un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vodafone introduce convorbiri nelimitate cu Vodafone Spania și Italia (P)

29 Jun 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Acum vreo 4 ani am lucrat cu niște spanioli care deschiseseră o fabrică de confecții metalice aici în București, atrași de dezvoltarea foarte mare din domeniul respectiv. Spaniolii care veniseră să  muncească aici erau maeștri în proiectarea și prelucrarea obiectelor din metal și am învățat de la ei o grămadă de lucruri interesante despre tehnici de modelare a inoxului, ordinea operațiunilor, îndoire, sudare, forțe de tensiune și altele pentru ca produsul final să fie impecabil.

Unul dintre ei, după câteva luni, se mutase aici cu toată familia și voia sa rămână permanent. Să nu credeți că migrația forței de muncă se face într-un singur sens. Oamenii ardeau non-stop telefonul dialogând cu boșii mari din Spania despre oferte, tehnici și proiecte, lucrând, prin telefon, cumva cot la cot cu cei de acasă.

Cât îi costa asta nu știu, dar cu noua ofertă de la Vodafone ar fi putut vorbi nelimitat cu Spania și Italia. Mai în detaliu, cei care au cartelă Vodafone cu extraoptiuni de minim 6 euro pot vorbi nelimitat, fără costuri suplimentare, cu până la 10 numere din rețelele Vodafone Spania și Italia. Oferta este valabilă și pentru cei cu abonamente, în anumite condiții pe care le găsiți pe site. Cum alegeți numerele respective și toate detaliile necesare le puteți vedea prin link-ul de mai sus.

Eu m-am gândit, văzând comunicatul, la partea business. Poți dialoga cât vrei tu cu șefi, parteneri sau colaboratori de altă natură din aceste țări.

Avantajul și mai mare apare, zic eu, pentru zecile de mii de familii care au părinți, frați sau copii plecați în aceste țări. Acum conversațiile devin gratuite și nelimitate în rețea, în condiții destul de lejere și inclusiv pentru cartele, lucru mare.

Tot ca o noutate utilă, sistemul M-Pesa de transfer de bani prin telefonul mobil, lansat de Vodafone acum vreun an, funcționează de acum și cu Spania și Italia. Un alt mare avantaj, acum poți trimite bani oricui are cont M-Pesa în și din aceste țări, chiar și în toiul noptii, direct din telefon, doar activând acest serviciu pe cartelă sau abonament și punând bani în contul tău M-Pesa. Este extinderea pe care o așteptam încă de la lansare.

IMGP3271


Acest articol face parte din campania de promovare Vorbești nelimitat cu Vodafone Spania și Italia.

    11 comentarii

  1. Ah, deci inca un scuipat in fata clientilor vechi cu Vodafone RED!! Cartelistii vorbesc gratis in timp ce noi cu abonamente consistente nu primim nici minutele alea gratuite pe mobil in roaming.

    Ghici cine renunta la abonament si trece pe cartela cu numarul?

      (Citează)

  2. Se aplică și celor care fac sau reînnoiesc un abonament de 10 euro. Ar fi fost mișto să activeze asta și celor care au deja unul, dar poate te înțelegi la relații cu clienții pe tema asta.

    https://www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/abonamente/apeluri-internationale/nelimitat-italia-si-spania/index.htm#tab-1

      (Citează)

  3. Ii stiu deja pe cei de la relatii clienti “puneti dvs. cerere de reinnoire abonament pe 2 ani si *poate* se aproba la departamentul de vanzari”. Lasa ca ii scutesc de un abonament de 29 de Euro lunar, ca nu le trebuie.

      (Citează)

  4. @Coco Moll: mai încearcă o dată, dar fără cuvintele urâte.

    Nu cred că e cu amenințări, poate doar cu contra-oferte. Oricum un contract semnat nu-l poți anula fără acordul tău.

      (Citează)

  5. Pt. business nu te avantajeaza sa tii cartela, preferi abonament. La abonament ofertele lor de “fidelizare,” chiar si pt. pachete business sanatoase, sunt jalnice.

    Serviciul de transfer de bani e misto, daca stai in Africa…sau daca esti puscarias cu polite ( vazut in Orange is the new black) .

      (Citează)

  6. Am avut un RED59 cu beneficii lunare in roaming si mi-au zis ca nu pot da mai mult de 300MB si 500minute in roaming.Am reziliat in secunda 1.

      (Citează)

  7. Asta ar fi trebuit sa se-ntample de niste ani buni, la dracu, ca vorbim de fix aceeasi retea. N-au taxe de interconectare si alte mantocareli. Dar daca au putut stoarce bani de pe abonati, de ce sa n-o faca, nu?

      (Citează)

  8. Radule exista de mult Voip apoi exista skype, whatsup, viber .

    T-mobile SUA te lasa sa vorbesti pe wifi si banuiesc ca multi altii. Suntem in UE de 8 ani de mult ar fi trebuit sa dispara tarifele de roaming.

      (Citează)

  9. Au facut anul trecut niste abonamente cu minute in roaming, pe ideea ca din 2015 dispare roamingul. Ei bine, roamingul a ramas fain frumusel sa mai tot tina pana spre 2017 si al nost Vodafon ce face? Suna clienti si ii ameninta sa accepte schimbarea abonamentului si implicit a contractului ca de, ei o pot face. Bineinteles ca fara minutele respective, acum sunt unitati de comunicatii, (in curand ne vand convorbiri la litru/kg etc) si unitatile astea sunt valabile pe un an! Adica aveam mia mea de minute pe luna, dadeam aia 25€/luna si acum nu, dau tot atat dar iau o mie de unitati pe an, adica un minut sunat/primit/sms. E fain asa?
    P.S. Sorry de limbaj, eram prea pornit aseara impotriva lor.

      (Citează)

  10. nwradu:
    @Coco Moll: maiîncearcă o dată, dar fără cuvintele urâte.

    Nu cred că e cu amenințări, poate doar cu contra-oferte. Oricum un contract semnat nu-l poți anula fără acordul tău.

    Uite ca Vodafone poate.
    E ceva de genul: stii, am decis schimbarea abonamentului tau in urmatorul tip de abonament, iti convine e ok (a se citi esti fraier) nu-ti convine esti liber sa pleci.

      (Citează)

  11. Andrei Ionascu

    17/12/2015 la 11:12 PM

    In acest moment eu zic ca Lycamobile, se pare ca ar fi cel mai mare MVNO din UK, este cea mai buna optiune pentru convorbiri internationale ieftine din si in Romania.
    Doar 1 eurocent pe minut pentru convorbiri internationale si poate fi folosita si in roaming pentru toate tarile in care opereaza ca MVNO.
    In plus creditul poate fi folosit pana la 12 luni fara reincarcare pentru convorbiri internationale iar convorbirile Lyca – Lyca in Romania sunt gratis,
    pentru 12 luni cu o incarcare de numai 1 euro.
    E adevarat ca pentru convorbiri Lyca – alte retele din interiorul Romaniei sunt cam scumpi dar banuiesc ca pe acest segment nu ar avea cum sa se bata cu
    operatorii consacrati din Romania.

    Din ce am vazut, sim-urile lor se ofera gratis in Romania si pot fi incarcate la toate retelele importante de terminale Paypoint, Zebra, Qiwi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus