un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pe motocicletă ca la plajă

8 Jul 2015  ·

AUTO  ·

32 comentarii

Este cool să-ți arăți fundul de pe o motocicletă, mai ales când ai ce arăta, dar în ce lume este o idee bună să te urci pe motocicletă fără altă protecție decât casca?

În caz de accident, iar accidente moto au loc foarte des atât din vina lor cât și a șoferilor neatenți, casca îți protejează capul, dar de restul corpului nu-ți pasă? Ca femeie, mai ales una mândră de el, nu te interesează deloc ce s-ar putea întâmpla cu el?
costum_moto_1costum_moto_2

Am văzut că e la modă să se poarte prin trafic doar casca, de parcă asta e tot ce-ar conta, iar gâtul, coloana vertebrală, coastele, genunchii și coatele, splina, ficatul, inima și restul organelor cruciale nu sunt în vreun pericol.

Este ca și cum un soldat s-ar duce la război protejat doar de cască și ar gândi că, dacă e să-l împuște inamicul, sigur îl va împușca în cap și deci este în siguranță.

Mă întreb dacă femeile astea din fotografie realizează că, în cazul unei căzături ușoare, rămân fără piele pe mâini și picioare de la frecarea cu asfaltul și nu vor mai avea ce să arate altora în afară de cicatrici urâte. Pantalonașii aceia nu le apără nici măcar de soare.

    32 comentarii

  1. daca n-ar fi obligatorie si nu ar lua amenda, casca ar fi inlocuita in secunda doi cu o pereche de ochelari ;)

      (Citează)

  2. Poarta doar casca pt ca doar casca este obligatorie :)

      (Citează)

  3. Poate sunt date cu creme anti-asfalt, Dumnezeu stie la ce naiba le trebuie tot raionul ala de creme care il au in baie.

      (Citează)

  4. Cineva o sa se bucure de ficatul lor!

      (Citează)

  5. Creme antiasfalt? +1 de la mine! :)
    Si un implant de neuroni. Sau mai bine sa fie de neutroni? :)

      (Citează)

  6. Radu, de ce iti pasa tie de cocalarii aia?
    Lor de pasa de tine?

    Fix aceeasi poveste este si cu scaunul de copil in masina.
    Lumea nu stie ca puradelul trebuie sa stea proponit in scaun daca are sub 1.20 sau cat naiba e normal.
    Cocalarii lasa puradeii pe locul din fata sau in spate in mijloc, ca sa zboare prin parbriz in caz de accident.
    Totusi, tot rau e spre bine, mai scapam de rasa asta defecta .

      (Citează)

    • Păi e problema mea pentru că o intervenție pentru prostia lor costă oamenii nevinovați două resurse importante: banii pe ele și timpul autorităților. Poate o salvare ocupată cu un inconștient d-ăsta ar fi putut salva în același timp viața cuiva care punea preț pe ea și nu și-o juca la păcănele cu soarta.

        (Citează)

    • Mie imi pasa pentru ca oricine devine incapacitat, devine automat o povara pentru sistem, adica pentru ceilalti.
      Daca ajunge in scaun cu rotile, nu numai ca nu mai poate produce alaturi de ceilalti dar devine un consumator al resurselor (tratament medical, asistenta sociala, etc).

      Oricat ai crede ca fiecare e cu a ma-sii, suntem toti inderdependenti in societate.

        (Citează)

    • @Flo, vladutz: chiar credeti ca e o problema asta? crezi ca iti scad tie fondurile medicale din cauza a 2-3 prosti care isi rup gitul in accidente? Nu e ca si cum iti creste tie asigurarea la masina daca ai avut accident anul trecut…
      @Radu: pozele nu sint concludente, vrem mai mult. Si mai frumos.

        (Citează)

  7. priponit

      (Citează)

  8. raul

      (Citează)

  9. La caldura care e afara costumu ala e o adevarata sauna, dar acest lucru n-ar trebui sa impiedice sa isi ia masurile de siguranta necesare

      (Citează)

  10. vladutz:
    Mie imi pasa pentru ca oricine devine incapacitat, devine automat o povara pentru sistem, adica pentru ceilalti.
    Daca ajunge in scaun cu rotile, nu numai ca nu mai poate produce alaturi de ceilalti dar devine un consumator al resurselor (tratament medical, asistenta sociala, etc).

    Oricat ai crede ca fiecare e cu a ma-sii, suntem toti inderdependenti in societate.

    Dupa teoria ta ar trebui “sa-i tragem de urechi” si pe cei care manaca junk food sau pe cei care beau sucuri carbogazoase, pentru faptul ca prezinta un risc ridicat de a face diabet. Si daca tot ne luam de mancatorii de hamburgeri eu zic sa ne luam si de fumatori pentru ca si in cazul lor exista riscul de a se imbolnavi de cancer pulmonar. Iar daca stam bine si ne gandim, pana la urma cu totii suntem pasibili ca intr-o “buna” zi sa ne “pricopsim” cu vreo boala si sa devinim o povara pentru sistem si asta datorita stilului nostru de viata nu prea sanatos. Deci care e solutia? Instauram la loc dictatura si impunem cat mai multe reguli societatii?

    Daca eu aleg sa merg fara casca pe motocicleta sau fara centura de siguranta in masina, e alegerea mea si gasesc absurd sa mi se dea amenda pentru acest lucru. Apoi cunosc cel putin un caz in care un individ a scapat cu viata in urma unui accident de masina tocmai pentru ca nu a purtat centura de siguranta. Daca ar fi avut centura, respectivul ar fi fost zdrobit in masina care a fost facuta acordeon in urma impactului cu un tir.

      (Citează)

    • Logica de doi bani. Statul are o acciza pe tutun, deci cei care fumeaza contribuie mai mult la buget. In plus, in tarile cu apa calda, cand trebuie sa iti inchei o asigurare de sanatate ghici cine plateste mai mult, un fumator sau un nefumator ? In cazul produselor alimentare nu prea ai cum sa taxezi produsele considerate “nesanatoase” pentru ca avem un cumul mare de factori, totusi ajungi din nou la asigurari, unde daca esti supraponderal platesti in plus sau si mai frumos se considera ca ai avut deja boala in momentul in care ai incheiat asigurarea si te trezesti ca de fapt te poti sterge cu ea la dos dupa un necaz.

      In cazul mersului fara centura argumentul tau e total eronat pentru ca centura salveaza mult mai multe vieti decat lipsa acesteia. E ca si cum ai zice ca te plimbai frumos pe sub copaci in timp ce fulgera si iti apare un lup in fata, dar scapi ca il trazneste pe el si nu pe tine, deci e ideal sa stai sub copaci cand fulgera.

      Mersul pe motor fara casca este o alta tampenie. Un accident usor, care nu ar avea absolut nici o urmare daca aveai casca te poate transforma intr-o leguma.

      In ambele cazuri e normal ca statul sa te taxeze pentru ca riscurile in caz de accident cresc extrem de mult. In plus, nici societatile de asigurare nu sunt multumite sa plateasca sume mari de bani, deja s-a depasit pragul de 1 milion pentru o despagubire, iar deocamdata valorile inregistrate pe la noi sunt mizilic fata de cele invartite in State de exemplu.

        (Citează)

  11. Eu aș pune problema din altă perspectivă…
    Să zicem că ignorăm idea misogină pe care am văzut că merge și articolul și comentariile că fetele astea sunt doritoare de expunere și mai mult nu le duce capul…
    Dar băiatul ăla care are motor, permis categoria A și răspunderea pentru domnișoară și pentru cei din jurul lui nu are nici o vină?

    Radu, tu dacă iei pe cineva în mașină nu îi spui să își pună centura? Nu insiști pe ideea asta? Că eu îmi leg de scaun până și bunica.. pentru că am vazut cum e să te oprești de la 130 la 0 mulțumită unui om de bine pe A1, ce e drept fară impact… dar cu efect pe termen lung :D

    Așa că articolul ar trebui să se ia ȘI de super mega responsabilul ăla de la ghidon… care, la fel își protejează ce are mai de preț… ca e nașpa când te plouă în gât…

      (Citează)

    • SYAOnline: Radu, tu dacă iei pe cineva în mașină nu îi spui să își pună centura? Nu insiști pe ideea asta? Că eu îmi leg de scaun până și bunica.. pentru că am vazut cum e să te oprești de la 130 la 0 mulțumită unui om de bine pe A1, ce e drept fară impact… dar cu efect pe termen lung :D

      Ba da, chiar insist.

        (Citează)

  12. Nicio problema lista de donatori este deschisa…

      (Citează)

  13. Nu e despre asta. Nu e inconstienta sau altceva. Prietenul meu are motor. Are si doua casti. Nu are echipament decat pt el. Eu nu o sa-mi cumpar acum un ditamai echipamentul (si scump pe deasupra), doar pt ca ma duc cu el la un film, cu motorul.
    In alta ordine de idei, legea nu zice nimic de echipament. E important doar sa ai casca. Daca s-ar da o lege pt echipament, atunci probabil nu ai mai vedea atatea fete lipsite de protectie.
    Acum mai e si aia… Ce te faci daca e one night stand? Iei echipament ca sa te dai odata cu motorul?

      (Citează)

  14. Cristi:
    Logica de doi bani. Statul are o acciza pe tutun, deci cei care fumeaza contribuie mai mult la buget.

    Sa inteleg ca, prin comparatie cu fumatorii, detinatorii de motociclete sau de autoturisme merita amendati pentru nepurtarea castii/centurii deoarece ei nu contribuie destul la buget prin accizele platite pe carburanti dar si prin intermediul altor taxe? Interesanta logica ta…

      (Citează)

    • Fumatul e un factor indirect. Poti face cancer pulmonar si fara sa fumezi 2 pachete pe zi. Fara casca/centura in marea majoritate a cazurilor o patesti mult mai rau decat daca le aveai, deci ele reprezinta un factor direct. In plus, taxele pe carburanti si alte taxe auto sunt in principal pentru infrastructura (sau ar trebui sa fie, dar deja asta e alta discutie).

        (Citează)

  15. Discuția despre buget și încărcarea statului nu are rost. Poate că respectivii plătesc taxe cât noi toți la un loc, poate că nu, oricum e nesemnificativ.

    Pe mine mă frapează că nu le pasă LOR de propria lor siguranță. Bun, nu-i obligatorie geaca, dar pantaloni scurți și maieu? Rămâi fără piele. Aia nu se vindecă ușor! Măcar un pantalon lung, o mânecă lungă, că doar pe motor nu mori de cald.

      (Citează)

    • Eu iti inteleg indignarea, doar ca oamenii o fac pe pielea lor. E ca si cu sexul neprotejat, un soi de ruleta ruseasca :)) Probabil ca se simt mai liberi asa decat daca si-ar pune echipamentul pe ei. In fine, mie doar chestia cu “povara pentru sistem” din comentariul de mai sus mi s-a parut putin cam exagerata.

        (Citează)

  16. Vezi ca ai dat-o in bara cu exemplul soldatului… poti sa ai “mumă de cască”, daca iti iei un glont in cap, faci brain damage si mori chiar daca glontul nu trece prin casca. E vorba de socul impactului care iti face creierul muci.

    Poti sa faci un experiment, pune-ti o casca de motociclist si roaga pe cineva sa-ti futa un baros in cap, o sa vezi ca desi nu trece prin casca, data viitoare cand o sa te urci in masina o sa conduci ca huidu…

      (Citează)

  17. Depinde si de om. Ma dau pe 2 roti de 15 ani iar pe doua roti cu motor de vreo 4. In oras la drumurile clasice, birou, cumparaturi etc, mai ales pe caldurile astea port si eu doar casca. Dar merg chill. Cand am chef de alergat sau plec din oras imi iau armura, protectii spate, tot echipamentul. Insa nu prea vad rostul sa te coci, ba chiar poti lesina de la caldura. Cu echipament pe mine, pana ies din oras este dezastru …

    Am avut si accident, echipat doar cu casca. Viteza ucide. N-am patit nimic inafara de niste vanatai. Logan-ul a avut ambele portiere varza si pragul din fata. De la un 60-70 km/h poti incetini usor pana la un 30, viteza la care vorbim de julituri si vanatai, in cazul in care se intampla. Dar daca ai fi fost echipat full – eu sunt sigur ca datorita disconfortului au de suferit si reflexele.

    Nu sunt impotriva echipamentului, dar trebuie adaptat la situatie. E cald si vrei sa o arzi racing …. teapa ta, echipament. E cald si vrei doar sa te deplasezi cu moto …. ochii-n patru si merge doar cu casca.

      (Citează)

  18. sunt curios cati dintre voi contribuiti la buget ! pariu ca dintre cei care comenteaza inca traiesc cu parintii si primesc alocatie ! sau cati au un motor ? mama *************** am zis ca nu mai citesc mizeriile de aici !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus