un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

F64 lansează serviciul de buyback

15 May 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Ei îi spun Upgrade, dar ideea rămâne aceeași: aduci echipamentul tău foto vechi, este evaluat la o sumă, iar respectiva sumă se consideră avans pentru achiziții noi din magazinul F64.

Echipamentul vechi le rămâne lor și va fi vândut în cadrul Consignației F64. Programul Upgrade este valabil pentru aparate foto DSLR, compacte high-end, camere video și obiective foto-video, dar consignația vinde și flash-uri, deci s-ar putea să fie acceptate și acestea.

Iată un link la acest serviciu, iar regulamentul este disponibil aici. Apropo de linkuri, F64 oferă o mulțime de servicii mișto (închiriere echipament, consignație, upgrade, printare foto, cursuri și seminarii șamd), dar meniul magazinului online încă este organizat doar pentru vânzarea de produse. Serviciile fie sunt plasate aparent la întâmplare prin meniu, fie lipsesc și nu pot fi ușor găsite, ca-n cazul serviciului de printare despre care trebuie să știi tu că poate fi găsit la adresa print.f64.ro

Dacă sunteți în căutarea unui aparat foto bun pentru concedii și drumeții, Canon SX400 este în continuare 599 lei. Aparatul are zoom optic 30x, 16 megapixeli, stabilizare optică, carcasă destul de compactă pentru obiectivul său și cântărește doar 313 grame.
Canon-PowerShot-SX400-IS-negru-35828

    9 comentarii

  1. o idee superba.
    noroc ca exista OLX

      (Citează)

  2. Atunci cand scad vanzarile trebuie sa gasesti solutii de stimulare a consumului. E un soi de program rabla pentru aparatele foto.

      (Citează)

  3. gogu:
    o idee superba.
    noroc ca exista OLX

    Diferența este că F64 îți evaluează rapid echipamentele și-ți dă factura de avans pentru ce vrei tu să cumperi. Pe OLX poți sta mult și bine până vinzi ceva.

      (Citează)

  4. gigi:
    Atunci cand scad vanzarile trebuie sa gasesti solutii de stimulare a consumului. E un soi de program rabla pentru aparatele foto.

    Da, ideea este foarte bună. Nu rabla, ci cum fac Țiriac Auto Rulate și mulți alții.

      (Citează)

  5. Cine draq foloseste buy-back?
    Iei un produs cu 3.000 lei, dupa 1 an il dai la buy-back, ti-l evalueaza la 800 lei.
    Daca il pui pe olx iei poate 2.000 lei.

    Buy back-ul e pentru putori. Sa nu-l comparam cu RABLA ca n-are nicio treaba. Pe o epava de masina nu ai lua niciodata 1500 euro. “Rabla” chiar e afacere.

      (Citează)

  6. Rabla e o investiție a statului, nu o afacere. Afacere e pentru ăia care cumpără rable cu 1000 de lei și le dau apoi pe un cupon de o mie de euro.

    Alex: Cine draq foloseste buy-back?
    Iei un produs cu 3.000 lei, dupa 1 an il dai la buy-back, ti-l evalueaza la 800 lei.
    Daca il pui pe olx iei poate 2.000 lei.

    Depinde și cu OLX. Eu de câte ori am vândut ceva, l-am dat mult sub pretul de pe OLX, că altfel stau 3 luni cu el acolo.

    Până la urmă nu știu cum evaluează F64 și nu voi face presupuneri. Te duci, îți convine evaluarea, bine, nu-ți convine le iei înapoi și mergi pe OLX. Important este că a apărut încă o metodă de a scăpa de echipamentele vechi pentru a face upgrade la ceva nou.

      (Citează)

  7. Bună știre! Dacă-mi iau DSLR, îmi va folosi asta că poate dau fostul aparat foto care e actual acum!

    Te-ași premia pentru articolul ăsta!

      (Citează)

  8. O idee buna, multi avem aparate vechi pe care nu le mai folosim, ba pentru ca trage cu o dunga pe-o parte, ba pentru ca lentila e zgariata.. macar asa putem contribui la o reducere, mai mult sau mai putin meritata.

      (Citează)

  9. Nu e nici o rablă, pentru că aparatul preluat de la tine e scos așa cum e la vânzare. Sunt convins să reparații nu prea vor face pentru că e delicat și… scump. Poate vor mai schimba ansamblul declanșator la DSLR, dar cam atât. Pe un aparat foto cu defect probabil nu vei lua nimic. Hai să trecem peste faptul că fac ei o afacere – în general nu mă interesează capra vecinului.

    Au mai încercat ceva similar doar cu aparate foto Canon, tot upgrade. Mergeai cu DSLR-ul tău și primeai reducere la unul nou. Sincer să fiu, o reducere de 1000 lei pentru un corp de 5000 lei nu mi se pare ceva spectaculos, având în vedere că eu dădeam în schimb unul care valora mai mult.

    Programul e ceva normal pentru un profesionist care schimbă camerele foto fără să-l intereseze câteva sute de lei diferența. Își ia unul nou și scapă repede de cel vechi – cam atât. Dacă ești amator și faci upgrade, atunci contează banii pe care îi poți lua pe cel vechi, mai ales dacă acesta este în stare bună. În rest, pentru amatori, afacerea e de fapt consignația – ai ocazia să cumperi echipament foto bun, folosit cu grijă de fotografi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus