un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un rucsac ieftin și bun Hama

1 Apr 2015  ·

TEHNOLOGIE, TURISM  ·

11 comentarii

Acum doi ani am primit cadou un rucsac de laptop. Am fost atât de încântat de el încât, atunci când i s-a rupt un fermoar după o utilizare intensă, mi-am cumpărat încă unul la fel.

Se numește Hama Phuket (probabil așa au spus chinezii care l-au fabricat, “fuket, e bun”). De fapt primisem cadou varianta de 15,6 cm și acum am cumpărat-o pe cea pentru laptop de 17,3 cm, care are vreo 4 cm în plus pe înălțime.
rucsac_hama_phucket_01

Rucsacul nu l-am luat însa pentru transportat un laptop, că eu oricum folosesc un ultrabook Asus UX301 care încape, la o adică, și într-un plic A4. Este însă printre singurele genți văzute de mine care este compartimentat exact cum vreau, adică un compartiment mare de tot, cu deschidere foarte largă prin fermoare ce coboarâ până jos, plus un compartiment mic, frontal.

În cel mare, în zona protejată suplimentar, pun laptopul. Apoi tot în acel compartiment mai încape un pulover sau o pelerină de ploaie, geanta aparatului foto cu tot cu un flash și niște accesorii, un handycam sau un trepied de vreo 30 de cm strâns, încărcătorul de laptop și mouse-ul și mai rămâne loc și de o sticlă de vin luată din aeroport. În compartimentul frontal țin de obicei o baterie externă, pix, agendă, documente de călătorie, niște biscuiți și alte mărunțișuri.

Nu-i făcut din vreun material impermeabil, dar am mers cu el prin ploaie de multe ori și nu s-a udat nimic înăuntru. Baretele sunt moi, confortabile. Am dat 94 de lei pe el. Îl găsiți la eMAG și PC Garage.

Pe cel vechi l-am utilizat foarte des în toate călătoriile mele, ca bagaj de cabină, în concedii și prin București la toate evenimentele la care mă duc. S-a rupt acum la Barcelona, unde am tras prea tare de un fermoar și l-am scos de pe șina lui. Am încercat să-l pun la loc și am rupt fermoarul când am vrut să-l deformez, plus că zimții în sine se cam rupseseră de rucsac în zona respectivă. I-am cusut cu acul și ața de la hotel și am folosit fermoarul numărul doi, că este dublu, dar nu mai aveam încredere că nu mi se rupe pe drum și să rămân cu el în brațe sau că nu-mi fură cineva chestii din spate.

    11 comentarii

  1. Cel de 17 inch a fost 72 lei de Black Friday, asa ca mi-am cumparat si eu.

      (Citează)

  2. Cumparat intr-o noapte a devoratorilor cu 50 de lei – Confirm este super.

      (Citează)

  3. Targus dude :)
    Il am din 2006 si il folosesc si azi. Il mai spal la 2-3 ani si gata.
    Aproape zilnic a carat un laptop sau in excursii a dus multe haine si diverse.
    S-a stricat fermoarul putin si ma cam seaca, dar nu-l dau.
    Au supravietuit laptopurile la caderi repetate prin metrou si autobuz.
    S-au ros putin marginele de la bretele, dar putin.

    Am dat 40$ pe el. Culmea modelul mai scump cumparat de altcineva a clacat dupa doi ani. S-a rupt jos pe colturi din cauza laptopului.

    Uite asta e al meu: http://www.notebookreview.com/review/targus-gerney-backpack-review/

      (Citează)

  4. Btw, acu ca am citit si reviewul din postul precedent an aflat la ce naiba e buna coarda aia elastica in afara de agatat prin masina de diverse minere :))

      (Citează)

  5. speedy.gonzales

    01/04/2015 la 2:33 PM

    pana la ce naiba e buna coarda aia elastica? ca nu m-am prins din review-ul ala.

      (Citează)

  6. Eu am luat recent modelul asta: http://www.qilive.com/produit/sac-dos-urban
    din Auchan la 100 ron parca si este extraordinar. Materiale excelente, constructie buna, protectie foarte buna si multe buzunare. este de 15.6″.

      (Citează)

  7. speedy.gonzales:
    pana la ce naiba e buna coarda aia elastica? ca nu m-am prins din review-ul ala.

    Pentru pus geaca acolo sa nu o tii in mina. Cam dificil de tras geaca pe sub toate corzile alea, dar pentru asta sint. Stiu, si eu a trebuit sa citesc de trei ori pina sa ma prind :)

      (Citează)

  8. Eu am unul de la HP, 160 de lei am dat pe el acum 3 ani, este excelent partionat pentru nevoile mele, si extrem de rezistent.

    I se desprinde o bretea, dar l-am dus la reparat in loc sa il schimb, e si vina mea ca umblu cu 2 laptopuri in el, un 17,3 si un 15.

      (Citează)

  9. speedy.gonzales:
    pana la ce naiba e buna coarda aia elastica? ca nu m-am prins din review-ul ala.

    Eu cred că-i pentru orice. O sticlă, hârtii, o revistă, vreo haină, orice ar putea intra acolo.

      (Citează)

  10. Holly sh… ati vazut ce scoruri sunt la PCGarage si Cel la ghiozdanul asta?

      (Citează)

  11. Identic si la fel de 15.6″ am si eu de aproape 1 an… :) Luat la o promotie de la Altex (am profitat si de un voucher) la putin peste 50 lei, daca mai tin bine minte. L-am testat cu succes prin Barcelona, anul trecut. Am ingramadit o gramada de lucruri in el si am mers la plimbare prin oras – nu ne-a deranjat la umeri, desi era destul de greu (haine de schimb, junk food, apa pentru 1 zi la 3 persoane). Treaba cu ploaia n-am testat-o, pentru ca am prins vreme buna. Altfel, zace acasa, cu un laptop in burta, intr-un colt de camera.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus