un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Suport inedit pentru timelapse în mișcare cu GoPro sau cu telefonul

13 Dec 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Ce vedeți mai jos este o cameră GoPro montată pentru a face un timelapse. Baza pe care este fixată este mobilă, se rotește foarte încet, iar în clipul final va genera un efect bun de rotire.

gopro_timelapseordning-temporizator

În caz că nu v-ați dat seama, baza este un timer Ordning de cuptor de la IKEA, un mic instrument pe care-l setezi la maxim 60 de minute și când ajunge la 0 dă alarma, ca să închizi focul. Costă 15 lei. Drăguță ideea, nu? O să iau și eu unul cu prima vizită pe acolo. Singura sa problemă este că nu-i poți regla viteza de rotație, dar cam la nici unul de pe piață nu poți, și că probabil e destul de ușor și trebuie “îngreunat” cu ceva. Cu o mică adaptare, puteți prinde pe el și telefoane.

Dacă vreți o soluție profesională, luați modulul Drift pentru timelapse de la F64. Se poate monta pe trepied, are șurub foto pentru cam orice cameră, dar nici acesta nu are viteză reglabilă.

drift_timelapse

Mai este și Veho Muvi, care cu acele două cleme permite direct prinderea unui telefon mobil sau a unei camere compacte. Și acesta se poate monta pe un trepied.

veho_muvi

    9 comentarii

  1. Ideile sunt foarte bune, mai ales pentru costul redus al acestor suporti.

      (Citează)

  2. nu recomand Veho Muvi. Am avut 4 (patru), pentru ca l-am schimbat de n ori la amazon, sperand ca o sa primesc unul care functioneaza.
    nu face rotatia completa, daca obiectul e prea greu (chiar si in limitele impuse de ei) se invarte deloc sau inconsistent, etc.

      (Citează)

  3. deci serios cand mergi la ikea cumpara 2 si trimitel cand ai timp , iti platesc ! daca tot imi dai idei de genu asta si are legatura cu Ikea ……nuuuu este ikea la mine in oras :)

      (Citează)

  4. Când mai merg pe acolo o să te întreb întâi dacă le vrei și-ți trimit :P

      (Citează)

  5. Sau gasesti pe dealextreme la 30-40 dolari.

      (Citează)

  6. Mack tu esti din alt film nu te supara :) . ( Nwradu linistit poti sa cumperi 1 fara sa ma mai intrebi sigur vreau )

      (Citează)

  7. te-am facut dealear Ikea :) :)))

      (Citează)

  8. Recomand Flow-Mow. L-am testat pe Sony A6000:
    http://www.dpvue.com/blog/tech/time-lapse-cu-sony-%CE%B16000-si-flow-mow/

    Are o miscare foarte lina! Exista teste si cu DSLR, insa eu nu am riscat, intrucat am obiective grele.

      (Citează)

  9. Salut Radu,

    Stii daca cumva a reintrat pe stoc la IKEA? Eu am fost in decembrie si acum recent in ianuarie si nu mai au modelul asta de timer.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus