un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cafea bună în Barcelona la Cafes El Magnifico

21 May 2015  ·

TURISM  ·

11 comentarii

De câte ori plec prin străinătate îmi place să aduc acasă cafea. Nu un brand cunoscut, ci ceva proaspăt râșnit de la vreo cafenea bună, vreun fel de Origo de-al lor. Nu știu dacă-i vorba de noroc sau busolă internă bună, dar până acum am adus mereu cafea foarte bună.

Vă spun mai pe îndelete de unde să luați cafea bună în diverse orașe, iar acum vorbim de Barcelona.

Cafeneaua se numește Cafes El Magnifico și se află pe o străduță numită Argenteria dintr-o zonă turistică foarte vizitată, undeva între Barceloneta, Jaume I și Born.  La El Magnifico poți să bei o cafea (sau mai multe) chiar acolo, eventual pe micuța bancă de afară în timp ce pe lângă tine trec mulți alți oameni astfel încât să te simți exact ca la un pit-stop de reenergizare, dar și să cumperi pentru acasă. Mai vând, în plus, căni, instrumente de preparat cafeaua, dulciuri și ce altceva se mai găsește de obicei în cafenelele bine dotate.

Mai important, în spatele localului se vede prăjitorul lor de cafea, ceea ce-i un lucru rar și mare pentru o cafenea. În București, de exemplu, există doar vreo 6 prăjitorii de cafea.

cafes_el_magnifico_05

Selecția de cafele este mare. Au un carnet în care poți citi despre fiecare soi disponibil, de unde vine, prin ce se remarcă și ce arome oferă. Prețul e chiar bun, costă 7 euro pentru 250 de grame, în timp ce la noi unele cafenele vând chiar și la 13 euro sfertul de kilogram de cafea proprie. Eu am plecat de acolo cu o cafea Mama Cata din Panama (nu mai băusem niciodată cafea din Panama, iar descrierea suna bine) care s-a dovedit foarte bună.

Găsiți Cafes El Magnifico pe strada Argenteria nr 64. Harta este pe pagina lor de Facebook, tot acolo au și diverse fotografii și clipuri cu specialistul lor în prăjirea cafelei.

  11 comentarii

 1. Mersi de recomandare! Deocamdata ma multumesc si cu cafeaua de la noi, Lavazza sau Jacobs Krönung. :)

    (Citează)

 2. Cumpără de undeva o cafea ceva mai proaspătă (eventual cere să o râșnească pe loc) și sigur vei simți diferența față de cele ambalate acum multă vreme.

  Poti lua de la Florescu, The Coffee Shop și diverse alte cafenele, Origo (scumpă la ei), Starbucks, Florian (dacă mai e), Mega Image Concept Store șamd. E mare diferența de aromă.

    (Citează)

 3. Cand scrii articole de genul asta ma faci sa cred ca esti un mare douchebag!

    (Citează)

 4. Dragos:
  Cand scrii articole de genul asta ma faci sa cred ca esti un mare douchebag!

  Se scrie “dușbeg”

    (Citează)

 5. Dragos:
  Cand scrii articole de genul asta ma faci sa cred ca esti un mare douchebag!

  De ce?

    (Citează)

 6. nwradu: De ce?

  Poate bea doar ceaiuri.

    (Citează)

 7. Sau cafea la 1 leu de la automat.

    (Citează)

 8. Mariana:
  Mersi de recomandare! Deocamdata ma multumesc si cu cafeaua de la noi, Lavazza sau Jacobs Krönung. :)

  Una din Italia, si alta din Germania :))

    (Citează)

 9. nwradu:
  Sau cafea la 1 leu de la automat.

  Daca era asa, probabil ca nici nu stiam cum se scrie corect “douchebag” …dar, whatever, dusbag!

    (Citează)

 10. Din curizitate, este mentionata data prajirii pe ambalaj?

    (Citează)

 11. mufy:
  Din curizitate, este mentionata data prajirii pe ambalaj?

  Nu mai știu, l-am aruncat de mult. Am luat-o în martie pe asta. Bănuiesc că poți întreba care e mai proaspătă.

  Apropo de asta: http://www.espressoman.ro/de-unde-cumparam-cafea-proaspat-prajita/

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus