un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

GoPro lansează Hero 4 Session, o cameră foarte mică și performantă

7 Jul 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Hero 4 Session este cea mai mică și ușoară cameră GoPro făcută până acum, dar surprinzător de puține compromisuri au fost făcute pentru asta.

Specificațiile tehnice arată foarte bine, dar mă și așteptam la asta. Poate vă gândiți că o cameră video mică este potrivită pentru clienți nepretențioși, care vor ceva ușor de transportat și cu o carcasă compactă, dar pentru ei mai degrabă a fost creat modelul Hero simplu și ieftin.

Session, având în vedere prețul apropiat de modelul de top Hero 4 Black, zic eu că este gândit tot pentru creatorii de clipuri video spectaculoase, cei pentru care contează mult calitatea video, iar dimensiunile și greutatea mică le deschid de fapt noi posibilități de filmare. Session este o cameră mult mai bună pentru purtat pe cască sau în piept sau la încheietura mâinii, de prins pe obiecte sau drone, de integrat în diverse locașuri șamd. Gândițî-vă, de exemplu, la o cameră prinsă de casca unui motociclist și care-i filmează fața, ca un selfie video, fără a-i mai bloca așa mult din câmpul vizual.

gopro_hero_4_session_1gopro_hero_4_session_2
accesorii_hero_4_session

  • greutate: 74 grame
  • rezistentă la apă (10 metri adâncime) și șocuri
  • filmează 1920 x 1080 la 60 FPS, 1920 x 1440 la 30 fps, 720p la 100 fps și alte moduri mai slabe
  • fotografiază la 8 Mpx wide (3264 x 2448) și 4 Mpx normal (2720 x 2040)
  • mod rafală maxim 10 cadre pe secundă
  • mod timelapse cu interval 0,5, 1, 2, 5, 10, 30 și 60 secunde
  • opțiune Protune pentru control ISO
  • mod Spot pentru calcul luminozitate, bun pentru scene speciale (filmare prin fereastră, contre-jour șamd)
  • baterie 1030 mAh, estimat 1:45 pentru 1080p/60fps sau 2:05 pentru 1080p/30fps și 1:50 pentru 720p/100fps
  • port microUSB
  • card microSD, suportă maxim 64 GB
  • wifi și bluetooth

Pe lângă acestea, Session vine și cu alte șmecherii, de exemplu o prindere cu articulație sferică, foarte ușor de reglat. Cum camera este direct rezistentă la apă și șocuri și are o formă de cub, carcasele ei sunt decupate și camera poate fi montată în orice poziție în ele. Îmi place, îmi place foarte mult!

Deavantaje? Sunt câteva, notabile mi se par:

  • bateria incorporată, ce nu poate fi înlocuită. Asta înseamnă că nu o poți schimba în mijlocul acțiunii, ci eventual doar încărca de la vreo baterie externă.
  • are un singur buton, așa că majoritatea reglajelor se fac din aplicația de telefon sau din telecomanda specială.

Prețul pe site-ul GoPro este de 430 euro. Magazinele românești încă nu au listat-o. Așteptați-vă la vreo 2200 lei. GoPro Hero 4 Black este cam 2385 de lei. Clipul de mai jos este filmat cu Hero 4 Session:

    2 comentarii

  1. Sculă.

      (Citează)

  2. Din cate am vazut pretul este exact ca la HERO4 Silver 1935lei si este in stoc aici: http://govideo.ro/gopro/644-gopro-hero4-session.html

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus