un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Genpact a împlinit 10 ani în România

7 Aug 2015  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Am fost invitat săptămâna trecută la petrecerea companiei Genpact, care aniversează 10 ani de prezență în România. Petrecerile sunt plăcute – duh -, așa că m-am dus, chiar dacă nu sunt angajat acolo.

Dacă sunteți din București sau Cluj, orașele în care Genpact are sedii, mai mult ca sigur știți pe cineva care lucrează sau a lucrat pentru Genpact. Este o companie de outsourcing, de fapt filiala din România este cea mai mare companie din țara noastră ce oferă servicii de outsourcing către clienți globali (outsourcing = fac anumite treburi pentru alte companii, de exemplu le țin contabilitatea sau le asigură suport IT sau managementul resurselor umane) și au crescut în 10 ani de la 80 de angajați la peste 2500 în București și Cluj.

Ce poate nu știți este adevărata mărime a companiei internaționale, în care cea românească, deși un angajator mare aici, este doar o parte a unui mare mecanism. În cifre:

  • peste 70.000 de angajați la nivel global.
  • 70 de centri în 25 de țări.
  • sute de clienți din lumea largă, inclusiv mai mult de 25% dintre companiile din topul Fortune 500.
  • sediul global este la New York, unde sunt și listați la bursă.
  • lider global în servicii F&A (financiare și contabilitate, adică).

Cât despre centrele din România, în context european Genpact a investit foarte mult în țara noastră. Sunt prezenți în 6 țări europene, inclusiv unele apropiate zonei noastre, precum Slovacia sau Polonia, dar din totalul de 4000 de angajați europeni, 2500 sunt în România.

Cei din România, de altfel, lucrează pentru 40 de companii și oferă servicii în 20 de limbi străine. Angajații din București probabil că știu deja că în 2016 se vor muta într-o clădire nouă și modernă, părăsind Iride Business Park. Acțiunile de CSR vor continua și ele, în trecut construindu-se case pentru familii defavorizate sau plantându-se copaci.

Eu am auzit de Genpact în perioada masteratului – am avut colegi care lucrau acolo, am și acum prieteni angajați la Genpact – și de-a lungul timpului am auzit tot ce se poate auzi despre ei, de la un capăt la altul al intervalului de opinie. E de muncă, nu neagă nimeni asta. Am avut mereu senzația că Genpact era văzută ca o rampă de lansare în carieră, un loc unde te angajezi la finalul facultății și câștigi experiență despre cum lucrează marile corporații, dar în ultimii ani Genpact a investit mult în proprii angajați și reținerea lor. 60% dintre posturi se ocupă prin promovare internă, primul lor European Learning Center s-a deschis aici în 2014, investesc în certificări Six Sigma, recrutează tineri prin platforma YouYourself.ro șamd.

Au investit de asemenea și în petrecerea aceasta. Au venit vreo 1.200 de angajați și s-a petrecut până la 5 dimineața. A fost un mic discurs, a cântat Loredana pe marea scenă de la Player Club (demonstrându-mi că știe să facă show, a fost foarte tare concertul ei), apoi a trecut DJ-ul la butoane și a ținut-o așa până dimineață.

 


    13 comentarii

  1. La multi ani celor de la Genpact. O companie destul de mare, iar lucrul care ma bucura este ca au si sediu in Romania, ceea ce inseamna locuri de munca pentru noi. O sa mai continue multi ani de acum incolo pentru ca outsourcingul se dezvolta din ce in ce mai mult pe masura ce tehnologia evolueaza.

      (Citează)

  2. Parerile despre Genpact sunt foarte influentate de seful echipei peste care ai sau nu norocul sa dai. Fiind de origine indiana, nu ma astept sa aiba o atitudine vestica si nici sa exceleze la capitolul eficienta.

      (Citează)

  3. La mai mult si la mai mare. Multi ani inainte si buni.

      (Citează)

  4. 10 years above the sea ?……..maybe its about 20000 Leagues Under the Sea by the great J. V. Just saying.

      (Citează)

  5. Inchiriaza slavi. E ok ?

      (Citează)

    • În funcție de cum privești lucrurile, asta face orice companie cu angajații săi, nu? Spre deosebire de sclavia din secolele trecute, ei îți cer să faci ceva muncă, îți oferă în schimb un salariu și niște beneficii și ești liber să le accepți sau nu. N-am văzut vreodată o companie unde să fie altfel, iar faptul că e de muncă, mult, greu și uneori peste program, e ceva ce se întâmplă cam peste tot, că bani mulți pe muncă puțină nu-ți dă nimeni.

        (Citează)

  6. Da, este doar un alt eveniment PR, mai ales daca oameni de exterior au fost invitati. Nu as judeca o companie doar pe baza a ceea permite sa ajunga in exterior (sub un control riguros de altfel). Stiti vorba aia: afara-i vopsitu gardu… ;)

      (Citează)

  7. Este una dintre companiile care cel putin de la un anumit nivel investeste in dezvoltarea angajatilor, iar salariile sunt destul de bune.

      (Citează)

  8. Asadar, merita sa trimit un CV la Genpact?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus