un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Samsung European Forum: un nou aparat foto, NX500

12 Feb 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

samsung_nx500_2

Acesta este noul aparat foto mirrorless Samsung NX500, prezentat în premieră la European Forum. Este un frate mai mic pentru camera lor principală NX1.

Înainte de a vă spune specificațiile uzuale pentru un aparat foto, aș vrea să remarcăm direcția în care îndreaptă Samsung propria gamă: conectivitate wireless și bluetooth, plus filmare 4K și Ultra HD, lucruri care devin ceva normal pe aparatele foto. Dacă adaugă în soft și posibilitatea de a extrage un anumit cadru dintr-un clip 4K, deja devine o opțiune mai bună decât fotografierea în rafală, că rămâi cu o fotografie de 8 megapixeli.

Dincolo de acestea, specificațiile lui NX500 sunt foarte bune:

 • senzor APS-C de 28 megapixeli, cu iluminare din spate; rezoluția foto este 6480 x 4320 px.
 • focalizare cu detecție de fază și de contrast.
 • ISO 25.600, urcă și la 51.200
 • ecran de 3 inchi Super AMOLED, rabatabil la 180 de grade
 • rafală 9 FPS
 • intervalometru, detecție mișcare pentru fotografiere
 • patină flash extern
 • procesor de imagine mai rapid

Nu are viewfinder. Pentru asta apelezi la NX1. În rest, NX500 mi s-a părut un aparat compact ca dimensiuni, dar puternic ca specificații, are multe butoane fizice, are un buton dedicat Record plasat la 45 de grade, ceea ce-l face mai dificil de declanșat din greșeală, este disponibil pe alb, negru și auriu.

Toate specificațiile le găsiți și pe DPreview.

  2 comentarii

 1. Samsung si camerele foto, coada vacii si stampila primariei, cam asta e nivelul de legatura.

    (Citează)

 2. Am incercat sa fac aplicatia “PC Auto Backup” sa ruleze non stop pe un server la modelul NX2000, insa a fost o lupta imposibila, asa proasta aplicatie nu mai intalnisem in viata mea (cred ca era ins stagiul alfa). Recomandarea mea ar fi ca sa nu dati sume frumusele de bani pe camerele Samsung.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus