un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

eMAG se extinde în Polonia

8 Jan 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Ungaria, Bulgaria și acum Polonia – eMAG va activa pe toate aceste trei piețe externe. În Polonia se extind prin cea mai simplă modalitate posibilă, vor achiziționa magazinul online agito.pl.

Agito este un magazin înființat în 2002 și poate fi considerat un fel de eMAG de-al lor, având în vedere că vinde IT&C, electrocasnice, articole pentru casă și grădină, cosmetice, articole auto, fashion, petshop, haine și, chiar ca eMAG recent aici, produse de supermarket.

Evident, nu s-au anunțat sumele tranzacției de acțiuni.

Interesant este un alt aspect. eMAG activa până acum în România, Bulgaria și Ungaria, țări cu un total de 36 de milioane de locuitori și un nivel de trai ceva mai sărac față de vestul Europei. Polonia adaugă 39 de milioane de locuitori la totalul de potențiali clienți ai grupului eMAG, mai mult decât dublând numărul lor dintr-un singur foc. Și vă aduc aminte ce-am aflat când am mers în Polonia la prezentarea soluțiilor MyWallet de plată cu mobilul – în Polonia se plătește mult cu cardul și cu telefonul și fără îndoială că sunt o piață mult mai activă pentru magazinele online.

Asta înseamnă că eMAG va putea negocia altfel prețurile cu furnizorii lor, că acum iau marfă pentru mai mult de 70 de milioane de oameni. Asta poate fi o veste rea pentru anumiți furnizori (care s-ar putea găsi înlocuiți de unii polonezi, să zicem, care sunt “acolo”), dar poate fi bună pentru clienții finali, care în timp (și aici vorbim de 2-3 ani, cel mai probabil) ar putea vedea o creștere a diversității produselor în toate țările din grup, dar și a serviciilor disponibile (de exemplu echipa de fashion a Agito îi poate învăța pe cei de la eMAG România cum să implementeze mai rapid vânzări fashion și aici etc).

Tot acolo, în Polonia, eMAG ajunge la granița Amazonului, care este prezent în Germania prin amazon.de.

    8 comentarii

  1. abia acolo incepe challenge-ul, piata mare, obisnuita cu cumparatul pe internet, mai aproape de occident.

      (Citează)

  2. In zf… Agito, un magazin online înfiinţat în anul 2002, se află în portofoliul Naspers din anul 2012, când grupul a plătit aproximativ 17,7 milioane de euro pentru 90% din titluri, conform informaţiilor publicate la data tranzacţiei în presa poloneză.

    si
    June 2012 Naspers also acquires 97% of Agito.pl, one of the largest online stores in Poland.
    October 2012 Naspers acquires a 70% interest in eMAG, one of the biggest ecommerce platforms in Romania, for US$82 million.
    http://www.naspers.com/our-history.html

      (Citează)

  3. “Agito, un magazin online înfiinţat în anul 2002, se află în portofoliul Naspers din anul 2012, când grupul a plătit aproximativ 17,7 milioane de euro pentru 90% din titluri, conform informaţiilor publicate la data tranzacţiei în presa poloneză.”

    http://www.zf.ro/zf-24/emag-se-extinde-in-polonia-prin-achizitia-magazinului-online-agito-pl-13752760

      (Citează)

  4. E mai mult un fel de fuziune avand in vedere ca Naspers detine procente majoritare din eMag.

      (Citează)

  5. Sa intre in cateva tarii si apoi incepe distractia :)

      (Citează)

  6. O veste foarte buna, indiferent care detine mai multe actiuni din emag nu e important, cum spui si tu e posibil sa avem acces la niste preturi mai bune si mai multe produse.

      (Citează)

  7. Deci nu se extinde, se rebranduieste un magazin polonez pentru ca eMAG.pl suna mult mai bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus