un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Facebook lansează Messenger pentru browser/desktop

9 Apr 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Dacă mergeți pe Messenger.com, veți putea accesa chat-ul din Facebook într-o interfață nouă, mare cât tot ecranul. Funcțiile sunt aceleași, diferă doar interfața, acum una mare și mult mai ușor de citit.

Eu folosesc foarte des Facebook Messenger, renunțând practic la WhatsApp. Messenger îmi permite să continui pe PC o conversație începuta pe mobil și invers, pot să scriu din tastatura computerului, am cam toate funcțiile necesare precum sharing de fișiere și emoticoane cu pisici. Mai mult, îmi place interfața de telefon din Messenger pentru trimiterea de fotografii noi sau din galerie, ceea ce fac de multe ori (nu, fără dick pics).

Și WhatsApp a lansat destul de recent versiunea pentru desktop, dar pe mine m-au pierdut deja de utilizator, plus că a lor necesită telefonul prin preajmă. Dacă Messengerul de pe telefonul meu este una din aplicațiile “de jos”, accesibile din orice ecran, WhatsApp este instalat, dar n-am mai intrat acolo de câteva luni. Dacă mai adaugă Messenger și o opțiune de “Send location” ca-n WhatsApp, îi pun și cruce.

feat_messenger

    12 comentarii

  1. Până la urmă, Zuckerberg trebuie să facă ceva şi cu whatsapp, că doar a dat 19 miliarde pe el.
    http://www.talkandroid.com/244243-leaked-pictures-show-whatsapp-integrated-within-the-facebook-for-android-app/

      (Citează)

  2. Nu poți compară Messengerul de la Facebook cu WhatsApp sau Telegram fără să amintești de grupuri.
    Dacă nu folosești grupurile, atunci poți să rămâi cu Facebook, însă sunt milioane de utilizărilor care folosesc WhatsApp pentru grupuri.
    Sunt grupuri pentru familie, rude, prieteni, bicicliști, fotbal, băutori de bere, colegi de serviciu, bloggeri etc.

    Ai chef de o tură cu bicicleta, partidă de fotbal, un grătar, un film sau o cafea? Doar intri pe grupul respectiv și întrebi.

    Chiar daca poți crea grupuri și pe Facebook, ele sunt bune la altceva.

      (Citează)

  3. Esti cumva tu in vre-un beta ceva? ca la mine pe messenger.com apar doar link-urile pentru aplicatiile mobile. Nici un log-in nicaieri.

      (Citează)

  4. Ovi:
    Esti cumva tu in vre-un beta ceva? ca la mine pe messenger.com apar doar link-urile pentru aplicatiile mobile. Nici un log-in nicaieri.

    Nu, am intrat și scria direct “continue as Radu Dumitru” pe centru.

      (Citează)

  5. Cred ca aplicatia asta este pentru chiori. De ce as vrea sa am un chat cat tot ecranul? De ce sa nu am si alta informatie relevanta? Macar in FB ai si poze cu pisici, țâțe…
    De aia Dumnezeu ne-a dat ferestre pe PC.

    O sa incep o miscare: Spune NU taburilor!

      (Citează)

  6. PS: N-ai mai intrat pe Whatsapp pentru ca nu rapsunzi la el. Mesaje primesti acolo…

      (Citează)

  7. Pe Whatsapp nu mai intru de cand toate rudele pertinente imi tot trimit mesaje ca de au nr meu de telefon , iar daca nu vreau sa le raspund vad oricum ca le-am vazut mesajul si se supara . Asa pe facebook nu am rude bagate la prieteni .

      (Citează)

  8. Dan: Nu poți compară Messengerul de la Facebook cu WhatsApp sau Telegram fără să amintești de grupuri.

    Și de ce n-ai folosi grupurile de chat din Facebook?

      (Citează)

  9. nashu_mare: Cred ca aplicatia asta este pentru chiori. De ce as vrea sa am un chat cat tot ecranul? De ce sa nu am si alta informatie relevanta? Macar in FB ai si poze cu pisici, țâțe…

    Așa zic și eu, e prea mare, prea mult spațiu irosit. Probabil e mișto în conversațiile cu fotografii.

      (Citează)

  10. Iar te exprimi gresit, nu au lansat, au RE-lansat aplicatia de messenger. Pentru ca acum cativa ani au mai avut una, intrucatva similara cu Yahoo! Messenger. Dar pentru ca nu era folosita sau din contra era prea folosita si nu mai faceau trafic pe facebook.com, au desfiintat-o si au lasat chat-ul doar in browser si in aplicatia de mobil.

      (Citează)

  11. nwradu: Și de ce n-ai folosi grupurile de chat din Facebook?

    1. Grupurile de la Telegram sau WhatsApp ofera mai multa intimitate. De exemplu, pot seta cate posturi in urma sa vada un membru nou. Sau faptul ca singurii care stiu cine face parte dintr-un grup sunt doar cei din grup. Pe Facebook, chiar daca grupul este inchis, tot vad cine face parte din el.
    2. Sunt mai avansate. Pentru un grup pot pune un sunet anume, pot seta ce culoare sa aiba LED-ul pentru notificari, pot folosi hastaguri, pot da reply unei persoane etc
    3. Daca tin eu bine minte, am renuntat la grupurile pe Facebook cand unul, la suparare, ne-a scos pe toti afara dintr-un grup.

      (Citează)

  12. Vlad Andriescu

    10/04/2015 la 7:49 PM

    Încearcă messenger.com/t/ . Mie doar așa mi-a generat linkul de Continue as…

    nwradu: Nu, am intrat și scria direct “continue as Radu Dumitru” pe centru.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus