un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Niște sume făcute din afiliere

27 Aug 2015  ·

GÂNDURI  ·

18 comentarii

Apropo de ce poți obține din afiliere, iată niște rezultate. Profitshare are un concurs pentru afiliați zilele acestea, cu reguli simple prin care primești 5 puncte pentru un comision nou și câte un punct pentru fiecare leu din valoarea acelui comision, iar premiile sunt simbolice: un iPhone, un iPad și un telefon Utok.

Simbolice? Înainte să mă sune 20 de oameni diferiți de la Profitshare pentru că am zis asta, uitați-vă pe rezultatele din primele 12 zile de concurs:
profitshare_27_august

Grosso modo, putem spune că fiecare punct de acolo înseamnă un leu făcut în comisioane. Primul loc a făcut vreo 16.000 de lei în această perioadă, locurile 2 și 3 câte 10.000 de lei, din care punctele din coloana “puncte câștigătoare” sunt deja validate, câștigate pentru bani aflați deja în contul lor pe care-i pot factura și cheltui. Putem estima 40.000 de lei pe lună pentru locul 1? Putem!

Chiar și locul 10 a făcut 2600 de lei în 12 zile. Cu așa bani, probabil că fiecare are deja un munte de iPhone-uri și iPad-uri acasă.

Nu știu cine sunt acești oameni și nici cum fac afiliere pentru a obține astfel de rezultate. Dintre toți de acolo, doar Playtech s-a înscris cu numele normal, restul au ales altele tocmai pentru a rămâne incognito. Așa că e interesant de văzut și câți bani face un site precum Playtech din afiliere, vreo 4300 de lei în 12 zile.

Asta e afiliere făcută cu muncă. Site-uri diverse, articole evergreen, remarketing, adwords și facebook ads, grupuri și pagini de facebook, email marketing – în fine, toate metodele posibile, că nu ajungi la așa sume aruncând câte un link pe site și gata.

    18 comentarii

  1. Wow… oare câte pișcoturi ai putea cumpăra cu 2600 lei? Și în câte zile le-ai da gata? Întreb pentru un prieten…

      (Citează)

  2. baaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, eu am pierdut 400 da mii da dolari intr-o noapte la cazinou!!!

      (Citează)

  3. Conteaza foarte mult si publicul la care sunt supuse linkurile afiliate. De aceea, in mare parte, siteurile cu articole corecte, originale si evergreen o sa aiba cititori care de regula cumpara si ei de pe internet. Daca postezi un link pe un grup de facebook unde se gasesc oameni care nici nu au conceptia unei tranzactii online, degeaba ai tu 1000 de clickuri, nu o sa ai conversii.

      (Citează)

  4. Ce trebuie lumea să înțeleagă este că în afară de munca de chinez pe care o fac unii afiliați, mai există și sumele investite. Ultima oară când discutam cu cineva care face mulți bani din afiliere, îmi povestea cum ROIul lui este de 20%, ceea ce nu este deloc rău, însă omul face afiliere dinainte să apară 2p în România, acesta fiind jobul său full-time.
    Premiile nu sunt chiar nesemnificative, acestea fiind de regulă câștig peste ROI. Unii afiliați merg chiar cu ROI <3%, bazându-se pe premii.

      (Citează)

  5. Croif o arde pe forum pe Seopedia cateodata. Foarte tare, nu credeam ca e atat de bun.

      (Citează)

  6. Giovani:
    baaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, eu am pierdut 400 da mii da dolari intr-o noapte la cazinou!!!

    … si eu am o sora la Constanta…

      (Citează)

  7. nwradu:
    Cam așa, bun clipul!

    Ma simt rusinat, nu mai dati clipuri cu mine de cand eram sarac lipit pamantului. :)
    In clip stateam de vorba cu o biata bunicuta, tocmai ma ruga sa o ajut sa treaca strada (spre Dubai). :)

      (Citează)

  8. Oamenii aia probabil si cheltuie niste bani seriosi pe reclame, pe adus public, pe iesit in top cautari. Conteaza si despre ce scrii si pe ce vrei sa faci afilierie, de exemplu Playtech nu va scoate bani din linkuri la fiare de calcat pe eMAG sau la rujuri. Dar cu procesoare Skylake si placi de baza, mai vii de acasa.

      (Citează)

    • E dificil de zis, oamenii cumpără ce-au nevoie. Sunt sigur că avem cu toții acasă și procesor și fier de călcat, ba chiar e posibil să fi schimbat fierul mai des.

        (Citează)

  9. Fărcaş Gelu Dănuţ: Ma simt rusinat, nu mai dati clipuri cu mine de cand eram sarac lipit pamantului. :)
    In clip stateam de vorba cu o biata bunicuta, tocmai ma ruga sa o ajut sa treaca strada (spre Dubai). :)

    Tu erai cu microfonul in mana?

      (Citează)

  10. Mda, se pare ca afilierea inseamna mai mult de pus un banner pe site. Este evident ca fara promovare pe articole optimizate pentru afiliere… abia daca faci bani de seminte.
    Ciferele prezentate aici arata ca de fapt se pot face bani din afiliere, numai ca exista un secret. Care dracu’ sa fie…?!

      (Citează)

    • eFoarteBine:
      Mda, se pare ca afilierea inseamna mai mult de pus un banner pe site. Este evident ca fara promovare pe articole optimizate pentru afiliere… abia daca faci bani de seminte.
      Ciferele prezentate aici arata ca de fapt se pot face bani din afiliere, numai ca exista un secret. Care dracu’ sa fie…?!

      Nu vreau sa fiu rautacios …. Dar un site ca playtech are-n spate cel putin 5 oameni. Considerati ca 10000 de lei sunt suficienti pentru afacerea lor?
      Mie personal sumele astea nu mi se par wow….

        (Citează)

    • Aici sunt multe de spus, acele sume arată venitul, dar cheltuielile nu le știe nimeni. Se investește masiv în adwords, fb ads, seo șamd. E o meserie full time. Nu știu dacă așa face Playtech, ei probabil se bazează pe traficul lor imens, dar alții trebuie să atragă acel trafic și plătesc pentru asta. Pe total, e posibil ca locul 1 să facă profit mai mic decât loc 5.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus