un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

IKEA vinde din aprilie încărcătoare wireless pentru telefoane și tablete

2 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Surpriza zilei de ieri a venit de la IKEA, care a anunțat soluții de încărcare wireless a telefoanelor și tabletelor, produse ce vor fi disponibile inclusiv în România în aprilie 2015.

Încărcătoarele wireless vin sub forma unor standuri de diverse forme ce pot fi integrate în mobilierul existent sau utilizate de sine stătător. Arată cam așa.
ikea_wireless_charging_03ikea_wireless_charging_04
ikea_wireless_charging_07

Iar din imaginile de mai jos cu noptiere și alte corpuri se poate vedea cum le-au integrat cei de la IKEA în diverse corpuri, după ce le-au găurit cu o caroteză. Mai văd acolo și soluții de integrare în pereți sau alte corpuri, folosind doze.
ikea_wireless_charging_05ikea_wireless_charging_06
ikea_wireless_charging_12ikea_wireless_charging_10

Încă nu s-au spus prețuri, dar noile încărcătoare fac parte dintr-o gamă Home Smart și probabil sunt doar începutul unei serii de idei noi și, era cazul, ceva mai pline de tehnologie de la IKEA.


ikea_wireless_charging_08ikea_wireless_charging_09

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

    13 comentarii

  1. well, this looks fun.

      (Citează)

  2. Ce nu inteleg eu este: Cu ce ma incurca firul, daca oricum trebuie sa las telefonul intr-un punct fix

      (Citează)

  3. Andrei:
    Ce nu inteleg eu este: Cu ce ma incurca firul, daca oricum trebuie sa las telefonul intr-un punct fix

    Usability: pui telefonul acolo și se încarcă. Cu fir ai un pas extra de a pune cablul în mufă.

    S-ar putea ca pe viitor să se renunțe la orice mufă.

      (Citează)

  4. Daca ai S5 ai chiar doi pasi de facut: mai trebuie sa dai si capacelul de protectie la o parte. Ca sa nu zic ca mai e si prostia aia de mufa USB 3.0 la care trebuie sa nimeresti exact partea potrivita.

      (Citează)

  5. acsel: Ce nu inteleg eu este: Cu ce ma incurca firul, daca oricum trebuie sa las telefonul intr-un punct fix

    Si pentru asta tre’ sa imi dau gauri in mobila?!

      (Citează)

  6. Presupun ca pt. incarcarea wireless trebuie sa schimbi carcasa-spate a telefonului. Altfel nu vad cum ar incarca wireless.

      (Citează)

  7. Intrebare: Incarcarea asta prin inductie duce cam 500mA/h. S-a mai imbunatatit ceva la ea ? standarde noi ? Nu de alta dar ar trebui sa las cam 4h:30 min sa imi incarc Nexus-ul.
    In mod curent il incarc la 1A/h si tot mi se pare lent, visez sa fie compatibil cu Quick Charge 2.0 dar e prea vechi chipsetul.

      (Citează)

  8. razorsbk:
    Intrebare: Incarcarea asta prin inductie duce cam 500mA/h.

    Vezi ca ai pus un h plus sau unul in minus

    Daca folosesti exprimarea ta, corect ar fi “incarca 500mAh/h” Iar, daca simplifici h-ul, iese exprimarea corecta: are un curent de incarcare de 500mA.

      (Citează)

  9. nashu_mare: Vezi ca ai pus un h plus sau unul in minus

    Daca folosesti exprimarea ta, corect ar fi “incarca 500mAh/h”Iar, daca simplifici h-ul, iese exprimarea corecta: are un curent de incarcare de 500mA.

    Am pus h după slash pentru ca mi s-a întâmplat de multe ori ca lumea sa înțeleagă ca unitatea de măsură e mAh-ul.

      (Citează)

  10. Pai te ajuta. Ca daca ai un android si un iOS iti trebuie din start 2 cabluri, 2 mufe, etc. Asa doar pui telefonul si se incarca….

      (Citează)

  11. Andrei: Si pentru asta tre’ sa imi dau gauri in mobila?!

    Știi că există standuri de încărcare dinainte de a le face și IKEA, nu? Și că nu trebuie să dai găuri pentru ele, nu?
    Ai întrebat de ce inducție. Uite de usability, d’aia.

      (Citează)

  12. Interesanta ideea si pe undeva era de asteptat sa se ajunga aici. Este totusi un plus de confort încărcarea wireless, mai ales cand bateria este un punct slab la cele mai multe smartphone-uri. Ma astept acum la modificari ale mobilierului prin locuri le publice, gen cafenele, cluburi, terase… Altfel da lumea un check-in cand are baterie încărcată wireless…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus