un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Poșta Română permite acum trimiterea banilor prin plăți online cu cardul

6 Nov 2015  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Poșta Română a schimbat site-ul și a introdus și o funcție care cred că se va dovedi utilă: trimitere de bani către o altă persoană direct din site.

Chestia asta mi se pare utilă deoarece poți plăti cu cardul pe site-ul Poștei, adică poți trimite cuiva bani din fața calculatorului. Sistemul nu este foarte simplu, presupune completarea corectă a unui formular uriaș, așa că cel mai probabil va fi utilizat de tinerii ce se descurcă aici către oameni aflați în diverse zone ale țării, unde poștașul le duce la ușa casei suma cash.

Poți trimite banii și în contul cuiva, dar dacă destinatarul are cont de ce-ai folosi Poșta Română și nu internet bankingul tău?

Puteți vedea formularul intrând aici și alegând “sunt client nou”:

posta_romana_emandat

Serviciul se numește de fapt e-mandat și poate fi găsit în meniul Servicii Expeditori. Uitați-vă și prin restul site-ului, veți fi uimiți de câte face Poșta. Poate că în curând vor permite și plata facturilor pe site-ul lor, cu cardul, eliminând nevoia de a-ți face cont la toți furnizorii.

Cred că vorbesc pentru toată lumea când spun că ceea ce vrem noi de la Poșta Română ar forma o listă mult prea mare de citit astăzi, dar cele mai importante sunt:

  • o experiență normală în oficiile poștale: ghișee clar marcate, numere de ordine, locuri pe care să aștepți, politețe, ghișee speciale pentru cei ce vor doar să plătească facturi și asigurări și restul serviciilor adiționale.
  • informatizare mai mare: tracking pentru colete, sistem mai bun de avizare a primitorului, poate livrări door-to-door dar nu pe jos, cu geanta pe umăr, ci cu o mașinuță precum orice alt curier.
  • să nu mai fure din colete sau coletele cu totul.

 

    10 comentarii

  1. posta romana e cea mai mizerabila institutie de stat si sper sa dea faliment maine ca sa stim o treaba.

      (Citează)

  2. Foarte frumos din partea lor, numai că în timpul ăsta nu au semnat acordul de tracking internațional și România a fost scoasă de SUA și alte țări de pe lista țărilor de unde se poate urmări traseul unei expediții. Nu suntem singurii excluși, sunt 136 de țări, dar ce mi-a atras atenția este că o țară ca Albania a fost în stare să implementeze un sistem de tracking electronic acceptat internațional iar România nu.

      (Citează)

  3. si inca o chestie pe care au implementat-o de curand: poti sa-ti printezi etichete direct de la ei pe sait platind in acelasi timp si pentru serviciile de curierat, la fel ca in orice tara civilizata. nu mai trebuie sa completezi formulare de mana. foarte, foarte folositor pentru cei care au afaceri si lucreaza cu posta romana. bine, dupa tot trebuie sa te duci la posta cu coletul propriu-zis (n-au centre de colectare unde sa arunci pachetul intr-o gaura si sa-ti vezi de treaba).

      (Citează)

  4. Măcar timbre fiscale să aibă în permanență …

      (Citează)

  5. automatizari porti

    06/11/2015 la 2:42 PM

    Oare cat o sa dureze pana o sa fie intrerupr “temporar” pentru probleme tehnice?

      (Citează)

  6. la mine nu merge site-ul http://www.posta-romana.ro

    dar poate e din cauza ca incerc sa il accesez de la serviciu

      (Citează)

  7. Serban Cristian

    08/11/2015 la 1:16 PM

    Vreau sa trimit 50 lei prin mandat postal:
    trimitere: 10 lei
    vrei confirmare prin posta: 3 lei
    vrei confirmarea pe email: 1.65 lei
    vrei sa fie avizat telefonic destinatarul: 1.15 lei
    vrei sa primeasca DOAR personal destinatarul: 1.90 lei
    (ultima imi pare misto, daca nu platesc 1.9 lei dau mandatul oricui? :) este un pic ciudat, din cate stiu si experimentat pe propia piele, nu dau mandatul decat destinatarului cu buletinul la ghiseu )

      (Citează)

  8. Fugi ba de-aici cu Posta ta cu tot…
    Intoarce-te doar cand o sa-mi zici ca in sfarsit Posta poate sa-mi vinda plicuri timbrate.

      (Citează)

  9. Radule mulțam fain de informații

    Ieri am trimis niște bani și am bifat toate confirmările posibile atât pe mail cat și anunț în avans prin telefon și predare personala a sumei.
    Eu am primit factura de la posta cât și confirmare de la procesatorul de plata cu cardul. Am folosit credit card de afară fără probleme.
    Sper ca pe marți sa ajungă Cash-ul la țară, la bunica.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus