un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un român avea un cont secret cu 829 de milioane de dolari

9 Feb 2015  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Mai mulți români au (sau aveau) conturi ascunse în banca HSBC din Elveția. Nu se cunosc numele lor, dar sunt cel puțin 10. Dintre ei, unul are un cont în care se află 829 de milioane de dolari.

Ca să vă faceți o idee, 829 de milioane de dolari este aproximativ averea “declarată” a celui mai bogat român. Pe acolo, să zicem. Cineva mai are încă o întreagă astfel de avere ascunsă.

Întrucât nu se știe despre cine este vorba, am putea paria pe rezultate, dacă se vor afla vreodată. Eu aș spune că Țiriac, dar sunt mulți alți afaceriști români care ar putea aduna o astfel de avere secretă. Oricum ar fi, sper că statul român se implică și cere niște nume, ca apoi să verifice sursa acelor bani, cum ar fi normal.
sursa: Capital.


În alte știri despre miliardari, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securității. A fost genul de colaborator înverșunat, dând nu doar note informative periodice, ci “intimatul-pârât nu se limita să reproducă opiniile persoanelor denunțate, ci califica manifestările acestora, trăgând concluzia că au o atitudine ostilă regimului comunist și orânduirii socialiste ori că nu sunt atașate politicii partidului”.

Mare om. Mă rog, e mic. Încă un exemplu de comunism care apoi a devenit miliardar, se plimba cu Rolls-ul, le-o trăgea fotomodelelor de 18 ani, ba chiar a fost și vedetă de televiziune, cu propria sa emisiune. Câți alții or mai fi ca el?
sursa: Digi24.

    17 comentarii

  1. Eu as paria pe Nastase. NU tenismanul. :D also, is 219 clienti, 549 de conturi, 1.3 miliarde $.

    http://www.icij.org/project/swiss-leaks/explore-swiss-leaks-data

      (Citează)

  2. Eu zic ca pui problema putin gresit: “Oricum ar fi, sper că statul român se implică și cere niște nume, ca apoi să verifice sursa acelor bani, cum ar fi normal.” Pana la proba contrarie omul este nevinovat. Deci statul, daca vrea sa faca ceva, trebuie sa dovedeasca ceva.

      (Citează)

  3. Sa fim seriosi, nici un bishnitzmen de ocazie de Romania nu si-ar tine atata banet cash in banca, tot ar gasi el unde sa-i investeasca.

    Banii aia sunt pe numele unei singure persoane, dar n-as crede ca sunt ai unei singure persoane. Sa ne gandim de exemplu la spagile de sute de milioane de dolari anual, cum crezi ca se dau alea? Prin depunere in cont la BCR? Sau retelele de traficanti de “de toate”, crezi ca aia isi tin banii sub plapuma? Banii probabil stau pe numele bossului, dar apartin si se impart intregii retele.

      (Citează)

  4. add: also, is 219 clienti, 549 de conturi, 1.3 miliarde $.

    219 clients are associated with Romania. 5% have a Romanian passport or nationality.

    Foarte dubios.

      (Citează)

  5. Marius:
    Eu zic ca pui problema putin gresit: “Oricum ar fi, sper că statul român se implică și cere niște nume, ca apoi să verifice sursa acelor bani, cum ar fi normal.” Pana la proba contrarie omul este nevinovat. Deci statul, daca vrea sa faca ceva, trebuie sa dovedeasca ceva.

    Păi nu, am zis bine. Statul trebuie să afle numele respectivelor persoane și să-i întrebe din ce activități au dobândit acei bani. Nu-i consideră nimeni vinovați dinainte, ci li se cere explicația acelor venituri.

      (Citează)

  6. gigi popa: Banii probabil stau pe numele bossului, dar apartin si se impart intregii retele.

    Tu ai accepta ca șpaga ta să fie în contul altuia? De ce, nu se poate deschide un cont și pe numele tău? Ce faci dacă bossul nu ți-o mai dă, îl dai în judecată că n-a împărțit corect șpaga?

      (Citează)

  7. nwradu: 5% have a Romanian passport or nationality

    mda, nu stiu cum sa citesc chestia aia.

    Also, Most client & account data from 1988-2007; *amounts from 2006-07*.

      (Citează)

  8. ICE Dunarea? Just saying. S-au rulat niste sume imense de bani prin asta, nu m-ar mira ca mare parte din ei sa fie acolo.

      (Citează)

  9. Dinu Patriciu a facut niste afaceri dubioase prin 2007 cu vanzarea Rompetrol. S-ar putea sa fie ceva sume mari ascunse pe undeva :-)

      (Citează)

  10. Chestia asta cu swiss leaks se refera la tranzitarea unor bani prin conturi in perioada 2006-2007, nu neaparat ca banii mai si sunt acolo in acest moment. De asemenea se speculeaza ca titularul contului de 800 mil USD ar fi roman cu cetatenie elvetiana, deci s-ar putea sa fie Dimitrie Sturdza amicul lui Adrian Nastase

      (Citează)

  11. “le-o trăgea fotomodelelor de 18 ani”
    usoara invidie spre neputinta ?

      (Citează)

  12. nwradu Nu-i consideră nimeni vinovați dinainte, ci li se cere explicația acelor venituri.

    Păi… de ce să le ceară explicaţia?

      (Citează)

  13. Ovidiu:
    “le-o trăgea fotomodelelor de 18 ani”
    usoara invidie spre neputinta?

    Absolut.

      (Citează)

  14. Alex: Păi… de ce să le ceară explicaţia?

    Așa funcționează sistemul. Se asigură că nu faci evaziune prin audit și examinarea facturilor. Nu vezi pe câți îi prinde acum că nu plăteau taxe pentru că lucrau cu facturi fictive?

      (Citează)

  15. Te-ai gandit ca un nene strain (necunoscut in Ro) a obtinut cetatenia romana, iar apoi depune banii acolo ?

      (Citează)

  16. Părerea mea e că omul e-nsurat, iar banii sunt ceva fond FSN = Fără să Știe Nevasta

      (Citează)

  17. Familia unui evreu de origine romana, Marcel Adams, este posesoarea contului de peste 800 milioane dolari deschis la banca HSBC
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19398584-familia-unui-evreu-origine-romana-marcel-adams-este-posesoarea-contului-peste-800-milioane-dolari-deschis-banca-hsbc.htm

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus