un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La FIFA tocmai se fac arestări la nivel înalt

27 May 2015  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Cei din FIFA sunt pe cale să și-o ia rău de tot, după ce o anchetă de minim 3 ani lungime făcută de FBI a surprins numeroase șpăgi și metode de evaziune fiscală. Autoritățile din Zurich au descins astă noapte la sediul FIFA și au reținut inclusiv doi vice-președinți.

Sepp Blatter, de 4 mandate în fruntea FIFA, este cercetat la rândul său. Mai există numeroase bănuieli de corupție în alocarea turneelor finale din 2018 și 2022 către Rusia și Qatar.

Fraza cea mai tare vine de pe Hotnews:

Blazer [oficial FIFA american] avea datorii uriase catre Fiscul american din cauza stilului sau extravagant de viata. Un singur exemplu: el avea doua apartamente de lux inchiriate in ansamblul Trump Tower din New York (chirii de 18.000 dolari si 6.000 de dolari lunar), iar in cel mai mic traiau doar… pisicile sale.

Măcar era om bun, îi plăceau pisicile.

Citiți totul pe CNN, unde este un articol de amploare.

Mi se pare interesant și de ce ancheta este inițiată și condusă de americani: SUA este cel mai mare “client” FIFA, având în vedere că rețelele de televiziune americane plătesc cei mai mulți bani pentru drepturile de televizare, iar sponsori principali sunt companii americane precum McDonald’s, Coca-Cola, VISA și altele. Nu o fi mare sport soccerul acolo (dar crește binișor), însă americanii pe de o parte vor să-și protejeze companiile de corupția din FIFA, dar și să găsească acele companii care participă la actele de corupție.

Așteptăm acum să vină FBI-ul și la LPF și FRF.
feat_fotbal

    15 comentarii

  1. iti vine si tie randul, cine te crede ca doar cu blogul asta poti sa tii pisica?

      (Citează)

  2. Șefi FIFA arestați de americani sub suspiciunea că au luat mită ca să voteze în favoarea organizării campionatelor mondiale din 2022 – Qatar și… 2018 – RUSIA. Pam pam!
    Din ce în dau eu seama miza acestei anchete este mult mai mare decât pare și are implicații geopolitice.

      (Citează)

  3. FIFA, UEFA, CIO si alte organisme de genul sunt afectate de flagelul coruptiei, importanta este vointa de a se desconspira retelele si sumele.

      (Citează)

  4. cred ca era o chestiune de timp pana sa se sparga buba de la FIFA

    ma gandesc daca au facut-o americanii pentru ca europenilor le-a fost frica

      (Citează)

  5. Sefii fifa au un tupeu extraordinar in tot ce fac , vezi Brazilia unde din cauza ca Buddweiser era sponsor mare au impus guvernului brazilian sa ridice restrictia privind bauturile alcolice pe stadion . Sa nu mai zicem ca ei plates 0 taxe in tara care organizeaza Cupa mondiala , iar pentru cei ce cred ca tara respectiva isi va recupera banii din turism raspunsul este HELL NO .

    Recomand reportajul lui John Oliver despre FiFA .

      (Citează)

  6. Mira pe careva? In orice sport la nivel atat de mare, unde exista oportunitati reale de a face bani (meciuri aranjate etc) … Ghiciti ce?! Se vor face bani!

      (Citează)

  7. Numele Blatter spune macar jumatate de poveste – era cumva predestinat :)) .

    Auzi … Campionat mondial in Qatar – pai aia au 40 grade la umbra la ora 18:00 , si efectiv nu au conditii de jucat fotbal de performanta .

      (Citează)

  8. Liviu:
    Numele Blatter spune macar jumatate de poveste – era cumva predestinat :)) .

    Auzi … Campionat mondial in Qatar – pai aia au 40 grade la umbra la ora 18:00 , si efectiv nu au conditii de jucat fotbal de performanta .

    parca il mutasera toamna :)

      (Citează)

  9. gogu:
    iti vine si tie randul, cine te crede ca doar cu blogul asta poti sa tii pisica?

    Am două chiar, ba uneia i-am făcut și pagină de Facebook, dar încă nu e publică.

    Stiu, I’ve hit a new low.

      (Citează)

  10. Mihai: parca il mutasera toamna :)

    Păi da, că vara au 50 de grade.

      (Citează)

  11. mircea (primul)

    27/05/2015 la 9:09 PM

    Pe bbc scrie ca blatter ala nu e implicat. Hahaha

    In alta ordine de idei, ala de creste pisici…sper sa il execute pe wembley, dupa ce ii omoara pisicile ronaldo cu suturi de la “punctul cu var”

      (Citează)

  12. daca nici in fotbal nu se fac manarii, nu se mai fac nicaieri. Diferenta fata de Ro. e ca in afara nu se fac gainarii, se dau tunuri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus