un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două magazine online deschid showroom-uri offline

3 Sep 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Două magazine online trec și “în offline”, cum s-ar zice. Primul este Floria, care are o florărie deschisă pe strada Ion Câmpineanu, vizavi de lateralul hotelului Novotel, acolo în pantă. Am văzut-o zilele trecute.
floria_strada

Floria vinde flori cu livrare la adresa destinatarei. Poți alege din multele buchete de pe site, poți configura propriul buchet, poți atașa cadouri și mesaje, iar livrarea se face în ziua și la ora solicitată de tine oriunde în România, ba chiar și în străinătate. Am făcut și eu asta de vreo 2-3 ori și întotdeauna a mers bine, iar florile sunt frumoase, arătoase. Prețurile sunt mari, dar surpriza e pe măsură.

logo_elefantAl doilea este Elefant.ro, un magazin care deja nu mai are nevoie de multe prezentări. A ajuns un adevărat mall online, vânzând nu doar cărți, ci și parfumuri, ceasuri, îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, o grămadă de jucării și alte produse pentru copii, decorațiuni și electrocasnice pentru casă.

Recent am observat pe site-ul lor categoria produse Disney, unde vând de toate legate de filmele și personajele Disney cu prințese, ba chiar și o gamă mare legată de Star Wars, plus câteva produse Marvel.

Ei bine, Elefant amenajează un magazin sau un punct ceva mai complex de livrare pe bd Magheru, în zona cinematografului Scala. N-am fotografie, l-am văzut din viteza mașinii.

    15 comentarii

  1. Nu cred ca e magazin Elefant acolo, am fost si eu recent si e vorba despre un punct de ridicare a comenzilor online – daca te duci acolo sa ridici tu coletul, e 0 lei taxa de transport (altfel, 9.9 lei). E un spatiu mic, cu rafturi si colete. Cred ca la el te referi, cu design la strada in verde crud.

    Este exact la jumatatea distantei dintre Universitate si Romana.

      (Citează)

    • S-ar putea să fie doar un mic punct, da. Oricum, un astfel de punct crește mult încrederea în magazin, simți că ai un loc unde să dai cu pumnul în masă și să verifici produsele.

        (Citează)

  2. ambele fara locuri de parcare. misto.

      (Citează)

    • Pentru săracii care nu au maşină! Dacă ai maşină, înseamnă că îţi permiţi să cumperi de pe net :))

        (Citează)

    • E parcare vizavi la Eva, iar pentru Floria poți parca la Sala Palatului. Fix în fața punctelor de interes e mai greu.

        (Citează)

    • yeah, mult noroc sa gasesti loc de parcare la Eva cand au ei program.

        (Citează)

    • add:
      yeah, mult noroc sa gasesti loc de parcare la Eva cand au ei program.

      Pentru Floria e o mare parcare privată fix în spatele Novotel. Vreo 2 lei pe oră parcă. E o barieră acolo, dar dacă te duci şi claxonezi sau dai să intri, vine un nene şi ridică bariera :)

        (Citează)

  3. E ca la ziar: e bine să-l citești pe net, dar tot pe hârtie parcă e mai mare satisfacția… Cum zicea Arghezi? „Aș vrea să-L pipăi și să urlu: ESTE!”… :)

      (Citează)

  4. Floria e de mult acolo. Lucrez în zonă și dacă îmi aduc bine aminte am cumpărat chiar de 8 martie flori de acolo.

      (Citează)

  5. elefant.ro au mai multe puncte in Bucuresti de unde poti ridica personal coletul. Unu din ele este in Mall Vitan

      (Citează)

  6. nwradu:
    S-ar putea să fie doar un mic punct, da. Oricum, un astfel de punct crește mult încrederea în magazin, simți că ai un loc unde să dai cu pumnul în masă și să verifici produsele.

    Si sa pleci definitiv cu produsul acasa. Daca ai ridicare de la sediul lor nu se mai aplica dreptul de retur in 14 zile.

      (Citează)

  7. Și totuși, la Floria, ciocolata Merci e… 59 de lei. Cincizeci și nouă de lei! În condițiile în care la emag aceeași ciocolată e 14 lei. Mai dă-o și încolo de treabă. Ca să nu mai spun de descrierea produsului care… “face toti banii” :) : “Produsul Bomboane Merci contine doar flori premium, mereu proaspete, importate de la cei mai mari producatori din lume, transportate si depozitate in cele mai bune conditii, in camere frigorifice, cu temperaturi cuprinse intre 4 si 6 grade.””

      (Citează)

  8. Pentru 10 lei transportul, chiar nu inteleg de ce m-as complica sa ma plimb prin tot Bucurestiul ca sa ridic personal coletul.
    Metrou + ratb = (1.5 lei + 1.3 )x 2 = 5.6 lei si multa bataie de cap…
    Sa nu mai zic daca mergi cu masina personala, platesti mai mult decat e taxa…

      (Citează)

  9. “electrocasnice pentru casă”? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus