un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unboxing Vector Watch – ediția Luna cu brățară metalică

19 Oct 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Mi-a sosit ceasul Vector. Sunt vreo două luni de când încerc să fiu printre primii cumpărători și, în fine, prin diverse circumstanțe norocoase am pus mâna pe ceas printre primii. Este un model Luna (adică rotund), cu carcasă din inox argintiu (se mai putea și negru) și brățară metalică.

Ceasul arată excelent, este greu, masiv, pare un ceas clasic, nu unul electronic. La o primă vedere sunt foarte încântat de el, de cum arată, cum este gândit (notificările sunt discrete, apare un inel alb pe ecran care-ți semnalizează că este cerută atenția ta), afișajul este suficient de citeț și cureaua pare de calitate. Revin cu alte informații, până atunci am filmat un unboxing.

Brățara metalică este prea mare pentru mâna mea și-l voi duce la un ceasornicar pentru a-i scoate câteva elemente.

Vector este un smartwatch dezvoltat de o echipă românească, are o baterie de 30 de zile și este compatibil cu Android, iOS și Windows Phone (hooray). Găsiți informații mai multe pe vectorwatch.com, iar ceasul poate fi cumpărat în exclusivitate de la Orange la prețuri între 1.350 și 2.200 lei (pentru varianta cu carcasă aurită). Citiți și ce-am scris după lansarea oficială.

    17 comentarii

  1. greu si masiv? adica un ceas inteligent cu dezavantajele unui ceas clasic?

      (Citează)

  2. Probabil că nu e mai greu decît un ceas electronic metalic normal (nu smart), la astea carcasa și brățara sînt grele, ce să le faci. Personal m-am plictisit să las pe fundul sertarului ceasuri digitale foarte bune (tipic, Q&Q sau chiar Casio) pt că li se rupe cureaua după 1 an și nu mai găsesc una care să se potrivească exact.

      (Citează)

  3. Mă refeream la ceasuri foarte bune dar de plastic.

      (Citează)

  4. RT3K4 ma gandesc ca e un serial number nu?

    poate fi scos, sa nu stea acolo?

    nu e deranjanta diferenta intre negrul marginii si negru-albastru ecranului?

      (Citează)

    • Chestia cu diferenta de culoare intre bezel si ecran mi se pare singurul dezavantaj vizual al ceasului

        (Citează)

    • RT3K4 este un cod al ceasului și îl confirmi la împerecherea cu telefonul, după care dispare. în locul său, pe majoritatea fețelor de ceas, poți pune 2 sau 3 chestii alese de tine din lista pași, distanță, meteo, calendar, data în diverse formate șamd.

        (Citează)

    • Andrei:
      Chestia cu diferenta de culoare intre bezel si ecran mi se pare singurul dezavantaj vizual al ceasului

      Poți lua bezel negru, e disponibil. Dar apoi va fi o diferență între ceas și brățără, așa că vei lua și curea neagră, iar asta nu mă atrage.

        (Citează)

  5. Sry no Android wear no deal!!!

      (Citează)

    • Cum ziceam, ce-ai așa marfă la Android Wear? Se chinuie să fie compatibil cu orice de pe piață, dar aproape fiecare producător scoate și o aplicație independentă pentru produsul său.

      De exemplu am un Zenwatch pe birou, îl gestionează atât Android Wear cât și Zenwatch Manager.

        (Citează)

  6. văd că în apropierea cataramei brățara are segmente ce se pot desface. nu poți să ți’o scurtezi singur?

      (Citează)

    • Ba da, că am și șurubelnițe de ceas și aș putea scoate acel pin cu una dintre ele. N-am însă ciocănel să-l bat la loc. Am plătit 10 lei la un ceasornicar în cartier pentru scurtare.

        (Citează)

  7. imi place foarte mult cum arata si e primul wearable care ma intereseaza, daca e adevarat ca tine bateria asa de mult.

    am vazut ca pretul este intre 300 si 500 de euro la orange si acum intrebarea mea este: de ce?

    ce face diferenta de pret? doar materialele din care este facut sau sunt si diferente de functionalitate intre versiuni?

    anyway, astept review-ul ala si sa ne spui daca chiar tine bateria 30 de zile.

      (Citează)

  8. Smart Watch romanesc pret in state: 399$ iar in Romania 499 Euro (acelasi model)… Seems f-ing legit!

      (Citează)

  9. Arata super bine la mana si iti da clar senzatia de premium. Este greut, insa tinand cont de tehonologia ce o are e de inteles. Insa il vad ca pe un ceas mult mai elegant de purtat la o intalnire sau altcea decat clasicul Apple Watch. I-as da o nota de 8/10

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus