbii laser pe Kylo Ren, care teoretic nu doar că avea mult mai multă experiență, dar putea foloși și Forța împotriva ei? Și ea și Finn învață într-un timp record să folosească o sabie laser. Pare foarte neverosimil.

Sunt o grămadă de alte asemenea situații ilogice sau prost explicate. “Keep it simple” ar fi fost un principiu bun, dar s-au complicat inutil cu unele lucruri, probabil și prizonieri ai unui scenariu pornit de la început pe o idee foarte asemănătoare cu cel din Episodul 4.

Măcar dialogurile au fost bune, umorul a părut natural și s-au pus bazele unei noi trilogii. Estimez că abia Episodul 8 se va putea rupe de “trecut” și poate că va duce povestea într-o direcție nouă, nebătută. Mă tem însă că Finn și Leia ar putea fi luați prizonieri pe cine știe ce oraș zburător (sau poate acum va fi subacvativ) de către Kylo Ren și Rey își va întrerupe antrenamentul de Jedi pentru a se duce să-i salveze, aflând acolo și că este sora sau fiica Liderului Suprem Snorting Coke.

Pe total, mă așteptam la mai mult decât lasere, nave și un personaj negativ costumat în negru. E anul 2015 și probabil cea mai importantă serie de filme din istoria cinematografiei.

Voi ce ziceți? Ce v-a plăcut, ce nu v-a plăcut, cum explicați cele de mai sus?

daisy_ridley

Cristian Tudor Popescu are un articol ceva mai incisiv despre cum forța se scoală, spunând că filmul “plagiază în stil pontist”.

    34 comentarii

  1. Mai e și noul Darth Vader, nepotul lui Darth Vader.
    Măcar gagica e mișto.

      (Citează)

  2. Kylo Ren e fi-su lu’ Han Solo (care moare cam prea usor si repede) si Rey sigur e fata lui Luke,probabil asa va merge povestea in urmatoarele episoade…conflict intre verisori/nepoti/sau ce sunt ei (daca sunt) :D

      (Citează)

  3. Lucas a avut timp sa gandeasca un nou film, insa Disney a renuntat la tot insclusiv la scenaristii care au lucrat pentru Lucasfilm inainte, pentru ca au vrut un fresh start.
    Mi-ar fi placut sa vad ce poveste au facut de la episodul 3 pana azi..dar asta e :D

      (Citează)

  4. E o diferenta majora totusi: acum inca aflam de la inceput ca “io sunt tac’tu, ma”, nu mai trebuie sa asteptam un nou film pentru asta.

      (Citează)

  5. FaneaManaCalda

    28/12/2015 la 8:35 AM

    Nu sunt de aceeași părere.
    Reia o serie de clișee folosite-n episodul 3, doar de dragul mulsului fanilor.
    Nu mi s-a părut nimic original. Ba chiar, direcția dată de tatăl lui Lost, este una pur telenovelistica, cu suficiente portițe deschise cât să mai facă 12 episoade.
    Și 3. Omg !!! Atât incest intergalactic… Ăștia-s din Vaslui și nu ne-au spus.
    4. Luke… Adică stă zeci de ani pe planeta aia și nu si-ar fi făcut și el o bojdeucă… El așteaptă cu gluga-n cap…
    Reiau, summary, nimic original, nicio plus valoare

      (Citează)

  6. cel mai mult m-a enervat ca rey stia mai bine decat han nava, ceea ce e o prostie.

    un mormoloc incepator e capabil sa invinga un sith lord cu ani de antrenament in spate, antrenat de luke.

    noul starkiller are iar o canalizare vulnerabila ?

    un film pe care l-as clasifica mediocru spre prost. practic la fiecare 5 minute as avea ceva de comentat negativ.

    puteau sa faca un reboot frumos al seriei, sunt atatea carti mai mult decat extraordinare in universul apropiat sa se inspire, au ales sa faca un kitch stralucitor cu clisee la fiecare pas. mai lipsea “i am your father, kyle”, restul sunt deja.

    ah, 3d, dispari naibii odata.

      (Citează)

    • 3d-ul ma enerveaza si pe mine tare de tot.
      Mie filmul mi-a placut, chiar daca e practic un reboot al episodului 4. Atmosfera mi s-a parut misto, dialogurile au fost bune, nu am fost chitibusar sa ma roada toate imperfectiunile si gaurile din scenariu.
      Actorul care il joaca pe Kylo Ren e singurul care m-a dezamagit. Fata Rey mi-a placut, e frumusica si are carisma.

        (Citează)

  7. Eu ma așteptam sa fie mult mai curajoși… sa inoveze, sa modernizeze povestea … sa aduca un suflu nou… sau macar o poveste noua.
    Un exemplu bun ar fi fost ceea ce a facut BBC cu Sherlock

    In afara de efectele speciale bune filmul nu are un gram de idee sau de poveste, este doar o fabrica de bani facuta pentru o masa cat mai larga. Este doar un alt film comercial… al carui singur scop este ca Disney sa-si scoata cei 4mld de dolari din afacerea Lucasfilm

      (Citează)

  8. mircea (primul)

    28/12/2015 la 10:25 AM

    Dpdv al scenariului a fost o mizerie sinistra. Universul filmului e foarte complex si interesant, lucru care poate a salvat filmul. Oricum recenziile bune sunt obiective. E ca si cum iisus ar veni pe pamant si lumea l-ar crtitica. Nu e politically correct.

      (Citează)

  9. mircea (primul)

    28/12/2015 la 10:26 AM

    *nu sunt obiective*

      (Citează)

  10. Lucrurile acestea au fost lamurite prin scoaterea unor carti. Ar trebui sa te uiti la explicatiile lui Charilie-cel care detine canalul de YT- emergency awesome.
    Au un fir bine legeat.

      (Citează)

  11. Pentru un nou început de trilogie mi se pare ca au făcut pasul corect. Au prezentat caracterele, ceea ce era cel mai important, tinand cont ca veneau după 6 filme în care ne obișnuisem cu aceleași personaje. Au trasat o noua poveste şi au făcut-o bine şi lent, consider acest film unul de tranziție intre star wars-ul cu care am copilărit si ce va urma . Sunt sigur ca urmatorul va fi mult mai bun si mai profund d.p.d.v. al scenariului si povestii.

      (Citează)

  12. Kylo Ren nu e Sith. Si aparent, e cam varza..

      (Citează)

  13. Eh, chestia aia cu manuitul sabiei e simpla:

    Finn avea antrenament cu pulanul de militian spatial (este o scena cand se lupta cu un vechi coleg iar ala are obiectul in mana) iar Rey era buna cu bățul. Restul est Forță…

    Ah, si despre capitana argintie Phasma, am citit pe undeva ca, intr-adevar, au taiat cateva secvente cu ea la montaj, pentru ca nu ar fi fost suficient de relevante, dar ca imaginea ei le-a placut celor care au montat trailerele, trailere care s-au facut inainte de montaj.

      (Citează)

  14. Nu am vazut, nu sunt fan al seriei. Sa curga cu minusuri acum..

      (Citează)

    • obisnuitul gigi de internet: “nu am nimic de zis, dar ma voi victimiza ca imi dati minusuri”

        (Citează)

    • daca inainte de palpatin republica se pizdise, de ce crezi ca dupa el o sa fie o chestie tare? Treaba birocractica. Plus ca iti zice ca Ordinu intai creste ca putere

      realitatea noastra cea mai apropiata zice ca armele asa sunt. Cresc in putere. Nu li se schimba stilul. Nu li se imbunatatesc punctele vulnerabile. Doar sunt facute mai mari, mai puternice. In plus: planeta i-a gasit doar scutul. Vulnerabilitatile au fost inside story.

      capitanul Phasma este cel care il vede pe niggersidestory ca nu trage.

      faza cu bataia e cam trasa de par. Mi-ar fi placut mai tare ca ea, dupa ce gaseste shfortza, sa si-o ia si ea sa fie salvata de ruperea pamantului. Dar…nu poti cere tot :)

      In rest, fata de primele:
      – umor destul de placut
      – joc destul de bun al actorilor
      – personajul negativ are si probleme

      Singura chestie neverosimila a fost la inceput: Stormtrooperii nimereau tinta. Ce univers e asta?

        (Citează)

  15. Mi-a placut filmul. Este normal sa nu satisfaca toti fanii.

    A fost amuzanta faza cand BB8 l-a gasit pe R2D2 si crede ca acesta are restul hartii, dar toți erau: nu, ca Batman.

    Eu nu m-am uitat la ce personaje joaca in film si nici la trailer. A fost tare senzatia cand i-am vazut pe Chewbacca si Han Solo intrand pe usa aia :)) .

      (Citează)

  16. Jenant filmul, dingura chestie notabila care s-a intamplat dupa ce l-am vazut a fost ca mi s-a facut pofta sa le vad pe celelalte, in special prequel-urile, ca alea mi-au placut mie mai mult din cauza efectelor.

    De exemplu, luptele cu sabii din filmul asta sunt atat de penibile incat imi vine sa plang. Cand s-a batut yoda cu dooku sau anakin+jin cu sith mi s-a rodicat parul pe mana, acum cand s-a batut puberul ala de kylo rem cu pafaristii aia doi erau sa-mi crape falcile de la cascat.
    Deci cum dracu ditamai maestrul kylo ren o ia in freza cu sabia de la un simplu storm trooper care pana cu 1 ora in urma nu pusese mana in viata lui pe un light saber?

    Filmul este pentru copii, e evident asta de la cap la coada. Jenant, cum ziceam.

      (Citează)

  17. Nu s-a gandit nimeni cam cat dureaza sa faci toata baza aia de pe planeta? Gen in ani lumesti. Era practic o planeta scobita in mijloc, cu miezul inlocuit cu o gramada de instalatii…. Ca sa nu vorbim de primele 2 DS, care erau cat o luna fabricata din metal. Asta daca vreti realism.

      (Citează)

  18. Ma, mie mi-a placut. Seamana destul de mult cu “A new hope”, da’ a contat prea putin. Star Wars nu sunt filme “serioase”, nu e necesar sa aiba un scenariu beton; la Star Wars te duci, ca in copilarie, sa vezi sabii laser si Jedi. Si aici gresesc toti cei care critica scenariul si plot holes. Pana mea, asta-i genul de film la care te simti din nou ca la 10-12 ani, cand tot ce ai retinut din film a fost “sabie laser” si “jedi”. Si d-aia au si facut bani gramada, nu din cauza scenariului.

    De cate ori citesc cate un review negativ, ceva gen “cum ma-sa au lasat gura de evacuare neacoperita?” imi aduc aminte de varu-meu, dupa ce ne-am uitat la “Imperiul contraataca”: “ba, nu-i real filmul asta, n-au cum sa-i puna mana de robot. Si nici sabia, cum o misca cu mintea? N-are cum sa fie real”.

      (Citează)

    • Andreas Scotch

      29/12/2015 la 1:57 PM

      Fara obida,dar tu cumva iti justifici tie pentru ce ai vrut sa vezi acest new SW,insa ia-o un pic asa “sentimentalist” de ce sa ma uit la noi lucruri despre lucruri vechi?Parca te cam contrazici,pai daca e copchilul de 10-12 ani in tine,ia prietene un dvd la renting si le vezi pe alea vechi…de ce ai nevoie de new SW cand tu esti Azi Adult?
      Pana mea parca e de porc cand va vad asa va justificati alegerea cand doar ar trebui sa o traiti,buna sau rea e alegerea voastra.

        (Citează)

    • Andreas, n-ai inteles nimic.

        (Citează)

  19. ” o ia in freza cu sabia de la un simplu storm trooper ”

    bai, la barlad, unde am vazut eu filmu, finn si-a luat-o.

      (Citează)

  20. Cu cateva zile inainte sa-l vad, un blogger pe care il frecventam s-a gandit ca e OK sa scrie ca Han moare, fara sa anunte ca articolul contine spoilere. Dobi…

    Ce mi-a placut:
    – se revine la peisajele aventuroase (orasele futuristice CGI din ep. 1-3 au dat-o in bara rau)
    – efectele speciale sunt bine facute, nu lasa impresia de ecrane verzi peste tot
    – umorul (scena cu Daniel Craig, cei doi trooperi care o intind cand Kylo Ren o ia razna)
    – scenele de lupta (cea in care Poe rade o serie lunga de TIE Fighters e superba)

    Ce nu mi-a placut:
    – machiajul lui Luke, arata de zici ca e in faza terminala
    – 3D-ul
    – design-ul lui Maz Kanata, care si-ar gasi locul foarte bine intr-o poveste cu printese Disney

    Ce sper sa vad in episoadele 8 si 9:
    – scene de lupta bine coregrafiate (scena cu Darth Maul vs 2 jedi din TFM mi se pare etalon)
    – sa aflam ce cauta de fapt Finn in povestea asta (sper sa fie un sleeper agent al lui Snoke)
    – povesti originale in contextul Star Wars (sunt de acord ca povestea din TFA este reciclata)

      (Citează)

  21. Marketing și strategie. Noile filme Star Wars se vor adresa, mai ales, altui segment de public, mai tânăr, mai puțin fan al vechilor Star Wars. Deci se reîncălzește ciorba adăugând ingrediente necesare tinerei generații, cum e nepotul lui Vader. Pe mine m-a bufnit râsul când și-a dat casca jos, seamănă cu un tânăr magician sau cu un poet ratat, dar e pe gustul mai tinerelor prințese care se duc la mall pe motiv că e frumos afară.

      (Citează)

  22. Mandru ca l-am vazut, nervos ca am fost pacalit. Foarte stupid, ca daca stai sa te gandesti universul star wars e de cacao: timp de 20 de ani astia nu au facut nimic. Au batut pasul pe loc – Han Solo e tot un incepator in ale contrabandei. Ba, dupa 30 de ani si cu banii castigati nu trebuia sa ajunga ceva boss? El trebuie sa minta ca la 20 de ani ca sa acopere ce nu poate face. Rebelii sunt niste infantili incapabili sa se extinda cu macar o planeta. Imperiul nu are vreo strategie noua, face tot steaua mortii. Generalul Leia e incapabila sa propuna vreo strategie.

    Si in plus noul Darth Vader e emo. Imi vreau banii inapoi.

      (Citează)

  23. Pentru cei pasionați de Universul Star Wars există și (cel puțin) 200 de cărți, din care seria principală de vreo 29 sunt traduse și în română.

    Ce este specific seriei este că filmele sunt novelizate (nu știu cum s-ar putea traduce altfel) ulterior apariției, nu sunt ecranizări ale unor cărți.

    În schimb volumele dintre episoadele seriei cinematografice completează foarte bine cu detalii evoluția Universului Star Wars.

      (Citează)

  24. Mie mi-a relativ plăcut, pt că m-am dus cu 0 așteptări privind logica scenariului (după aiurelile alea fără sens cu senatul galactic și cum transformă Palpatine republica în imperiu într-o secundă și cum dispar toți jedii mai puțin 2 + yoda și cîte și mai cîte chestii incredibile).

    Deci nu aveam așteptări la așa ceva, ci doar să fie relativ funny (și a fost), efecte speciale, nave, uniforme de stormtrooper și cîte și mai cîte. Din punctul ăsta de vedere și-a meritat banii.

    Toate chestiile semnalate de tine, nwradule, sînt adevărate, adică nu au nici o logică și/sau sînt repetări ridicole. Și se mai pot semnala încă 1001 găuri grave în scenariu, cum ar fi:
    – cum reușește Rey să-l bată măr cu lightsaber-ul pe Kylo Ren, în condițiile în care ea avea 0 training, în timp ce băiatul avea o grămadă ? în Forță cei 2 trebuiau să fie relativ egali, se deduce logic că-s amîndoi urmașii lui Vader, dar în rest, trainingul e esențial.
    – cum poți bate pe cineva cu lightsaberul fără să-l tai sau să-l găurești ? altfel zis, cum de Flinn (“bătut” de Ren) și apoi Ren (bătut de Rey) cad la pămînt dar doar atît, sînt perfect în viață și nu le lipsește nimic ?
    – de ce ai vrea să mai ai 2 flăcări care ies din lightsaber în lateral, doar ca să te arzi singur în ele ?
    – de ce se numește “oscilator” ceva care în mod evident nu are nici o treabă cu oscilația (să-i fi dat orice nume vroiau, dar nu unul la întîmplare, bine că nu i-au zis “tranzistor” sau “lampă” sau “ambreiaj”).
    – cum după triumful asupra imperiului în episodul 6, nu mai știe nimeni nimic după doar 30 de ani, și totul pare legendă ?
    – tie fighetrul e navă pt 1 om, cum au încăput Poe și Flinn amîndoi stînd jos ?
    – de ce arbaleta lui Chewbacca chiar are sfoară și arc, deși trage cu impulsuri de energie ? plus că o arbaletă e f. incomodă ca formă
    – încă mai păstrează aiureala aia cu “14 parsecs” versus “12 parsecs” care evident consideră parsecul unitate de timp cînd știe toată lumea (acum) că e o unitate de lungime, nu poți parcurge o lungime tot într-o lungime
    – cum poți stabiliza mersul unei nave doar smulgînd o piesă de la locul ei (cum face Rey cînd începe să aibă probleme Falconul ) ?
    – după succesul lui Han Solo în episoadele 6,7, aflăm din dialogurile de acum că în continuare e un contrabandist care se împrumută de la mai mulți, nu plătește datoriile etc etc – nu e credibil, putea și moșul să se retragă la pensie, sau să lucreze în stil mai mare, nu să fie în continuare vînat de tot felul de cămătari mărunți pt datorii neplătite
    – etc etc

      (Citează)

    • 1. te-ai gandit ca poate Ren stie mai mult si nu vrea sa o bata? Ii si zice la un moment sa treaca de partea lui. Asta + rana = vulnerabilitate
      2. il taie pe spate, dar nu decisiv, cel putin pe Finn. De la durere poti sa lesini, fara sa decedezi prin moarte
      3. contra lu finn fu util :)
      4. poate oscila. Io stiu? asta fu dilema de dilema
      5. asteptam raspuns in VIII
      6. Poe era slab :D
      7. iar o dilema d-aia complicata. Pentru ca
      8. daca incepi cu o prostie, e bine sa o duci la cap
      9. nu doar smulge. ii fac bypass la dracie
      10. poate ii place adrenalina

        (Citează)

  25. eu m-as risca si as zice ca ceea ce se intampla in episodul 7 nu este intamplator, este doar o reflexie intr-o lume paralela a actiunii din episodul 4, si ca in filmele urmatoare este posibil sa apara chiar si Darth Vader viu si nevatamat, calator prin spatiul atemporal, sau mai stiu eu cine din filmele vechi (cam cum a fost cu Bobby din Dallas dupa ce a murit, la vreo 20 episoade dupa, vedem ca visa omul la dus)

      (Citează)

  26. La multi ani! Hic! L-am vazut intr-o pauza de la beutura. Cred ca este cea mai lunga reclama vazuta vreodata la un produs https://itunes.apple.com/us/app/bb-8-app-enabled-droid-powered/id1032845453?mt=8.

    Dar intrebarea e: baui eu prea mult ca incepusem sa am deja-vu-uri cu episoade anterioare? Nu stiu, asa ca ma reintorc la sticlutele mele. Hic!
    La multi ani!

      (Citează)

  27. Umorul mi-a plăcut!
    Stormtroopers la început au țintă! “Taci ca asta e nou “. 15 minute mai târziu singurul care avea țintă era Finn, ex-stromstrooper. Whatever.
    Rey e irlandeză! Are gambe de irlandeză! De aia s-a discutat pe aici de Father Ted în contextul Starwars.

    Speranța mea e ca Disney să aibă o idee cât de cât pentru continuări. Ar fi trist să lase diverși “celebrii” să facă ce le trece prin cap. Sau să fie asta excepția, să îl fi lăsat pe ta-su lu’ Lost să își facă de cap pentru ca apoi, cu profiturile, să facă filme care chiar să continue seria.
    Eu sunt chiar deloc pro-Abrams; îl consider over-rated, dar respect ca are publicul lui de *tarzi. Și tura asta a dat-o de pereți grav de tot, cu personaje cărora doar imaginația le poate găsi locul, cu găuri de logică și cu o poveste pe care am vazut-o acum 30+ ani!
    Dar un marketing perfect! Tot respectul!

    Fi-mea când a recunoscut-o pe Leia a zis că nu mai poartă costumul auriu :-)

      (Citează)

  28. Sincer la inceput am fost de genul “WTF dude?” adica prea multa promovare pentru un film dintr-o serie care mereu a fost mediatizata insa niciodata nu am avut tupeul sa dau play la vreun film din serie. Nu stiu de ce. Pur si simplu nu m-a atras. Pana cand a fost lansat filmul acesta la cinema, iar obligat-fortat a trebuit sa ma duc impreuna cu iubita-mea sa ma uit la film, care vazuse toate partile anterioare. Ei bine, a fost ceva cam dubios pentru ca eu habar n-aveam ce se petrece acolo. Insa, desi nestiind mai nimic, mi-a placut foarte mult filmul si sincer il recomand.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus