un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oare Ponta chiar are susținători?

10 Jun 2015  ·

GÂNDURI  ·

41 comentarii

Am și eu o curiozitate: este cineva fan Ponta? Are susținători în popor? Este cineva care ține cu Ponta – atenție, cu Ponta, nu cu PSD – și crede că actualul prim ministru este cel mai potrivit pentru această funcție, iar în ultimii 3 ani de când este la Palatul Victoria s-a dovedit un om capabil și priceput în a conduce Guvernul? Poate explica asta cu argumente cât de cât logice?

Pentru că în mare, de unde stau eu, văd doar două tipuri de declarații:

  1. toți ziariștii și analiștii spun că trebuie să demisioneze, că ne face de râs prin ambiția sa și prin declarațiile haotice, că ne amplifică în continuare imaginea de țară coruptă.
  2. toți parlamentarii și miniștrii lui Ponta spun că acesta nu are motive să demisioneze, că doar n-a făcut nimic, a fost numit acolo de popor, se bazează gorjenii pe el șamd.

Cine are dreptate și unde este tabăra de oameni normali ce-l susțin pe Ponta?

Oricum ar fi, este clar că Ponta nu va rămâne în istorie cu o imagine bună. A pierdut alegerile, a pierdut încrederea publică, este investigat pentru corupție. Nu m-ar mira să fie al doilea prim-ministru ce ajunge la închisoare, după mentorul său Adrian Năstase. Gândiți-vă cât de ironic ar fi acest lucru, după cât de mult a fost Ponta înfățișat ca un salvator al țării după regimul Boc. Mai bine ar lua lecții de la Nixon.

În al doilea rând, tare am impresia că Tăriceanu va sfârșit precum Moțoc, nu decapitat la propriu, ci sacrificat politic la un anumit moment pentru a îmbuna atitudinea publicului și a mai întârzia alte manifestații și mai mari. Tăriceanu este un nimeni, o marionetă PSD pusă la șefia Senatului doar pentru ca aceștia să spună că lucrează în continuare cu liberalii. Tăriceanu face ce-i zic aceștia, nu are nimic de oferit în schimb, nu aduce voturi, nu scoate oameni în stradă, nu e vreun baron local. La un moment dat va fi dat afară și va dispărea cu totul din viața politică.

În al treilea rând, zilele acestea am auzit cele mai multe declarații aberante spuse vreodată. Cred că e un nou record mondial. De la aia cu “ar profita Rusia de demiterea mea” și până tot la Ponta spunând că “Iohannis a promis că va face o altfel de politică, dar iată că acum mă atacă”, până la Tăriceanu, Cazanciuc, Olguța Vasilescu și mulți alții. A fost recital, nici la stand-up nu auzi atâtea tâmpenii.

    41 comentarii

  1. Are. Sunt multi care zic ca Ponta tot a mai dat ceva pe la bugetari, pe la pensii…ailalti au taiat. Asa gandeste romanul autentic. Si mandru.

      (Citează)

  2. cc @zetu

      (Citează)

  3. e nesimnificativ daca cititorii tai nu tin cu Ponta. e vorba de pulime aici. ei decid.

      (Citează)

  4. Si baietii destepti, vezi articol hotnews

      (Citează)

  5. Lasa ca vine Predoiu, pe care n-am cum sa-l iau mai in serios decat pe Ponta; cand vorbeste am impresia ca vrea sa-si inghita limba si ma bufneste rasu’.

      (Citează)

  6. Da. Chiar azi dimineata, in cancelaria unde lucrez, colegul de religie spunea ca, daca Ponta pleaca, nu ne mai primim salariile. A fost o discutie din care am preferat pana la urma sa ma retrag, era prea stupida.

      (Citează)

  7. da da, am si eu cativa prieteni care tin cu ponta, tot ma cert cu ei :))

      (Citează)

  8. Legat de pct 1 – nu citești ziarele potrivite.

    Cu ocazia ultimelor alegeri am făcut un sondaj într-o firmă mică (20 oameni) dintr-un județ fief PSD, de unde am aflat ca majoritatea angajaților votează Ponta. Daca i-ai vedea pe stradă ai zice că nu are cum, dar unii pur și simplu votează posibilitatea de a primi vreodată un beneficiu social pe care îl promit circarii la TV

      (Citează)

  9. “unde este tabăra de oameni normali ce-l susțin pe Ponta?”

    întrebarea e ce este normalul pentru genul ăsta de oameni? bişniţarii şmecheri şi-au găsit un exponent în premierul ăsta, restul ce îl susţin din inima… sunt proşti, pur şi simplu.

      (Citează)

  10. Are destui sustinatori care gandesc “autentic” cum zice Gogu mai sus.
    O alta intrebare stupida pe care o tot aud este “cine vine dupa Ponta”.
    Ar trebuie sa dispara Ponta. Vine Predoiu? Dispare si el fara nici o problema si tot asa. In felul asta, poate, dupa inca 25 de ani de acum incolo isi vor pune mai multe intrebari inainte de a intra in parlament sau administratie.

    Doar ca toate astea nu se vor intampla. Ce-a fost ieri nu se sterge cat timp nu exista o societate civila puternica. Nu avem nici o sansa. Lumea nu protesteaza pentru ca-i vremea de vacante, dupa aia o sa fie prea frig si trebuie mancat porcul.

      (Citează)

  11. Intrebarea din titlu este o naivitate.

    Ponta este o papusa de carpa mentinuta in viata de aparate, la comanda unor smecheri care stau in umbra si incaseaza miliarde din banii statului. El va fi schimbat doar cand nu le va mai fi de folos acestor oameni (adica atunci cand vor gasi o papusa ceva mai curata) sau prin revolutie de strada, o perspectiva fantasmagorica in romanica anului 2015.

    http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/-alien-381222

      (Citează)

  12. un comentariu al lui Florian Vasile luat de pe blogul lui Moise Guran

    “De ce ar interesa pe romanul cu salariu minim pe economie, pe cel ce n-are loc de munca si traieste din ajutoare sociale, pe pensionarii care traiesc exclusiv din banii primiti de stat, despre Codul Penal care oricum nu-i priveste? Atata timp cat politicile sociale, fiscale, economice, educationale, de sanatate se misca, pe romanii aia care aduc peste 45-50% in alegeri nu-i intereseaza bataia asta pe ciolan de la centru. Ei stiu atat – Victor Ponta le-a facut pe toate astea sa se miste, PNL a fugit din USL si s-a aliat cu Hotii Portocalii, deci si ei sunt hoti. Astialalti au fost la guvernare si ne-au furat, asta conduce un guvern care ne da. De politica, economie, finante sa se ocupe aia destepti. Si, nu va suparati pe mine – de 25 de ani suntem asa isteti ca tot in curu` gol am ramas.”

      (Citează)

  13. Sa nu uitam de cireasa de pe tort: Plangeri penale pentru cei care organizeaza proteste si impiedica guvernul sa-si faca treaba prin protestele lor. Si de ce nu si plangeri penale pentru participanti. Ca asa e in tenis. Dobitocul care a zis prostia asta ar trebui sa zboare din politica in suturi. Definitiv.

    In alta ordine de idei l-am vazut pe Predoiu acum cateva luni cu programul lui de ‘guvernare’. Jale. Nu stiu cat de corupt e, dar strict pe ce propunea odata ajuns la guvernare imi pare a fi mai prost ca Ponta. Numa platitudini si vorbe de bine, nimic concret. Nu mi-a inspirat deloc incredere ca ar sti ce sa faca ca prim-ministru in conferinta aia de presa

      (Citează)

  14. ps:
    un comentariu al lui Florian Vasile luat de pe blogul lui Moise Guran:
    “Atata timp cat politicile sociale, fiscale, economice, educationale, de sanatate se misca, …Victor Ponta le-a facut pe toate…”

    Proşti da mulţi.
    Atât timp cât cei ce cred asta sunt asistaţii sociali şi sunt aduşi ca argument e ca şi cum ai crede declaraţiile lui olivia steer la tv ca dacă mesteci iarba scapi de cancer.
    Agramaţi economici.

      (Citează)

  15. 1. Nu TOTi ziaristii si analistii (ce cuvint idiot) spun ca trebuie sa demisioneze. Daca ati citi si altceva decit romanialibera si evz ati afla asta.
    O alta chestie pe care o vad ca hipsterii naivi au inghitit-o nemestecata: pensionarii care sint “asistati social”. Pensionarii au contribuit din salariile lor la fondul de pensii de-a lungul unor zeci de ani de munca, ei primesc doar un drept legal si normal. Asa cum tinerii de acum contribuie la pensia pe care o vor avea la rindul lor (fie ea de stat sau privata). Hipsterimea idioata are impresia ca n-o sa imbatrineasca sau cum?

    In ce priveste rezultatul strict economic al guvernarii Ponta, este unul destul de bun, conform tuturor statisticilor. Sa nu amestecam una cu alta. E greu pentru cei care “si-au luat tara inapoi” sa recunoasca asta, stiu, dar asta e realitatea.

      (Citează)

  16. Eu am cunoscuti care il sustin pe Ponta doar pt. ca e un premier mai bun decat a fost Boc.

      (Citează)

  17. Nu il sustine nimeni pe Ponta, a facut ceva in plus fata de Boc in tara asta?? hai sa fim seriosi…. am intrebat eu vecinii din bloc si toti tin cu Blaga, in afara de doi care il plac mai mult pe Predoiu si o batranica ce o iubeste pe Gheorgiu. Despre Tariceanu cred ca ar fi o greseala sa nu fie decapitat la propriu, sa fie dat exemplu. Pai toti politicienii au tacut malc cand la mizeria de Antena3 se facea mare scandal pe cazul Rarinca, iar asta nu numai ca a deschis gura, dar l-a bagat in mizerie si pe Iohannis, cerandu-i sa-si dea cu parerea.

      (Citează)

  18. Ma radu da-o in sula de treaba eu intru aici sa ma delectez …….. laso naibi de politica ! Te rog hai incearca doar stiri pozitive , chestii interesante , pana si pozele cu hamburgheri sunt mai interesante decat politica !

      (Citează)

  19. Politica este o iluzie iar deziluzia ar fi ca prin intermediul partidelor politice o natie/o tara este impartita in tabere adverse. Dezbina si stapaneste.

      (Citează)

  20. Iar te basesti in loc sa ne zici de telefoane si de burgeri…

      (Citează)

  21. Din pacate tata e unul din cei cautati de tine :(

      (Citează)

  22. Emil: In ce priveste rezultatul strict economic al guvernarii Ponta, este unul destul de bun, conform tuturor statisticilor.

    Corelatia nu inseamna cauzalitate, ca nu suntem Olivia Steer.

      (Citează)

  23. #Emil
    “hipsterii naivi … Pensionarii au contribuit din salariile lor la fondul de pensii….tinerii de acum contribuie la pensia pe care o vor avea la rindul lor”

    diavolul este in detalii.
    in acest caz prostia.
    sa vb mai simplu sa intelegi si tu:
    tu nu contribui la penisa ta. tu sustii acum pesnionarul existent prin impozite. banii depusi de bunci s-au evaporat de multisor.

      (Citează)

  24. mihai:
    e nesimnificativ daca cititorii tai nu tin cu Ponta. e vorba de pulime aici. ei decid.

    Pulimea aia e democratia.
    Sau democratice sa voteze toti cum vrei tu?

      (Citează)

  25. zippo: tu nu contribui la penisa ta. tu sustii acum pesnionarul existent prin impozite. banii depusi de bunci s-au evaporat de multisor.

    Ca tu insuti sa contribui la propria ta pensie ar trebui ca impozitul pe care ti-l ia Statul pentru fondul de pensii sa fie dus catre un fond de investitii pe termen lung (sau o companie de stat profitabila) din care Statul sa scoada dividende sau profit. Asa cum e acum e doar o schema Ponzi.

      (Citează)

  26. Radu pentru ca tu iti intrebi cititorii, te intreb si eu pe tine. Ce partid sustii?
    Citind articolele si luand prin eliminare au ramas PMP, PDL, PNL sau alte cateva partide micute.

      (Citează)

  27. Sper ca stii ca la categoria pensionari intra chiar si cei care au contribuit 3 luni, aveau initial o pensie de tot rasul (meritata, de altfel, pe masura muncii si a contributiei!), dar guvernul, din marinimia sufletului, le-a dat pensie sociala de-au ajuns la vreo 500 de lei. Cam cat altii ce-au muncit si contribuit o viata intreaga. Dar nu, aia nu sunt “asistati”. Si nici nu voteaza cu stanga, nuuu.

    Emil:
    O alta chestie pe care o vad ca hipsterii naivi au inghitit-o nemestecata: pensionarii care sint “asistati social”. Pensionarii au contribuit din salariile lor la fondul de pensii de-a lungul unor zeci de ani de munca, ei primesc doar un drept legal si normal. Asa cum tinerii de acum contribuie la pensia pe care o vor avea la rindul lor (fie ea de stat sau privata). Hipsterimea idioata are impresia ca n-o sa imbatrineasca sau cum?

      (Citează)

  28. zippo:
    #Emil
    “hipsterii naivi … Pensionarii au contribuit din salariile lor la fondul de pensii….tinerii de acum contribuie la pensia pe care o vor avea la rindul lor”

    diavolul este in detalii.in acest caz prostia.
    sa vb mai simplu sa intelegi si tu:
    tu nu contribui la penisa ta. tu sustii acum pesnionarul existent prin impozite. banii depusi de bunci s-au evaporat de multisor.

    Vasile, stai jos. Esti hipster, m-am prins.

      (Citează)

  29. Ale:
    Sper ca stii ca la categoria pensionari intra chiar si cei care au contribuit 3 luni, aveau initial o pensie de tot rasul (meritata, de altfel, pe masura muncii si a contributiei!), dar guvernul, din marinimia sufletului, le-a dat pensie sociala de-au ajuns la vreo 500 de lei. Cam cat altii ce-au muncit si contribuit o viata intreaga. Dar nu, aia nu sunt “asistati”. Si nici nu voteaza cu stanga, nuuu.

    La tine la liceu si prin jurul blocului ai vazut pensionari? Ce incerci sa spui acolo, vrei sa te convingi pe tine? Bunicii tai sint latifundiari, n-au pensie?
    Prea multi idioti pe secunda p-aici.

      (Citează)

  30. nashu_mare: Corelatia nu inseamna cauzalitate, ca nu suntem Olivia Steer.

    Mai, o legatura cit de mica o fi. Acu’ de cind a scazut tva-ul la alimente, eu chiar am vazut preturi mai mici la magazine, ceea ce nu se intimplase cam de mult. Mi s-a parut misto chestia asta.
    Altfel raminem fatalisti si nici nu mai conteaza deloc cine e la Piata Victoriei sau la Cotroceni.

      (Citează)

  31. Pentru Radu asta e o intrebare capcana.
    Coldea nu-i politician cum nici SRI-ul nu este partid.

    Greuceanu:
    Radu pentru ca tu iti intrebi cititorii, te intreb si eu pe tine. Ce partid sustii?
    Citind articolele si luand prin eliminare au ramas PMP, PDL, PNL sau alte cateva partide micute.

      (Citează)

  32. zippo:
    #Emil

    banii depusi de bunci s-au evaporat de multisor.

    Da, s-au băgat în spitale, școli etc. Dar tu știi mai bine…

      (Citează)

  33. Emil: Mai, o legatura cit de mica o fi. Acu’ de cind a scazut tva-ul la alimente, eu chiar am vazut preturi mai mici la magazine, ceea ce nu se intimplase cam de mult. Mi s-a parut misto chestia asta.
    Altfel raminem fatalisti si nici nu mai conteaza deloc cine e la Piata Victoriei sau la Cotroce

    Faptul ca au scazut preturile nu inseamna ca duduie economia. De altfel, in mod normal, o scadere a preturilor e un semn rau pentru economie pentru ca inseamna ca nu exista cerere, cam cu scaderea preturilor la combustibili in 2009. Bine, nu e cazul acum…

    Un semn bun pentru economie ar fi ca, dupa scaderea TVA-ului, preturile in majoritatea localurilor sa ramana la fel. Asta ar inseamna ca raman mai multi bani la comercianti, bani ce se vor regasi in consum sau in investitii.

      (Citează)

  34. Ionut Popa:
    Din pacate tata e unul din cei cautati de tine :(

    Let me guess.. E legat de a3,nu? Daca ai vreo solutie să mi-o zici si mie, cunosc si eu unu’care isi ia doza zilnica de ura de la slugile varanului.

      (Citează)

  35. mircea (primul)

    10/06/2015 la 8:40 PM

    E tare ca nimeni nu spune, dupa puie monta, pe cine ar vedea in loc si de ce e el mai bun?

    Va reamintesc cine sunteti, ca grup, pe acest internet (of things- ce sintagma de semianalfabeti, ca zoso care foloseste “chestii” pe post de virgula): aia care ati dat-o pe macovei in turu 2.

    Chiar daca nu realizati, in viata reala oamenii trebuie sa manance. Si majoritatea nu pot manca etica si moralitate, fapt pentru care ii doare in organ de analizele altora si ale voastre despre politica.

    Eu as zice sa il puna pe remus cernea premier, e cam cel mai apropiat de oamenii care isi comanda apa plata de la emag.

      (Citează)

  36. Cine il susțin pe Ponta ? Pai sa ne gândim, pensionarii(mai alea bunica-mea), bugetarii si mai ales profesorii.

      (Citează)

  37. nashu_mare: Ca tu insuti sa contribui la propria ta pensie ar trebui ca impozitul pe care ti-l ia Statul pentru fondul de pensii sa fie dus catre un fond de investitii pe termen lung (sau o companie de stat profitabila) din care Statul sa scoada dividende sau profit.Asa cum e acum e doar o schema Ponzi.

    Pacat ca nu se vrea. Daca eu gigel, imi dau seama ca un fond national suveran ar genera capitalul necesar pentru exploatarea profitabila resurselor naturale, spre exemplu, sigur a stie si doamna Petrescu acelasi lucru. Dar de unde ai mai scoate bani de pomeni electorale, furaciuni si alte investitii paguboase.

      (Citează)

  38. Buna intrebare, din cate postari am citit pe net, nimeni nu s-a gandit s-o puna, sa afle cum arata acela care il simpatizeaza pe actualul premier, nu atat partidul, cat persoana d-lui Ponta, ce intelege el din jocul politic. Eu as zice ca uneori mai trebuie si explicate niste lucruri pentru cei mai putin initiati dar cine mai sta de asta in ziua de azi?
    Altfel, ce bine prinde un articol de genul asta, fara exprimari patimase de o parte sau de alta a baricadei!

      (Citează)

  39. Intrebarea asta ne-o puneam si noi in 1990, cind stateam la camin in Leu (despre Iliescu, desigur). Surpriza a fost la alegerile din 20 mai, cind a iesit presedinte cu 85 la suta din voturi. Surpriza cea mai mare am avut-o cind am aflat ca la sectia de votare din Leu (unde votau studentii) Iliescu a avut peste 40 la suta.

      (Citează)

  40. este o parere personala !
    care nu conteaza ! conteaza campania de revenire la drumul corect, campanie care trebuie sa
    continue ! generatia facebook ar trebui sa-si revizuiasca actiunile inainte de a actiona ! nimic personal .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus