►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
Începând de mâine, 1 martie, se activează loteria fiscală, așa că păstrați toate bonurile fiscale primite. Am explicat anterior cum funcționează loteria fiscală.
Pe scurt, lunar se vor trage la sorți două numere. Primul reprezintă o dată calendaristică, al doilea o valoare între 1 și 999 lei. Cei care au bonuri fiscale emise în acea dată și de acea valoare (rotunjită, dacă iese numărul 44 sunt câștigătoare bonurile cu valori totale între 44,00 și 44,99 lei), sunt câștigători și vor împărți între ei un premiu mărișor.
Așa că începeți să păstrați bonurile fiscale și să le solicitați acolo unde nu vi se dau. Faceți acasă o cutie, scrieți pe ea bonuri fiscale, iar toți cei din casă trebuie să le pună acolo la finalul zilei pe cele primite, fie ele de la Mega, de la covrigărie, benzinărie sau masa de prânz. După extragere (în luna următoare) le luați la mână și vedeți dacă aveți un bon câștigător, iar dacă nu le puteți arunca pe cele aferente acelei luni.
Ideea este să forțeze comercianții să emită bonuri. Asta înseamnă în primul rând ca noi toți să solicităm bonurile, inclusiv în restaurante sau alte magazine care nu prea emit așa ceva, gen mici buticuri, deși casă de marcat au toți.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
18 comentarii
28/02/2015 la 8:29 AM
Permite-Mi te rog să te contrazic.
Bonurile începând cu 02.02.2015 participă la prima extragere. 01.03.2015 se referă la posibilitatea obținerii bunului gratuit dacă nu ai primit bon.
Check here: http://www.mfinante.ro/loteriabonurilor.html?pagina=loteriabonurilor
matthers(Citează)
28/02/2015 la 8:58 AM
o prostie,partidele fura miliarde din contracte cu statul si poulimea strange hartiute de la paine!
io(Citează)
28/02/2015 la 9:23 AM
Prima extragere ocazională va avea loc în data de 13 aprilie 2015. La această extragere vor participa bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie 28 martie 2015.
add(Citează)
28/02/2015 la 10:18 AM
Inteleg ca in guvern si in toate pozitiile cheie au ajuns toti cretinii cu bani proveniti din infractiuni, cu rude provenite din fostul pcr si alte mizerii care i-au propulsat acolo. Ce nu pot intelege este de ce nu apeleaza acesti cretini la oameni care gandesc mai mult decat ei. Ai ajuns in guvern sau intr-un minister, esti prost de bubui, dar te-ai descurcat sa ajungi acolo, totusi de ce nu platesti pe altcineva sa gandeasca pentru tine?
Pentru majoritatea oamenilor loteria fundului fiscal este ca si inexistenta. Nu ofera nicio motivatie. In loc sa ofere niste premii foarte mari catorva, stangistii si la creier au decis sa ofere putin la cat mai multi. Ori nu pe asa ceva se bazeaza ideea de loterie – nu pe egalitate sociala, sa se dea putin sa ajunga la toti, ci pe niste premii enorme si atractive.
Daca stau sa ma gandesc bonurile de valori mari le primesc oricum de la hypermarketuri. Sa castig o valoare de 100-150-200 lei nu suna chiar rau. Dar, sa cer la fiecare chiosc bon pentru 3-4 lei ca sa am sansa de a castiga 3-4 lei… Ma transform in inspectorul fiscal al statului roman si adun o gramada de bonuri de la unii a caror afacere nu cred ca o duce foarte bine, ca sa am sansa nemaivisata de a castiga cativa lei?
Cat de idioti sa fie aia care au gandit sistemul asta, desi in alte tari unde exista loteria asta, sunt premii mai mult decat atractive – masini confiscate sau sume foarte mari de bani? Da-mi premiu o masina si o sa cer bon fiscal si pentru 1 leu. In Romania intotdeauna orice adaptare si orice “inovatie” este din start un rateu. Pentru ca niste unii cred ca daca s-au descurcat sa ajunga in anumite locuri, automat ei sunt si inteligenti si atunci de ce sa rateze de a “gandi” ei si pentru noi?
anda85(Citează)
28/02/2015 la 10:44 AM
Au aparut si vreo 5 aplicatii in Google Play pentru monitorizarea bonurilor. Ai luat bonul, l-ai pus in aplicatie iar la extragere te uiti in aplicatie si vezi daca se potriveste vreun bon – asa nu stai sa cotrobaiesti in cutia plina cu 300 de bonuri timp de 3 ore sa vezi daca ai castigat sau nu.
Am inteles insa de la alti oameni ca suma maxima care poate fi castigata de o persoana este de fapt mult mai mica, mai exact 1,000,000 / 12(luni) / 42(41 judete + Bucuresti) = 1937 lei insa nu gasesc nimic despre aceasta informatie pe linkul postat mai sus de @matthers. De mentionat ca aceasta suma se imparte si la numarul de bonuri care se potrivesc, deci deja daca sunt 2 bonuri vorbim de un castig de approx 1000 de lei.
Cip(Citează)
28/02/2015 la 11:06 AM
Stimata Anda, logica ta este -teoretic- corecta.
Nu stiu ce studii ai facut, dar ignori faptul ca peste 50% din populatie are un nivel MULT diminuat al educatiei, plus ca la tara e o problema cu eliberarea bonurilor fiscale (+ alte situatii care se incadreaza la mica EVAZIUNE).
Eu nu cred ca e o tampenie aceasta loterie ci un mod de a educa pe cumparatori si de a-i forta pe vanzatori sa fie corecti, intr-o tara in care (mai) toti vor sa castige la Loto, deoarece alte sanse de iesire din saracie nu prea sunt.
S-or da mai incolo si masini, si avioane, dar mai intai vedem rezultatele la acest proiect guvernamental (si crede-ma ca nu incerc sa ii ridic in slavi pe guvernanti).
Ce zici, strangem si noi bonurile pentru loterie?
samE(Citează)
28/02/2015 la 11:10 AM
Românul este obişnuit să caute reduceri, chiar şi mici, şi tot felul de oferte şi promoţii. Nenumăraţi oameni cu venituri mici profită de oferte şi reduceri de cîţiva lei. Deci nu toată lumea zice “ori cîştig o maşină, ori nu merită să cîştig nimic”.
alias(Citează)
28/02/2015 la 12:23 PM
@anda85, ii faci pe altii idioti dar nu ai avut bunul simt sa citesti legea, sau macar articolul precedent a lui Radu.
NU castigi valoarea bonului! Poti castiga maxim 1.000.000 Lei. Indiferent de valoarea bonului.
Sistemul cu castigul valorii bonului se pare ca e gandit de tine, deci cum te face asta dupa spusele tale?
alex(Citează)
28/02/2015 la 12:25 PM
Corect ar fi fost: De maine trebuie sa cereti bon fiscal de acolo de unde nu fi se da in mod normal. Altfel, simplu fapt ca o sa strangem toti bonuri fiscale de la mega image si benzinarii nu o sa ajute la nimic.
Boris(Citează)
28/02/2015 la 5:11 PM
Nu mi-aș face atâtea griji, sansele să ieși si pe zi si pe sumă sunt infime, imposibile chiar,plus că nu se va știi de la inceput câţi câștigătorii sunt si ce sumă le revine, asta in caz că va fi cineva, dacă nu este se aranjează să iasă cine trebuie, așa că sistemul este bine gândit.
victor(Citează)
28/02/2015 la 8:06 PM
Maine clar imi fac un borcan pe care-l umplu cu bonuri. Nu pot sa cred ca eu pana acum le aruncam sau chiar le lasam la magazin.
Cabine(Citează)
28/02/2015 la 10:37 PM
Introducerea:
Sunt absolut surprins de cati de putini oameni cunosc si aplica matematica dar mai ales gandirea critica in viata de zi cu zi.
Scopul loteriei bonurilor nu este micsorarea evaziunii fiscale. Asa-zisa micsorare a evaziunii fiscale este doar un ambalaj. Continutul este mult mai scarbos iar masurile sunt gandite de cativa consultanti straini. Nimeni din Ministerul de Finante n-a facut nici cea mai sumara evaluare a impactului pe care aceste masuri il vor avea asupra somajului (ex. daca buticul de la colt incepe sa dea bon fiscal, afacerea nu va mai fi profitabila si 3 oameni vor ajunge in strada). Se doreste fie eliminarea, fie automatizarea controlului pentru toate afacerile mici din Romania pentru ca sunt multe, greu de gestionat si urmarit, consuma multe din resursele Statului, etc. Ganditi-va numai la stivele de dosare din circumscriptiile financiare.
Cifre si calcule:
Toti cei 20.000.000 de romani mananca cate o pizza in fiecare zi a anului 2011, in total 7,3 miliarde de pizza. O pizza costa in medie 25 de lei. Asta inseamna 182,5 miliarde lei (o suma uriasa, cu mult mai mare decat veniturile cumulate ale tuturor buticarilor din Romania). La aceasta suma, TVA-ul colectat este de aprox. 35 miliarde lei.Daca socotim costurile de productie (fixe si variabile) la 12 lei pentru o pizza, avem costuri totale de 87,6 miliarde lei. TVA-ul deductibil este de aprox. 17 miliarde lei. Deci TVA-ul de plata catre stat ar fi aproximativ 18 miliarde lei.
Concluzia:
PIB-ul Romaniei a fost de 560 miliarde lei in 2011. Evaziunea de 18 miliarde de lei ar reprezenta 3,2% din PIB-ul Romaniei. Asta in cazul in care toata lumea din Romania ar manca zilnic de 25 de lei. Nici daca pui cate un inspector ANAF la fundul fiecarui buticar din Romania tot nu strangi TVA-ul care lipseste din buget. Se stie exact despre ce e vorba dar nimeni nu isi asuma riscul sa puna degetul pe rana pentru ca oricum viata e prea scurta.
Cine fura in Romania, nu se incurca intr-un bon fiscal de 25 de lei pe un pachet de tigari, o sticla de cola, 200 de parizer si o paine.
Tac-su lu’ Tudor(Citează)
01/03/2015 la 12:21 AM
Anda, decât să înjuri atâta, nu mai bine citeai articolul meu precedent sau te informai înainte să arunci cu cuvintele?
Premiul este de 1.000.000 de lei. Se împarte egal la câti vin cu bonuri câștigătoare. Nu contează valoarea bonului câștigător, câștigi o felie din premiul lunar de un milion.
E bine așa?
Cum ai putea crede că vei primi ca premiu 3-4 lei?!
nwradu(Citează)
01/03/2015 la 12:59 AM
Radu,
Modifica te rog articolul pentru ca nu reflecta realitatea. Vezi primul meu comentariu .
matthers(Citează)
02/03/2015 la 11:26 AM
Un articol per total gresit. Vezi mfinante.ro…
joe(Citează)
02/03/2015 la 11:34 AM
Nu trebuoie sa fie solicitat acel bon fiscal, trebuie sa ti se dea automat obligatoriu. Daca il soliciti tu, atunci nu ai mai putea pleca fara sa platesti. Asta e si ideea, sa primesti automat un bon fiscal pentru cumpararea unui produs.
Andreea(Citează)
02/03/2015 la 12:14 PM
ca tot e 1-8 martie.
Floriariile astea care vand de milioane de lei langa metrou (cel mai bun vad), au casa de marcat?
sau dau spagi la cine trebuie?
Mihai(Citează)
03/03/2015 la 2:30 PM
As vrea sa-i vad eu pe aia care pleaca de la florarie de la Garoafa fara sa-i plateasca…
y430076(Citează)