un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Apare un nou joc Mortal Kombat

16 Feb 2015  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Primul Mortal Kombat a fost unul dintre primele jocuri jucate pe PC. L-am cumpărat din Unirea, unde pe vremea aceea se vindeau la parter dischete cu jocuri, și abia mergea pe 486-le meu. Avea puține personaje, iar de ăla mare cu multe brațe (Goro?) n-am reușit niciodată să trec, nu mai zic de Shang Tsung.

Mortal Kombat 2 și 3 au fost superbe. Pe acestea le-au jucat ani buni, inclusiv în doi.

Au urmat multe alte MK-uri, dar nu le știu, nu le-am văzut. Acum, însă, urmează să apară Mortal Kombat X, pe 14 aprilie, pentru PC, PS4 și Xbox One.

Screenshoturile arată frumos și recunosc acolo personaje vechi. Sunt un pic îngrijorat de partea 3D, care a fost întotdeauna inutilă în acest tip de jocuri.

S-ar putea ca majoritatea screenshoturilor să fie din diverse momente artistice (fatalități, clipuri video) și doar imaginea de mai jos să fie într-adevăr din joc, pentru că arată altfel decât celelalte. Cu atât mai bine.

mortal_kombat_x_8

Mortal Kombat mai are o problemă: farmecul adevărat este în multiplayer, iar acolo jucătorii buni încep să depindă de lag-ul conexiunii, fiecare milisecundă fiind importantă.

Eu n-am înțeles niciodată de ce nu s-au adus pe PC-uri mai multe jocuri de succes de tip joystick și două butoane, precum cele din sălile de jocuri de pe vremuri. De exemplu cele arcade cu bătăi, unde eroul tău avansează mereu spre dreapta și se lupta cu tot felul de inamici ce-i ies în cale, iar din când în când cu câte un boss. Un fel de Mortal Kombat continuu.

Doi la mână, erau și alte jocuri de bătaie: Tekken, Street Fighter etc. Sunt mai bune decât Mortal Kombat? Eu nu le-am jucat. Cum erau față de această serie?

Mortal Kombat X poate fi precomandat de pe Steam, unde scrie că astfel vei primi ca bonus și luptătorul Goro.

    11 comentarii

  1. Jocurile de genul asta se preteaza mult mai bine la console datorita controllerului. Altfel faci combinatiile cand nu ti se blocheaza tastatura ca ai apasat 4 sau 5 taste deodata.

    Si eu am jucat mortal kombat 2 si street fighter alpha pe sega saturn pe vremuri. Am jucat si tekken 3 care era mai violent parca, mi-a placut mult. Si virtua fighter.

    Pe PC nu mi-a placut niciunul desi am incercat destule. Am cumparat de pe steam mortal kombat kollection si the king of fighters dar fara controller nu are rost. Intr-adevar farmecul era sa il bati pe cel de langa tine.

      (Citează)

  2. samurai Shodown :)
    nimic mai frumos

      (Citează)

  3. Ce nesimtire asta, cu Goro la precomanda!

      (Citează)

  4. Ce nesimtire asta, cu Goro la precomanda!

      (Citează)

  5. Double Dragon 2! NES 4 EVA!

      (Citează)

  6. Tocmai ce mi-am cumparat un PS4, astept cu nerabdare sa vad cum este acest MK care pare a fi foarte tare

      (Citează)

  7. mircea (primul)

    16/02/2015 la 9:46 PM

    O sa fie super plictisitor, ok in primele 5 minute cand vrei sa intri sa iti rupi capu cu AI-ul sau pe net. Nu mai au farmecul de altadata, cum nici cs-ul nu mai are farmec, ultima varianta care conteaza fiind 1.6ele. O sa fie un fiasco, lumea e obisnuita cu jocuri complexe gen gta 5 sau AC.

      (Citează)

  8. O sa aibe succes, sunt o gramada de pusti care inca mai pierd timpul cu jocuri.

      (Citează)

  9. Street figther, pe sega…aveam competitie la barul de langa liceu,invingatorul la masa. Unghiile de la degetele mari,erau intrate in carne si carnea sangera din cauza butoanelor…ce vremuri!!!!

      (Citează)

  10. scipio:
    Jocurile de genul asta se preteaza mult mai bine la console datorita controllerului. Altfel faci combinatiile cand nu ti se blocheaza tastatura ca ai apasat 4 sau 5 taste deodata.

    si nu poti juca cu un controller pe PC?

    intreb pentru ca eu stiu pe cineva care joaca PES, LOTR etc fara probleme

      (Citează)

  11. Bogdan:
    Tocmai ce mi-am cumparat un PS4, astept cu nerabdare sa vad cum este acest MK care pare a fi foarte tare

    Este demo gratuit in PS Store. L-am jucat, e foarte misto si addictive.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus