un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Premii pentru cumpărătorii de cartușe Canon

8 May 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Canon are un concurs simpatic pentru cumpărătorii de cartușe de imprimantă. Până pe 15 iunie, cei care achiziționează unul sau mai multe cartușe Canon originale și se înscriu la tragerea la sorți pot câștiga:

  • o excursie de două persoane în Europa
  • 3 biciclete Pegas ediție limitată
  • 5 imprimante Canon Pixma MG7550

Pentru înscriere, trebuie să introduceți codul cartușului în aplicația de Facebook și să păstrați bonul sau factura cu care le-ați cumpărat.

Producătorii de imprimante au o listă lungă de motive și avantaje pentru care să preferi cartușele originale noi în loc să le reumpli pe cele folosite, precum culori mai vii, scăderea riscului de a strica imprimanta și rezistență mai mare în timp a culorilor, dar eu, care folosesc imprimante ink jet de deja 18 ani și am trecut cu ele prin toate situațiile posibile, vă pot pune că sunt doar trei avantaje mari și late:

  1. nu te mai chinui cu reumplerea cartușelor. Că o faci la vreun centru specializat sau chiar tu acasă cu găuri în cartușe, seringi, șervețele și coduri secrete de butoane pentru a ocoli chip-ul cartușului, vine o vreme când te saturi de toate acestea, te saturi să fii colorat pe mâini încă vreo zi după reumplere sau să fii nevoit să scoți seringile fix când ai nevoie să printezi ceva, și începi să comanzi cartușe originale. Costul lor a tot scăzut și, cel puțin pentru mine, a venit o vreme când nu mi-a mai păsat atât de mult de câțiva lei în plus, mai ales că le cumpăr la diverse oferte promoționale atunci când au reduceri magazine.e
  2. nu se mai murdărește imprimanta. Nu știu ce aveau cartușele reumplute, dar interiorul imprimantei era mereu murdar, pe când acum zici că e nouă, deși are 2 ani și jumătate.
  3. eu am avut câteva probleme cu culorile. Am printat fotografii A4 pe hârtie foto la imprimanta tatălui meu, care mânuiește seringile de reumplere precum Pardaillan sabia, și nu ieșea nimic bine. Prea multă cerneală, prea puțină, se întindea, se amesteca dubios atunci când tipărea la calitate bună. Cu cartușe originale n-am mai avut aceste probleme. O fi și după noroc, dar nu știu ce conțin cernelurile acelea “compatibile”. Revin cu un mic ghid de printat fotografii pe A4 hârtie foto.

Așadar, dacă tocmai cumpărați o imprimantă Canon din seriile MAXIFY, PIXMA şi i-SENSYS sau aveți deja una, acum ar fi cel mai bun moment să vă gândiți să cumpărați și măcar un cartuș original pentru ea, având în vedere promoția. Mai multe detalii aflați aici.

culorileprindviata_urban


Acest articol face parte din campania de promovare Canon “Culorile prind viață”.

    10 comentarii

  1. Mda, costul lor a tot scazut. Am cumparat acum 3 zile un cartus original – 98 lei / 200 pagini alb negru.
    Imprimanta probabil face max. 200 lei. Normal ca producatorul nu recomanda reumplerea, scopul e sa te jupoaie bine dupa ce ai cumparat imprimanta.

      (Citează)

  2. Depinde si de calitatea cernelii. Eu foloseam Ink Tec si am fost tot timpul multumit. Din pacate se gaseste mai greu si alte cerneluri disponibile (Ink Mate, Ink Master) nu m-au multumit.

      (Citează)

  3. Reclamă.

      (Citează)

  4. Vasile:
    Reclamă.

    Da, scrie și la sfarșitul articolului. Nu înteleg rostul comentariului tău.

      (Citează)

  5. Hodor.

      (Citează)

  6. FaraUltrabook

    08/05/2015 la 3:20 PM

    Prețurile pe pagină imprimată cu cerneală originală la imprimantele cele ieftine sunt uriașe. Din ce-am văzut doar la imprimante cu cerneală foarte scumpe ajung prețurile pe pagină să fie la un nivel decent.

    În schimb, dacă nu ai nevoie să tipărești mult, sunt o soluție. Mie îmi place mult softul de scan de la Canon și calitatea scan-ului la multifuncționalele ieftine (mp250). Așa că am ținut un Canon din acesta doar pentru scan. Și deși tipăream 2-3 pagini pe an, nu s-a uscat cartușul – 4 ani m-au ținut cartușele originale, pe post de rezervă. Absolut incredibil pentru mine.

      (Citează)

  7. “o listă lungă de motive și avantaje pentru care să preferi cartușele originale noi”
    1. Sa-si mareasca profitul
    2. Sa-si mareasca profitul practicand preturi INACCEPTABIL de mari pentru cartuse originale
    3. Sa-si mareasca profitul practicand preturi INACCEPTABIL de mari pentru cartuse originale in intelegere cu concurenta, acolo unde Consislul concurentei din Romania si de aiurea doarme

    si nu in ultimul rand …

    4. Sa-si mareasca profitul practicand preturi INACCEPTABIL de mari pentru cartuse originale in intelegere cu concurenta, acolo unde Consislul Concurentei din Romania si de aiurea doarme, prin implementarea de solutii firmware dare sa duca la distrugerea fizica a cartuselor daca sunt folosite pentru a imprima mai multe pagini decat cele asigura o marja de profit corespunzatoare.

      (Citează)

  8. Sa mai adaug un motiv pentru care trebuie sa cumpar un cartus, de data asta cu referire directa la Canon ( comentatiul precedent era asa generic desi Canon era inclus acolo…)
    Trebuie sa cumpar un cartus alb negru sau color la multifunctionala mea Canon Pixma MP190 ca sa pot sa scanez un document; asta pentru multifunctionala refuza sa functioneze in regim de scanner daca nu are cel putin un castus care nu “s-a ars” pentru ca a stat prea mult timp neutilizat…

      (Citează)

  9. Off: Da’ pentru cartuse Kalasnikov nu au promotie? Sau mai avem de astepat?

      (Citează)

  10. Draga Canon!
    Stiu ca te doare tare cand scad vanzarile la apa cu pigmenti pe care ceri vre-o 5000 de dolari pe litru!
    Am pentru tine un cuvant din patru litere (nu e cel la care va ganditi): CISS!
    Da, chiar si ei produc imprimante dotate din start cu CISS. Asa ca maestrii realimentarii cartuselor cu seringa, se pot orienta catre aceste imprimante. Pentru restul, le dam cadou o bicileta Pegas, ca tot platesc ca fraierii cel mai scump lichid de pe planeta! :) :) :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus