un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Intel prezintă în România primele dispozitive de monitorizat activitatea fizică

25 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Intel a prezentat ieri în România două dispozitive de monitorizat activitatea fizică, parte a dezvoltării gamei Wearables / Internet of Things.

Căștile biometrice SMS Audio BioSport

Căștile se adresează strict celor care fac sport în mod regulat. Poate că v-ar atrage oricum ideea unor căști ce-ți măsoară pulsul prin simpla lor prezentă în urechea ta, dar credeți-mă, nu veți dori să plătiți 699 lei pentru ele (le are MediaGalaxy).

Cei care fac sport, însă, și mai ales fitness/cardio, știu cât de important este sa-ți controlezi în permanentă ritmul cardiac și să-ți dozezi efortul în funcție de nivelul pulsului. Din experiența mea, să știi ce puls ai nu este chiar ușor. Benzile de alergare din săli vor să ții permanent mâna pe bara metalică din față, ceea ce face alergarea dificilă. Poți apela la senzori lipiți de piele pe sub tricou, dar este o soluție rudimentară.

Căștile acestea, în schimb, îți măsoară pulsul direct din ureche, îl trimit în telefon la aplicația Runkeeper, iar aplicația îți spune în căști, prin voce computerizată, ce puls ai și alte informații. M-am jucat un pic cu ele și auzeam îndemnul de a mări sau micșora ritmul, valoarea pulsului și ale vorbe.

Căștile sunt făcute de compania lui 50 Cent, sunt cauciucate pentru a nu aluneca din ureche, au o clemă ce le fixează și mai bine în interiorul lobului și au protecție mecanică IPX4, adică rezistă la praf și apă, dar nu poți înota cu ele. Nu m-a impresionat însă calitatea sunetului, care mi s-a părut mediocră; de asta am zis mai sus că sunt bune pentru sport, dar un pasionat de muzică se va orienta cu siguranță spre alte modele mai bune la capitolul audio, mai arătoase și probabil și mai ieftine.

intel_wearable_5_sms_audio_biosport

Ceasul inteligent Basis Peak

Basis Peak este un alt dispozitiv gândit pentru pasionații de activitate fizică. Ceasul are 5 senzori și monitorizează ritmul cardiac, pașii făcuți, caloriile arse și activitatea din timpul somnului, ca un fitness tracker complex.

Pe partea de ceas inteligent, dispune de un afișaj monocrom și autonomie de 4 zile, plus că-ți arată din telefon notificările prin conectare Bluetooth Low Power. Carcasa este din aluminiu, iar sticla este Gorilla Glass 3. Funcționează cu Android și cu iPhone prin aplicațiile speciale.

intel_wearable_8_basis_peakintel_wearable_9_basis_peak

La acesta nu știu preț local și încă nu va fi la vânzare în România, așa că trebuie comandat din alte țări. Lansarea sa în lume se va face treptat, în diverse țări. Pe Amazon UK costă 169 de lire și poate fi livrat în România.

Lucrurile s-au stricat apoi când au apărut doi antrenori World Class, oameni care fac sport de multă vreme, demonstrându-ne respectivele dispozitive în direct. Am plecat cu toții complexați de abdomenul domnișoarei și mușchii domnului.

    3 comentarii

  1. Sincer, de mult imi doresc un ceas din ala pt ca ,in cazul castilor am muzica in urechi deci pica, dar sa freaking 750 de lei!!!. Mai bine imi iau doua cutii de suplimente:D

      (Citează)

  2. Sincer, de mult imi doresc un ceas din ala pt ca ,in cazul castilor am muzica in urechi deci pica, dar sa freaking dau 750 de lei!!!. Mai bine imi iau doua cutii de suplimente:D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus