un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discovery Channel a împlinit 30 de ani

25 Jun 2015  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Canalul Discovery a aniversat recent 30 de ani de existență, ocazie cu care am aflat două lucruri noi:

  1. fondatorul se numește John Hendricks și este primul care a avut ideea unei televiziuni dedicate satisfacerii curiozității oamenilor.
  2. canalul Eurosport face parte tot din “grupul” Discovery.

 

Primul program, Iceberg Alley, a fost transmis către 156.000 de abonați din SUA. 30 de ani mai târziu, ajunge la 450 de milioane de abonați din întreaga lume. Acum au 15 canale în portofoliu și o audiență totală de 3 miliarde de oameni din 220 de țări. De la București sunt coordonate acțiunile pentru 10 țări din regiune.

Eu țin minte anii când, împreună cu Animal Planet, era cel mai urmărit canal din casă. La început erau multe documentare despre războaie și echipamente de luptă, apoi au început să transmită tot mai multe emisiuni moderne și show-uri proprii. Am văzut la ei motociclete făcute la comandă, cum se fabrică de la covrigi și până la autovehicule, cum zboară avioanele și, în ceea ce probabil a fost cel mai mișto lucru făcut vreodată în numele științei, cum se prăbușește un avion, filmat în deșert cu toate metodele și senzorii posibili.

Discovery România are pe pagina de Facebook o aplicatie Curiosity mApp în care treci cam ce subiect te-ar interesa și ei realizează o hartă a Europei de Sud Est cu ce-i de interes în fiecare zonă. Alegeți și voi ceva (eu am ales categoria Aventură > Cum poți supraviețui dacă te rătăcești pe munte), dar se pare că majoritatea este interesată de extratereștri.

feat_discovery_30

    4 comentarii

  1. La cati mai multi ani impreuna cu noi!

      (Citează)

  2. Si pe RCS va rog

      (Citează)

  3. si eu urmaream acest canal forte mult , pana cand a venit RDS si la scos :|

      (Citează)

  4. andrei:
    Si pe RCS va rog

    si eu imi doresc sa revina inapoi .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus