un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uber a lansat un nou serviciu, UberSELECT

17 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

UberSELECT oferă mașini mai bune, în comunicat fiind date ca exemplu Audi A4, Passat sau Octavia, adică mașini spațioase. Am mers de câțeva ori cu Octavia sau Passat cu UberX și da, e o experiență tare plăcută să te lăfăi acolo la tarif de taxi, fără bacșiș și cu plata cu cardul. Acum, însă, aceste mașini probabil vor migra în serviciu UberSELECT.

Nu se precizează prețul pe kilometru pentru aceste mașini. UberX lucrează cu 1,39 lei/km, oare cât va fi UberSELECT? 1,79 lei/km? 2 lei/km? Mai mult? Rămâne de văzut, voi afla la prima cursă sau pur și simplu făcând o simulare de preț, în aplicație, că există buton de “estimează pretul cursei” înainte să comanzi.

Iată prețurile, e cu 2,25 lei/km, anularea 10 lei.

pret_uber_select

Serviciul devine activ pe 19 noiembrie. Era de mult așteptat de șoferii cu mașini bune, dar să vedem dacă vor câștiga mai mulți bani. Foarte mulți clienți vor fi în continuare fericiți cu UberX și mașini normale (Logan și mai sus, că am mers des și cu Renault, Opel șamd) cu tarif normal.

Nu uitați, dacă vreți să încercați Uber făceți-vă cont prin linkul meu de invitație și veți avea prima cursă gratuită, în limita a 20 de lei, care oricum este suficient să străbați orașul.

Am făcut vreo 50 de curse până acum cu Uber, nu am întâmpinat niciodată probleme, totul desfășurându-se cu politețe și plata din aplicație, fără nici un alt ban schimbat.

alegere_uber_select

    18 comentarii

  1. speedy.gonzales

    17/11/2015 la 1:37 PM

    eu m-am lovit la uber de urmatoarea problema: am facut o cursa de 16 RON, mi s-a blocat suma de 16 RON in cont, dar cand a venit la decontare a venit suma de 16.78 RON si suma trimisa la decontare 3.7 euro. si asta am patit-o la toate cursele.
    folosesc cont de ING.

    problema nu o reprezinta acel 1 leu luat in plus, cat faptul ca si aici incearca sa mai ciupeasca putin. acum nu stiu exact unde e problema: la uber sau la banca.

      (Citează)

    • speedy, e de la banca. Am avut cont la Millennium, acum s-au inchis si nu aveam problema asta (se debita suma rotunjita). De cand am trecut la ING patesc la fel. Probabil e de la felul cum se proceseaza tranzactiile catre uber, de la conversia Eur ron.

        (Citează)

    • E cursul lu ing.

        (Citează)

    • E de la banca pentru a UBER nu are cont romanesc in lei. Scarbe sunt si unii si ceilaiti.

        (Citează)

  2. Daniel Popescu

    17/11/2015 la 2:07 PM

    Preturile vor fi dezvaluite pe site-ul oficial in 19 noiembrie.

      (Citează)

  3. Octavia nu era pe sasiu de Golf? Iar A4 e la clasa medie. Poate am devenit eu prea pretentios, dar mai jos de Superb mi se pare ca stau inghesuit.

      (Citează)

  4. De ce uberSelect si nu uber normal (fara x)?

      (Citează)

    • Așa au ei declinările. În străinătate sunt multe variante precum UberBlack, UberTaxi, UberSUV șamd. Poate se vor adăuga și la noi cândva.

        (Citează)

  5. Dar de intrat în legalitate au zis ceva?

      (Citează)

  6. un muc:
    Dar de intrat în legalitate au zis ceva?

    Refuza definitia noastra a legalitatii, si o inlocuiesc cu a lor.

      (Citează)

  7. Comunicatul de presa spune ca o calatorie de la Podul Pipera pana la Piata Iancului o sa fie 20 lei.

    Sunt 6,4 km la care adaugam inca un km care este “pornirea”.

    Rezulta ca UBER Select o sa coste 2,7 lei per km. Sau poate 2,5 lei pe km la care se adauga timpul calatoriei…

      (Citează)

  8. un muc:
    Dar de intrat în legalitate au zis ceva?

    adica sa nu se mai spele, sa inceapa sa asculte manele si sa fumeze in masina?

      (Citează)

  9. Taxiul în Iaşi e 1.99 lei/km, cu loganuri nespălate şi care scârţâie din toate balamalele. Deci mare diferenţă nu ar fi ;) Se auzea că de la anul vine Uber şi în alte oraşe? :D

      (Citează)

  10. Mi-am facut si eu cont la Uber prin linkul tau, Radu. Am inteles ca ai si tu o cursa gratuita la faza asta, sa fie primit :). Se pare ca am ajuns tarziu la pomul laudat, ca intre timp tariful la UberX s-a facut 1.69 lei, codul tau nu mai ofera 40 de lei ci 20, iar cand am intrat in aplicatie, am facut cunostinta din prima cu ‘surge pricing’. M-am repliat pana la o incercare viitoare :).

      (Citează)

  11. vad ca au marit tariful de baza la 1.65
    am vazut pe ultimele 3 curse: aseara + azi dimineata
    nu gasesc sa fi anuntat pe undeva

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus