un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uber lansează al doilea serviciu în România: UberFAMILY

20 Aug 2015  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Cu UberFamily comanzi mașini ce au deja montat un scaun pentru copii ce cântăresc între 9 și 18 kg. Ideea este bună, îți poți duce undeva copilul în siguranță, legea obligând ca transportul de copii să se facă în astfel de scaune bine fixate. UberFamily este, practic, primul serviciu fără concurență în România, deoarece cu taxiul n-ai fi putut avea niciodată așa ceva. Se adaugă, însă, o taxă de 7 lei în plus cursei.

 

Fiecare scaun de copil folosit pe platforma uberFAMILY deține certificare RCE R44/04 și fiecare șofer știe cum să instaleze corect scaunul pus la dispoziție pasagerilor. Un membru al echipei locale Uber a verificat personal fiecare scaun. În plus, s-a folosit o verificare adițională prin consultarea listei ADAC de teste efectuate pe diverse scaune de copii, disponibilă aici.

 

În weekendul 20-23 august există și o promoție. Îți faci cont Uber folosind codul promotional uberdefamilie și primești gratuit 2 curse UberFamily de câte 20 de lei. Eu vă sfătuiesc să vă faceți cont utilizând linkul meu și veți avea gratuit prima cursă (în limita a 20 sau 30 de lei, totuși, nu mai știu cât e acum) indiferent de data la care o veți efectua și indiferent că-i pe UberX sau UberFamily.

Celălalt serviciu Uber disponibil în București este UberX, unul cu mașini normale. “Normale” e un termen vag, acum trei săptămâni la comandă a venit un BMW seria 5, de am mers până acasă ca un boss. De-a lungul vremii am mai mers și cu BMW X1, Hyundai ix35, Ford Focus, Golf, dar și Logan de câteva ori, întotdeauna curse plăcute, cu șoferi politicoși și mașini curate. De câteva ori aceștia voiau să-mi deschidă inclusiv ușa, de mi-era și jenă. Am înțeles că ar fi în sistem și un Range Rover și un Audi A8, deși cum e asta rentabil pentru șoferii respectivi, nu știu, dar nici nu-mi pasă așa tare.

Tare am senzația, însă, că mulți așteptau ca al doilea serviciu lansat să fie UberBlack (unde mașini de lux precum seria 5 sau A8 ar fi mai potrivite, dar cu tarife un pic mai mari) sau UberSUV. Iată că a venit Family.

    19 comentarii

  1. Vineri am folosit din nou Uber dupa o pauza de cateva saptamani (nu am avut nevoie). Observ ca soferii “inca” sunt politicosi, te intreaba daca pot porni radioul, si daca vrei o apa rece (asta mi s-a intamplat cand erau 38 de grade afara – nu stiu daca e policy-ul lor).

    Am nimerit si MCV-uri si A8-uri, dar de fiecare data au fost soferi care s-au purtat de nota 10. Acum sa vedem cat mai ramane Uber pe piata ca nu s-a mai auzit ceva de legea aia (a taximetristilor sau nu).

      (Citează)

  2. Peste o luna ma duc la Bucuresti.Am o intrebare Radule pe la areport prinzi Uber-isti?

      (Citează)

    • Prinzi, doar ca nu au voie la Sosiri, va trebui sa mergi pana la Plecari ca sa te poata lua de acolo. O sa vezi ca te anunta aplicatia automat.

        (Citează)

    • Prinzi rar, doar dacă tocmai a adus unul în zonă pe cineva și n-a plecat. Dacă-s departe, aplicația nu ți-i mai arată.

      Am prins o dată Uber la întoarcerea de la aeroport, dar omul locuia în Otopeni și tocmai activase aplicația ca să iasă în București. Nu m-aș baza pe Uber pentru Otopeni – București.

        (Citează)

    • Blackcab.ro are serviciu de preluare din aeroport. Vezi pe site-ul lor dacă îți convin tarifele.
      Au tot la fel ca Uber, aplicație pt mobile cu plata directa de pe card.

        (Citează)

  3. Nu stiu daca o mai fi acum in sistem da’ de #UberIceCream un Range Rover mi-a adus inghetata.

      (Citează)

  4. Ok, la randul meu am cuvinte numai de bine, dar nu inteleg de ce pentru optiunea family trebuie sa platesti in plus. Pana la urma asta-i legea, nu ??

      (Citează)

    • pentru ca un scaun de copil decent e 10+ mil

        (Citează)

    • Legea te obligă în mașina ta. Dacă vrei să iei un taxi, ăla nu te ia, că nu poate respecta legea privind transportul copiilor.

      Așa că taxa aia e pentru recuperarea banilor pe scaun, faptul că șoferul Uber merge cu el în portbagaj, îl montează și demontează când comanzi tu etc. E un serviciu în plus pe bani în plus.

        (Citează)

  5. nu cred ca o sa aiba succes, deoarece taxi-ul il folosesti de obicei cand te grabesti la serviciu sau la o intalnire importanta… si atunci nu iti iei si copii cu tine

      (Citează)

    • Oamenii iau taxi/Uber și când merg în vizită la niște prieteni, când duc copilul la doctor, când e mașina defectă, când ies să bea ceva în oraș și multe alte cazuri.

        (Citează)

  6. nwradu:
    Prinzi rar, doar dacă tocmai a adus unul în zonă pe cineva și n-a plecat. Dacă-s departe, aplicația nu ți-i mai arată.

    Am prins o dată Uber la întoarcerea de la aeroport, dar omul locuia în Otopeni și tocmai activase aplicația ca să iasă în București. Nu m-aș baza pe Uber pentru Otopeni – București.

    Naspa nu am incredere in taximetristii Bucuresteni.
    Prin apropiere cam pe unde mai pot prinde?

      (Citează)

    • De la aeroport poți lua autobuzul 783 până la Piața Unirii, dar probabil vei dori să cobori la Victoriei, care e nod mare, și să iei altceva de acolo.

      Mai poți lua taxi-uri fără frică. Nu sunt aceleași mașini și servicii ca la Uber, dar imediat ce ieși prin ușile de după ce-ai recuperat bagajul sunt vreo trei infochioșcuri pe dreapta. Comanzi acolo taxi, atenție ce tarif alegi, și-l aștepți în afara clădirii, tot în acea zonă. Nu mi-a cerut niciunul bani în plus, probabil doar la străini mai fac asta.

      Cu Uber îți poți încerca norocul. Dacă găsești unul, poți contacta șoferul, îi spui să intre în parcare ca să te aștepte, mai plătești tu 3 lei în plus parcarea pe 30 de minute.

        (Citează)

  7. speedy.gonzales

    20/08/2015 la 5:49 PM

    ca sa vin si eu cu o noutate: Digi a deschis un magazin in AFI Cotroceni la etajul 1, in zona de joaca ptr copii, chiar langa intrarea de la Flanco. aveau acolo expuse cateva telefoane mobile, dar nu am stat prea mult sa vad modelele.

      (Citează)

  8. speedy.gonzales

    20/08/2015 la 6:23 PM

    intrebare: as vrea sa imi iau un telefon Samsung Galaxy Gio doar ptr a-l folosi pe Uber. telefonul are GPS prin A-GPS. ai cumva idee daca functioneaza pe uber?

      (Citează)

  9. A8 ca A8, ca nu e de aruncat, dar nici in R8 in sistem? Like a boss adevarat…

      (Citează)

  10. speedy.gonzales

    21/08/2015 la 1:09 PM

    nwradu:
    Dacă are GPS și trafic de date, merge. Te bagi în sistem?

    da, dar doar ca si client, nu ca sofer.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus