un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce impact în piață are sechestrul pe conturile unui mare distribuitor IT&C?

24 Jun 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

44 comentarii

Sebastian Ghiță este urmărit penal pentru diverse fapte nasoale făcute prin intermediul a 54 de firme la care este acționar, iar astăzi s-a instituit sechestru pe conturile tuturor acestor firme.

Printre ele, următoarele:

  • SC Asesoft Distribution SA
  • SC Network One Distribution SRL

Al doilea este, dacă nu mă înșel, cel mai mare distribuitor românesc de IT&C și Electrocasnice. Mărcile Heinner, Horizon și Serioux sunt ale lor, nu m-ar mira ca jumătate din marfa de la Flanco și eMAG să vină prin NOD Distribution.

S-a “castat” sechestru și pe conturile companiilor 2K Telekom, România TV, Idilis, Teamnet și Q Net International. Pe total, sechestrul este “pana la concurenta sumei de 129.343.768 lei, cu exceptia fondurilor alocate platii salariilor angajatilor si celor destinate achitarii datoriilor catre bugetele publice”, zice Hotnews, unde găsiți și lista completă.

Suma e mare, vreo 40 de milioane de euro, și vedeți că nu se mai pot plăti decât salarii și taxele către stat.

Așadar, întreb și eu posibilii experți care citesc acest articol: ce impact credeți că va avea asupra pieței IT&C de la noi un astfel de sechestru, dacă distribuitorii nu mai pot face plăți către furnizorii lor din afară? De asemenea, vedetele astea TV plătite pe drepturi de autor sau pe PFA/firmă proprie mai primesc “salariul” sau nu contează pentru că sunt obișnuiți să aștepte cu lunile?

Bonus: Ghiță este acuzat și că a plătit voturi pentru Ponta în Republica Moldova. Nu știu cât de bune sunt dovezile, dar în turul 1 în Moldova învingător clar a fost Ponta, dar apoi, în turul 2, Iohannis a avut de 3 ori mai multe voturi.

    44 comentarii

  1. “Bonus: Ghiță este acuzat și că a plătit voturi pentru Ponta în Republica Moldova. Nu știu cât de bune sunt dovezile, dar în turul 1 în Moldova învingător clar a fost Ponta, dar apoi, în turul 2, Iohannis a avut de 3 ori mai multe voturi.”

    Asa sunt moldovenii suciti. Si intre zaibar si palinca, tu ce ai alege?

      (Citează)

  2. Pentru distribuitori cashflow-ul e megaimportant. Daca n-au rezerve mari de bani, mi-e ca-i pune in genunchi. Pe de alta aprte, daca-s construite cu banii mei, fuck’em!

    Platile pe PFA si drepturi de autor, nu intra la plati salariale, din cate stiu, ca nu-s impozitate ca atare, deci s-ar putea sa ia o pauza si trompetele.

      (Citează)

  3. Din ce stiu, NOD aprovizioneaza majoritatea produselor IT&C de la emag si flanco, si aprovizionau foarte des, deci efectul ar trebui sa se vada in cateva zile.

      (Citează)

  4. eu lucrez destul de mult cu cei de la NOD. au inceput chiar astazi sa se vada unele efecte – multe produse care afisau in b2b stocuri de 30-40 de bucati apareau cu stoc rezervat, posibil sa fie doar o coincidenta, dar nu am mai sesizat chestia asta pana acum. o sa vad ce se intampla zilele astea cand voi avea de virat niste bani catre ei, avand in vedere ca au conturile blocate

      (Citează)

  5. Practic nimic,
    S-a intamplat si cu RHS si SCOP acum cativa ani.

    ABC Data asteapta bucurosi. :)

      (Citează)

  6. Efectul este nimicitor. Practic, le paralizeaza intreaga activitate. Nu stiu cum lucreaza cu firme gen LG, Lenovo etc, dar pentru marcile proprii – Heinner, Serioux etc., care se produc in China si Turcia – nu numai ca le blocheaza orice comanda viitoare, dar practic nici marfa care e pe drum nu o pot ridica.

    PS – citez ” Procurorii DNA au mai pus sechestru asigurator asupra acţiunilor şi sumelor din conturile bancare a 24 de persoane fizice, considerate a fi interpuşii lui Sebastian Ghiţă: bla-bla… Iulian Gabriel Stanciu” :)
    A se vedea declaratia de avere a lui Sebastian Ghita, cam cate 96 mil. euro are imprumutat catre pers. fizica Iulian Stanciu, care garanteaza zecile de milioane cu… actiunile eMag, Flanco, NOD…. doar zic…

    Apropo: ati auzit de vreo multinationala, macar Microsoft Romania, care sa aiba sechestru pe conturi?!

      (Citează)

  7. Dar ce, îl controlează DNAul pe Bill Gates?

      (Citează)

  8. La intrebarea asta trebuia sa-si raspunda Ghita atunci cand facea evaziune fiscala. Impactul, in cazul in care va exista unul, va avea efect temporar. Sunt multi care asteapta momentul potrivit si care poate intentioneaza sa faca business intr-un mod legal. Nu cu 50 de firme si alte…
    Mi-e teama insa ca la ce legislatie si procuratura avem, in cateva zile auzim ca nu au fost fondate acuzatiile…

      (Citează)

  9. MAKE:
    Efectul este nimicitor. Practic, le paralizeaza intreaga activitate. Nu stiu cum lucreaza cu firme gen LG, Lenovo etc, dar pentru marcile proprii – Heinner, Serioux etc., care se produc in China si Turcia – nu numai ca le blocheaza orice comanda viitoare, dar practic nici marfa care e pe drum nu o pot ridica.

    PS – citez ” Procurorii DNA au mai pus sechestru asigurator asupra acţiunilor şi sumelor din conturile bancare a 24 de persoane fizice, considerate a fi interpuşii lui Sebastian Ghiţă: bla-bla… Iulian Gabriel Stanciu” :)
    A se vedea declaratia de avere a lui Sebastian Ghita, cam cate 96 mil. euro are imprumutat catre pers. fizica Iulian Stanciu, care garanteaza zecile de milioane cu… actiunile eMag, Flanco, NOD…. doar zic…

    Apropo: ati auzit de vreo multinationala, macarMicrosoft Romania, care sa aiba sechestru pe conturi?!

    Ai un link cu declaratia de ave ?

      (Citează)

  10. Adrian: Ai un link cu declaratia de ave ?

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=146&cam=2&leg=2012&pag=5

    Nu e numita persoana imprumutata. 90 mil EUR si 9 mil USD.

      (Citează)

  11. alexEAT:
    Practic nimic,
    S-a intamplat si cu RHS si SCOP acum cativa ani.

    ABC Data asteapta bucurosi. :)

    Haha, bine tu Avram !

      (Citează)

  12. @alexEAT
    ABCData pana nu-si fac depozit in Romania vor mai avea de asteptat. Firmele ii evita pentru timpul relativ mare de asteptare pana la livrare. (de la 2 la 5 zile, in conditiile in care ai platit deja marfa sau in cazul TP factura s-a emis si termenul de plata curge dar tu nu poti factura marfa pentru ca nu o ai fizic)

      (Citează)

  13. eh, in aceasta situatie s-a cam dus naibii revolutia preturilor, nu-i asa? :)

      (Citează)

  14. Mai bine acum decat fix inainte de Black Friday. :D

      (Citează)

  15. La nivelul acesta ar trebui să există ceva numit „Business Continuity Management” care să fi luat în considerare deja variante. Situația lui Sebastian Ghiță nu e chiar o surpriză și nu aveai nevoie de cine știe ce capacități paranormale să prevezi că se va ajunge în acest punct la un moment dat. Dacă SC Gogu și Nepotul SRL supraviețuiește bine-mersi cu conturile blocate de ANAF, cred că există soluții și la nivel de Asesoft și NOD.

      (Citează)

  16. Adrian: Ai un link cu declaratia de ave ?

    E pe site-ul Camerei Deputaților, meniul din stânga. Are 13 milioane de euro în obiecte de artă, 18 milioane în Elveția, 90 de milioane de euro în acțiuni/investitii. Împrumuturi și altele nu văd să aibă.

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=146&cam=2&leg=2012

      (Citează)

  17. http://www.politicaromaneasca.ro/files/fisiere/declavereGhita.pdf

    din 2012. tot la “tip 3” – investitii, apare un imprumut catre Iacobescu.

      (Citează)

  18. Ramane de vazut. Daca sechestrul (pe buna dreptate) lui Ghita paralizeaza eMagul si piata IT din RO atunci inseamna ca avem o piata imatura si de oligopol. Si e un prilej bun sa mai intre cativa jucatori pe piata si sa creasca concurenta.
    Iar daca Ghita mai pierde ceva bani cu atat mai bine; nu de alta dar stim toti ca sunt bani munciti iar el, un capabil.

      (Citează)

  19. Lol radule, ți-e teama ca pierzi profitshare-ul? D-asta ai băgat-o la final p-aia cu pfa-ul? :)

      (Citează)

  20. deplictis:
    Lol radule, ți-e teama ca pierzi profitshare-ul? D-asta ai băgat-o la final p-aia cu pfa-ul? :)

    Tocmai acum cand ne-a intoxicat cu 2 articole despre MAREA PACALEALA emag … E foame de bani!!!

      (Citează)

  21. Iar stai prost cu matematica? Cat face 130 de milioane de lei impartit la 4.5? Nu stiu ce Politehnica ai facut tu, dar mie cu ASE-ul imi rezulta 29 de milioane de Euro, respectiv 33.5 milioane de dolari.

    Efectul este destul de simplu, in viitorul apropiat nu vor putea plati nimic catre furnizorii externi si vor trebuie sa explice de ce. Este de ajuns sa se panicheze unul singur si sa ii dea la firma de asigurare ca sa isi piarda limitele de credit si termenele de plata. Nu mai zic de efectul de avalansa.

    Daca reusesc sa gestioneze situatia si sa nu intre panica in furnizori, suma nu este imensa, este undeva sub 20% din cifra de afaceri a NOD. Si mai sunt firme pe acea lista cu cifre maricele de afaceri, asa ca sa le cantam prohodul poate fi prematur.

    Ce ma mira este ca nu au pus sechestru pe conturile eMAG sau Flanco, poate nu era actionar direct ci prin firme, si nu erau titlurile de proprietate pe numele Sebastian Ghita. Daca ar fi pus sechestru pe conturile eMAG exista riscul sa intre in imposibilitate de plata multe firme de distributie din Romania care isi asteapta banii.

    Pe de alta parte exista un furnizor mare din Polonia care ataca piata din Romania si nu este deloc usa de biserica la ele acasa. Face evaziune fiscala, se zvoneste ca eludeaza TVA-ul si asa isi permite preturi foarte mici la branduri cu control strict de pret in canalul de distributie. NOD este singurul in stare sa contrabalanseze polonezii, pentru ca restul pietei romanesti de IT nu este in stare sa actioneze coordonat. Repetati dupa mine: ABUZ DE POZITIE DOMINANTA! Nu trebuie sa ai monopol, nu trebuie sa fie nimic cu -pol, este de ajuns sa pui reclamatie la UE ca unul este prea mare si abuzeaza de puterea sa pe piata.

      (Citează)

  22. “suma nu este imensa, este undeva sub 20% din cifra de afaceri a NOD:

    Exista o diferenta uriasa dintre cifra de afaceri si lichiditatile firmei, cifra de afaceri este mare deoarece peste 90% din ea este generata artificial de vanzarile emag si flanco.

      (Citează)

  23. @gaelex ABC Data a intrat cu preturi mici dar deja sunt cam pe acolo cu restul distribuitorilor. Si-ti mai si vine marfa dupa 4-5 zile cateodata

      (Citează)

  24. ABC Data
    Are o gama variata de componente ITsi periferice , cu multe brand-uri si cele mai mari stocuri de pe piata de distributie din Romania pentru aceasta categorie.
    Dezavantajul timpului de livrare nu este urias , pentru e-taileri care isi fac stocuri, ci lipsa in oferta a notebook-urilor ce ocupa o parte consistenta din cota de piata a vanzarilor IT.
    Dar pentru cei mici este greu sa vanda unui client un produs ce-l poate livra in aproximativ 3 zile, cand exista in stocul fizic al unui alt magazin la un pret apropiat. Lipsa depozitului se vede clar in cifra de afaceri pe 2014 sub 17 milioane de euro, oarecum jenant pentru “cel mai mare distribuitor din Europa Centrala si de Est”
    Preturile sunt mici, par mai mari ca la inceput deoarce multe magazine online au redus adaosul comerical, fortand practic pe ceilalti retaileri sa vanda la un pret mult mai mic.

      (Citează)

  25. deplictis:
    Lol radule, ți-e teama ca pierzi profitshare-ul? D-asta ai băgat-o la final p-aia cu pfa-ul? :)

    Nu văd nici o legătură cu profitshare-ul și nici ce-am “băgat cu PFA-urile” dincolo de ce-am scris acolo.

      (Citează)

  26. pew pew die: Tocmai acum cand ne-a intoxicat cu 2 articole despre MAREA PACALEALA emag … E foame de bani!!!

    Ce bani, man? Nu înțeleg ce legătură vedeți voi, păreți doar paranoici legat de ce bani fac eu.

    Dacă nu mai fac bani, dintr-o dată, o să sărbătorești? Te încântă cu ceva? Îți schimbă cumva viața?

      (Citează)

  27. Gaelex: Iar stai prost cu matematica? Cat face 130 de milioane de lei impartit la 4.5? Nu stiu ce Politehnica ai facut tu, dar mie cu ASE-ul imi rezulta 29 de milioane de Euro, respectiv 33.5 milioane de dolari.

    Am calculat la repezeală, dar am modificat acum cu rezultatul precis obținut de tine.

    Gaelex: Daca reusesc sa gestioneze situatia si sa nu intre panica in furnizori, suma nu este imensa, este undeva sub 20% din cifra de afaceri a NOD. Si mai sunt firme pe acea lista cu cifre maricele de afaceri, asa ca sa le cantam prohodul poate fi prematur.

    Cifra de afaceri nu înseamnă că ai bani în cont. Dacă marja medie în IT este de 10%, să zicem, tu cam atât poți avea în cont după ce ai încasat de la client și ai plătit la furnizor. În practică, în cont nu rămâne mai nimic, banii se duc imediat în alte investiții legate de dezvoltarea afacerilor, nu stă nimeni cu profitul în cont ca să plătești impozit pe el când poți cheltui banii pe ceva.

    Gaelex: Ce ma mira este ca nu au pus sechestru pe conturile eMAG sau Flanco, poate nu era actionar direct ci prin firme, si nu erau titlurile de proprietate pe numele Sebastian Ghita.

    Eu știam că nu mai este deloc acționar. La eMAG Ghiță a vândut totul când a intrat Naspers, care deține acum 75% și Iulian Stanciu ceilalți 25%.

    La Flanco nu mai știu care e situația, dar și acolo înclin să zic că nu mai este băgat direct.

    Gaelex: Pe de alta parte exista un furnizor mare din Polonia care ataca piata din Romania si nu este deloc usa de biserica la ele acasa. Face evaziune fiscala, se zvoneste ca eludeaza TVA-ul si asa isi permite preturi foarte mici la branduri cu control strict de pret in canalul de distributie. NOD este singurul in stare sa contrabalanseze polonezii, pentru ca restul pietei romanesti de IT nu este in stare sa actioneze coordonat. Repetati dupa mine: ABUZ DE POZITIE DOMINANTA! Nu trebuie sa ai monopol, nu trebuie sa fie nimic cu -pol, este de ajuns sa pui reclamatie la UE ca unul este prea mare si abuzeaza de puterea sa pe piata.

    Fără supărare, dar după chestiile zise înainte de asta e greu să te cred că știi așa bine ce face ABC Data și restul chestiile legate de poziția dominantă.

      (Citează)

  28. pew pew die: Tocmai acum cand ne-a intoxicat cu 2 articole despre MAREA PACALEALA emag … E foame de bani!!!

    Am uitat să zic că așa mare a fost păcăleala încât eu am cumpărat mașină de spălat, pantofi, cuptor cu microunde și un etilotest la reducerile astea. Mă simt așa de păcălit de economia făcută!

      (Citează)

  29. nwradu: Am uitat să zic că așa mare a fost păcăleala încât eu am cumpărat mașină de spălat, pantofi, cuptor cu microunde și un etilotest la reducerile astea. Mă simt așa de păcălit de economia făcută!

    Radu, e doar o impresie, nu am verificat, dar parca la fiecare etapa de reduceri cumperi chestii, in special electrocasnice, ma astept sa ai deja vreo 6 frigidere, 8 cuptoare cu microunde si televizor pe fiecare perete din casa… :D

      (Citează)

  30. Statul asteapta sa se incaseze un total de 130 de milioane de lei in toate conturile tuturor acestor firme. Cifra de afaceri, care inseamna total bani incasati, este exact ce conteaza pentru recuperarea acestor bani.
    Daca sunt 50+ de firme, cam toate cu rulaje mari, si deja una dintre ele ruleaza intr-un an de 5x mai mult decat are nevoie statul sa incaseze rezulta ca situatia nu este chiar asa neagra.

    1 – 0 ASE vs. Politehnica

    Infractiunile acuzate de DNA s-au comis pe parcursul mai multor ani, in perioada 2000~2015 in care Sebastian Ghita era inca implicat in eMAG aka Dante si in Flanco. Faptul ca nu s-a pus sechestru si pe conturile acestor firme se poate justifica cred eu in 2 moduri:
    – sau nu au participat si ele la activitatea infractionala presupusa de DNA
    – sau nu era direct implicat Sebastian Ghita in conducerea acestor firme

    2 – 0 ASE vs. Politehnica

    Exista branduri in IT (de exemplu unul de foto, unul de procesoare, unul de laptopuri si imprimante sau unul de periferice) care isi controleaza foarte bine pretul folosit de distribuitori prin preturile la care le vand acestora. Si prin fonduri de marketing pe care le acorda sau nu partenerilor, functie de cum le urmeaza acestia recomandarile.
    O firma nu poate juca in afara acestor limite fara suport de la producator sau fara a eluda din taxe si impozite, pentru ca evident nu face acte de caritate si nu vrea sa dea in pierdere. Iar producatorii vor sa faca profit, vor ca toata lumea sa vanda si mai ales vor sa nu depinda de un singur client. Zvonuri sunt destule in piata, nu sunt noi, trebuie doar sa asculti.

    3 – 0 ASE vs. Politehnica

      (Citează)

  31. Bonus, pentru teoria conspiratiei: daca revolutia preturilor a fost facuta ca sa incaseze eMAG bani, sa faca rost de lichidati ceva mai mari ca sa plateasca la NOD?

      (Citează)

  32. Gaelex:
    Bonus, pentru teoria conspiratiei: daca revolutia preturilor a fost facuta ca sa incaseze eMAG bani, sa faca rost de lichidati ceva mai mari ca sa plateasca la NOD?

    logic / posibil / bine gandit

    pe de alta parte… daca emag e blocat … puteti comanda usor si de pe amazon . com sau . de
    (asus / samsung / gigabyte au incredere in amazon… de ce nu si noi ? )

      (Citează)

  33. Gaelex:
    Bonus, pentru teoria conspiratiei: daca revolutia preturilor a fost facuta ca sa incaseze eMAG bani, sa faca rost de lichidati ceva mai mari ca sa plateasca la NOD?

    Nu pretind că aș ști afaceri la așa nivel, dar eu în locul eMAG n-aș plăti către NOD acum, din moment ce orice ban intrat în cont rămâne blocat acolo.

    Mai degrabă, aș ține banii la mine și aș încerca să-i dau direct către furnizorii inițiali.

      (Citează)

  34. Gaelex: Infractiunile acuzate de DNA s-au comis pe parcursul mai multor ani, in perioada 2000~2015 in care Sebastian Ghita era inca implicat in eMAG aka Dante si in Flanco. Faptul ca nu s-a pus sechestru si pe conturile acestor firme se poate justifica cred eu in 2 moduri:
    – sau nu au participat si ele la activitatea infractionala presupusa de DNA
    – sau nu era direct implicat Sebastian Ghita in conducerea acestor firme

    Tu ești ciudat într-un aspect: uneori dai niște răspunsuri foarte bune, alteori niște chestii demne de facepalm. Acesta a fost un răspuns bun, recunosc.

    De curiozitate, ce-ai făcut la ASE?

    Legat de ce ziceai, Ghița nu mai este acționar la NOD de ceva ani, iar acționarii curenți contestă decizia. Probabil că se va ridica sechestrul asupra acestei firme.

    Legat de celelalte lucruri, însă, eu n-am văzut niciodată o firmă cu un milion de euro în conturi. Am lucrat în firme cu proiecte mari, cel mai mare al meu a fost de vreo 5m, dar banii odată intrați se duceau pe plăți către furnizori, salarii, investiții bugetate șamd. Cu bani mulți în cont nu stă nimeni, ar însemna să plătească impozit pe ei.

    Dacă voiai să faci o treabă bună, verificai rulajele la mfinante.ro pentru firmele alea de care n-a auzit nimeni.

    Asta cu zvonurile și prețurile controlate de distribuitor n-am înțeles-o, dar cum NOD și eMAG au acționariat comun, mă aștept și la tratament preferențial.

    Mi se pare oricum că vorbim prea mult despre destinul eMAG când eu întrebam cum o problemă de justiție poate influența prețurile la raft pentru noi, o situație aparent de genul unde dai și unde crapă.

      (Citează)

  35. Cred ca intrebarea e daca o parte din cei 129.343.768 de lei a trecut prin “mainile: NOD-ului , chiar daca are un actionariat diferit, altfel nu avea nici un rost sa se puna sechestru, doar pentru simplu fapt ca Sebastian Ghita a fost actionar la aceasata firma in trecut.

      (Citează)

  36. De tratamentul preferential beneficiaza si alti retaileri mai mari, cei care isi fac stocuri serioase, nu doar FLANCO si NOD. Produsele pe care NOD-ul le achizitioneaza in cantitati mai mari se regasesc in oferte apropiate ca pret la Altex, Cel, Evomag si PCgarage.
    Daca ar vinde magazinelor mici care cumpara un produs o data la cateva zile la acelasi pret, acestia din urma ar avea un adoas comerical mic, pe care un retailer cu zeci-sute de angajati nu si-ar perimite sa-l practice.
    Oricum distribuitorii din Romania se plang ca anumiti comercianti practica adaos care ajunge cateodata mai mic de 4% si sunt obligati sa reduca adaosul propriu la vanzarile de volum micsorandu-le considerabil profitul.
    Majoritatea magazinelor isi fac stocuri cand distribuitorul are la un produs, brad, categorie de produse promotie si lichideaza stocul pentru a avea cel mai mic pret de pe piata pe o perioada sensibila de timp . Acest lucru tocmai din cauza magazinelor ce lucreaza doar cu stocul distribuitorului care se plang de preturi mari la distribuitor comparativ cu alte magazine consacrate.
    In Polonia si Bulgaria de exemplu rar adaosul comercial scade sub 10%.

      (Citează)

  37. Mihai:
    De tratamentul preferential beneficiaza si alti retaileri mai mari, ceicare isi fac stocuri serioase, nu doar FLANCO si NOD.

    Flanco si Emag*

      (Citează)

  38. Mihai:
    Cred ca intrebarea e daca o parte din cei 129.343.768 de lei a trecut prin “mainile: NOD-ului , chiar daca are un actionariat diferit, altfel nu avea nici un rost sa se puna sechestru, doar pentru simplu fapt ca Sebastian Ghita a fost actionar la aceasata firma in trecut.

    La vremea respectivă, banii au trecut prin toate firmele. De exemplu Teamnet sau Asesoft, orice afaceri ar fi făcut cu statul, cumpărau probabil calculatoarele de la NOD.

    Decizia de acum îi asimilează cumva ca parte la faptele ilegale. Dacă e ok să pui sechestru pe o firmă deja foarte mare din țară, e altă discuție și va fi decisă în curând la apel.

      (Citează)

  39. nFo: pe de alta parte… daca emag e blocat … puteti comanda usor si de pe amazon . com sau . de
    (asus / samsung / gigabyte au incredere in amazon… de ce nu si noi ? )

    Transportul e scump chiar și din Germania, iar de pe Amazon SUA taxele sunt și ele mari, plus că poate dispare marfa la Poștă. Am stat cu mare frică până mi-au venit căștile de pe Amazon DE.

      (Citează)

  40. Mark 3000: Radu, e doar o impresie, nu am verificat, dar parca la fiecare etapa de reduceri cumperi chestii, in special electrocasnice, ma astept sa ai deja vreo 6 frigidere, 8 cuptoare cu microunde si televizor pe fiecare perete din casa… :D

    Păi cumpăr diverse gadgeturi pentru mine și diverse chestii petnru casă, că am renovat-o recent, iar acum renovăm un alt apartament și am ajuns la etapa electrocasnicelor.

    Uite ce-am luat:
    23 iunie – microunde, pantofi, etilotest, mașină de spălat (pe ultima a luat-o Matilda din contul ei cu cardul meu, ceva suspect aici)
    18 iunie – comanda la supermarket
    4 iunie – comanda la supermarket
    22 mai – asigurare travel pentru tata
    22 mai – espressor și tastatura sculpt confort la reducerile din mai
    29 martie – rezerve pentru o jucărie de-a pisicilor
    15 martie – rucsac Hama Phucket, mâncare de pisici și niște capse
    10 martie – adaptor priza pentru sua și un fond de ten :/

    Între timp am mai luat de la Evomag telefonul Galaxy S6 de care scria, o imprimantă nouă că a mea a decedat subit, de la PC Garage niște cartușe de cerneală, un card de memorie, o placă wireless pentru PC.

    Am avut și probleme:
    – comanda din 15 martie a întârziat 3 zile. Am apăsat ceva greșit la plata online și cred că a intrat într-o validare din care a ieșit după 2 zile, când am dat eu telefon.
    – la comanda la supermarket din 4 iunie am platit transportul desi trebuia să fie gratuit. Mi-au spus că l-am plătit pe bună dreptate, limita de gratuitate e la 250 de lei, dar LE-AM TRIMIS SCREENSHOTURI în care le arătam că în momentul comenzii scria că e la 100 de lei pragul, iar eu depășeam 100 de lei.

    După ce am trimis screenshoturile, mi-au dat imediat înapoi 20 de lei sub formă de voucher.

    Totul se poate rezolva, dar cu vorbă bună. Doi la mână, am pus mâna și le-am rezolvat cu dovezi clare, că aș fi putut să mă plâng pe blog că mă trișează magazinul, dar era timp pierdut.

      (Citează)

  41. Ah, am uitat de deschiderea Flanco în Mega Mall, am cumpărat un televizor și un PS4, da.

      (Citează)

  42. Eu inteleg ca sechestrul si conturile blocate functioneaza asa: orice bani intra acolo se ingheata si se aplica ordine de plata doar catre datoriile la stat (TVA, CAS, CASS) si pentru salariile de pe cartea de munca.

    Interesul firmelor cu sechestru este sa adune banii cat mai repede ca sa se stinga datoria catre stat si sa poata lucra liber din nou. eMAG nu are motiv sa nu plateasca datoriile la NOD, doar sunt firme apropiate. Si i-ar ajuta sa isi reia activitate.

    Relatii Economice Internationale, asta am facut.

      (Citează)

  43. Nashu_mare:
    Dar ce,îl controlează DNAul pe Bill Gates?

    La Lukoil s-a gândit un deștept să pună sechestru pe stocurile de petrol, pentru că un director a făcut nu știu ce. Poate mi se pare mie, dar mai ușor fugi din țară cu când n-ai nimic aici, decât cu rafinăria în spate :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus