un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Parada de 1 Decembrie are loc în Piața Constituției

29 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Parada de 1 Decembrie din capitală are loc anul acesta în Piața Constituției, nu la Arcul de Triumf, care acum este în renovare. Ora de începere este 11, nu 9 dimineața ca în alți ani. Informația asta este secretă, bănuiesc, pentru că MAPN o precizează doar pe ultima linie a unui fișier Word ce poate fi descărcat de pe site-ul lor și care cuprinde informații pentru jurnaliștii ce vor acreditare.

2400 de oameni vor defila prin fața Palatului Parlamentului, împreună cu 280 de mijloace tehnice și încă este incert dacă vom vedea și avioane și elicoptere.

Eu am mers aproape în fiecare an la această paradă din două motive: întâi pentru că este foarte spectaculoasă (cel puțîn la Arcul de Triumf, după defilare, toate tancurile și transportoarele rămâneau oprite pe bulevard și le puteai vedea de aproape) și apoi că măcar atât să fac pentru forțele noastre armate, în semn de respect pentru efortul lor de a defila. Dacă aveți copii, nu o ratați, va fi o amintire excelentă.

Sfatul meu este să veniți cu cel puțin o oră și ceva mai devreme ca să prindeți un loc bun, în față, că altfel nu veți vedea nimic. După paradă căutați locul unde opresc vehiculele, în caz că fac asta și la Piața Constituției, și suiți-vă pe/prin ele.

Anul acesta în București va fi prezent Traian Băsescu, iar Klaus Iohannis va participa la defilarea de la Alba Iulia. Simt că va fi primul an în care Băsescu nu va mai fi huiduit.

  7 comentarii

 1. de unde incepe parada ? parlamentul e destul de mare

    (Citează)

 2. Ai obţinut acreditare?

    (Citează)

  • @Revo: nici n-am încercat. E mișto cu acreditare, poți sta aproape ca să faci fotografii. Am fost într-un an chiar sub Arcul de Triumf, dar aici în Piața Constituției nu știu dacă mai merită.

     (Citează)

 3. Anul acesta vedeta paradei voi fi eu cu E 100 :)

    (Citează)

 4. eu nu mă duceam la paradă, pt că nu mă interesează de loc defilarea soldaţilor (mi-a ajuns cît am bătut pas de defilare în armată :-) ), dar mă uitam la retragerea tancurilor & stuff pe podul Grant, sub pasajul Lujerului, apoi str. Braşov. Acum traseul va fi altul. Ştie cineva unde se duc ? şi deci, implicit, pe unde ? poate pe 13 septembrie ?

    (Citează)

 5. Neinteresant, ce sa vedem, aglomeratie? Tehnica militara vai de ea? Eu ma mir ca au benzina sau motorina destula cat sa nu le ramana tancurile in drum in mijlocul paradei.
  Sau ca pornesc ruginaturile care stau nefolosite de la un 1 Decembrie la altul.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus