--> Animalele voastre presimt cutremurele? - nwradu blog

un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Animalele voastre presimt cutremurele?

19 Mar 2015  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Pisicile voastre anunță cutremurul înainte de a avea loc? Sau alte animale pe care le aveți, după caz?

Ale mele dorm duse la fiecare cutremur. Atât de adânc dorm încât nici nu se trezesc în momentul cutremurului. Nu-l simt, nu-l presimt, nu se sperie de el.

Jucăria aceea pentru pisici, din fotografii, a rămas ignorată imediat ce-am scos-o din cutie. Nici măcar nu se uită la ea. Nu s-au suit niciodată acolo, n-au intrat niciodată în căsuță și, ce-i mai rău, nu-și ascut ghearele pe sfoara de pe “coloane”, ci pe canapelele noi și mega-scumpe de la Mobexpert și pe super-fotoliul de la IKEA. Pisica aia portocalie ne urăște, sunt convins de asta.

Iată-l în acțiune, curățând un borcan de parcă ar lucra la fabrică. Îl face lună de zici că-i nou.

    17 comentarii

  1. Presimte pe dracu poate! Javra mea nu misca neam.
    Dar daca e din ala care se simte putin, se sperie dupa si o gasesc linga usa cu o moaca de pisica spalata.

      (Citează)

  2. Eu am un papagal nimfa, inainte de un cutremur incepe sa zboare ca nebuna prin casa (este fetita) si sa tipe foarte tare, la inceput am crezut ca s-a defectat.De obicei are acest comportament cu cateva secunde inainte de producerea cutremurului.

      (Citează)

  3. Stii ce se spune, animalele se aseamana cu stapanii!

      (Citează)

  4. Al meu motan nu cred ca a simtit vreodata un cutremur. El nu simte nici cand mut cutia in care doarme el. Are somnul foarte adanc. Se trezeste doar daca arunc cu ceva pe langa el sau ma duc si pur si simplu il iau in brate. Dar se pune la loc si adoarme in 10 secunde la fel de adanc.

      (Citează)

  5. Nu toate animalele simt.
    Eu stiam de cai si de caini.

      (Citează)

  6. Nici a mea pisica nu simte nimic. Cat despre ansamblul ala de joaca si eu i-am luat alei mele ceva de genul. A fost folosit pe post strangator de praf pana cand l-am dat cuiva care are o pisicuta tanara. Cica e un comportament obisnuit pentru pisici mai in varsta.

      (Citează)

  7. Cineva cu un șarpe de poate lamuri cel mai bine. Anyone?

      (Citează)

  8. Mai spala mousepad-ul din cand in cand :)
    Altfel, cunoastem cum jucariile si casutele si pernele si cosuletele sunt ignorate suveran. Dar cutiile cele mai jegoase de la Amazon sau iHerb sunt la loc de mare cinste.

      (Citează)

  9. Eu i-am luat ceva similar când avea vreo 2 ani si ceva. Vreo juma de an a strâns praf. Intr-un final am hotărât să îl arunc si l-am dus lângă ușă să mă împiedic de el. Fix din ziua aia l-a descoperit! Si pana atunci o momisem cu el in aproape toata casa!
    Canapelele păstrează urmele, ca nu vor sa se vindece singure, dar pisica zilnic isi curata unghiile in jucăria aia. Chiar de mai multe ori pe zi!
    Evident ca ma încurcă, ca l-am pus strategic sa încurce, dar isi face treaba si nu o mai mut de acolo.

    Ce-o fi in capul ei…Dar macar nu mai avem grija canapelelor…

      (Citează)

  10. Dragos: Eu i-am luat ceva similar când avea vreo 2 ani si ceva. Vreo juma de an a strâns praf. Intr-un final am hotărât să îl arunc si l-am dus lângă ușă să mă împiedic de el. Fix din ziua aia l-a descoperit! Si pana atunci o momisem cu el in aproape toata casa!

    Ia să o mai mut și eu prin casă.

      (Citează)

  11. Al meu motan(seama cu cel tigrat al lui Radu numai ca e ceva mai mare/gras) nu isi ascute unghiile pe mobila, am o bucata de lemn natur pe balcon pe care o foloseste cu drag.

    Radu: eu nu as putea sa las motanul pe masa sau sus pe mobila. Cel mai sus are voie in pat si pe scaun in rest sa stea pe jos:)

    La cutremur doarme linistit insa nu asa de adanc, daca fosnesc ceva in bucatarie sau vine miros de ceva bun sare ca ars si se milogeste de noi…ii dau, miroase pleaca gratios fara sa manace :))..Un arogant

      (Citează)

  12. Cainele meu mereu simte cutremurele. Se agita inainte cu cateva minute, iar cand se apropie cutremurul vine in pat langa mine, precum un copil. Daca aude ca afara se latra, incepe si ea sa latre.

      (Citează)

  13. Câinele doarme lejer sau se uită mirat în timp ce blocul se zgâlţâie (etajul 10). Pisica o ia razna cu ceva timp înainte şi e de negăsit pe timpul cutremurului (se ascunde fie sub pat fie prin alte locuri dubioase).

      (Citează)

  14. mircea (primul)

    19/03/2015 la 6:12 PM

    Avand in vedere ca pisicile sunt cele mai proaste animale, ma mir ca nu uita sa respire. Balena mea orca in schimb presimte cand marcheaza steaua gol. Si mai am un varan care sasaie cand urmeaza sa intre cate un politician la beciul domnesc

      (Citează)

  15. Mă… eu sunt cam am premoniții (că tot zici de cutremure). Ieri am visat că pe la ora 19-20:00 era cutremur cam de vreo 7 grade. Se făcea că-mi luam laptopul în brațe și voiam să scriu ceva pe blog și dintr-o data a început să se legene în stânga și-n dreapta casa; se legăna tare, o văd pe mama și-i zic… n-a că acum simt și eu cutremurul pentru prima oară, parcă am dat să pășesc spre o ușă, ceva; eram dezorientat și nu știam în ce parte s-o iau: să ies din casă, să încerc să mă așez pe ceva… Apoi m-am trezit!

    Totodată, am mai reținut că era după eclipsa de soare; cumva parcă eram în viitor!

    Ar fi bine să nu se întâmple asta. Și încă un detaliu: înainte să adorm m-am uitat și la un documentar despre tehnologia HAARP!

      (Citează)

  16. De ce spui ca motanul tau nu simte cutremurul? Mi mi se pare paralizat de frica in bratele celui in care sta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus