un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată ce-i determină pe unii să voteze cu Ponta

4 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

35 comentarii

Zice o doamnă de 29 de ani pe Facebook:

Între Iohannis şi Ponta, decizia e simplă. Cel puţin pentru mine.

Sunt româncă! Deşi am origini ungureşti şi tătăreşti, m-am născut în România şi îmi iubesc ţara! În pofida originilor mele, niciodată nu aş vota un candidat care nu este 100% român. Nu cred că aş putea să fiu acuzată de discriminare, din moment ce în venele mele curge sânge românesc, unguresc şi tătăresc!

Cu riscul de a fi criticată pentru această decizie subliniez că asta este opinia mea, la care am dreptul, şi pe care mi-o asum. Şi nimeni, absolut nimeni, nu îmi poate lua acest drept. Nici fanii lui Iohannis, nici nostalgicii liberali ai lui Tăriceanu ori naivii lui Macovei, nicidecum susţinătorii celorlalţi candidaţi. Pentru că eu cred cu tărie că România trebuie să aibă un preşedinte român. La fel cum Germania trebuie să aibă preşedinte neamţ, Ungaria un maghiar, Italia un italian şi tot aşa.

Motivele opţiunii mele sunt, evident, mult mai multe. Nu îmi place calea de mijloc, deci nu este o opţiune să îmi anulez votul în turul doi. În acest moment, AM DE ALES între DOI CANDIDAŢI pe care NU îi agreez din motive obiective. Dar votul meu se va duce la Victor Ponta.

Adică Iohannis nu este român pentru că este de origine germană, dar ea este româncă deși este de origine maghiară și tătară.

Vorbim de parcă Iohannis n-ar fi născut în România și n-ar avea cetățenie română. Aș vrea să spun că mă mir, dar până la urmă inclusiv în SUA Obama și-a arătat certificatul de naștere pentru a se vedea că-i din Hawaii.

Astfel de oameni votează! Nu-i lăsa doar pe ei, ieși și tu la vot!


Iohannis a anunțat că nu va negocia cu nimeni pentru turul 2. “Imi doresc votul tuturor romanilor, dar imi doresc votul direct, fara sa negociez cu politicieni.” (Hotnews)

Se spun, în mare, două lucruri aici: 1. “iată un om de onoare, care nu-și vinde principiile pentru voturi” și 2. “oricum Macovei, Udrea, UDMR și alții nu l-ar sprijini pe Ponta”.

Corecte ambele afirmații, dar mie mi-ar fi plăcut să văd un candidat care știe să negocieze. Politica este despre negociere și compromisuri. Mi-ar fi plăcut un candidat care să arate că poate discuta cu rivalii politici, nu unul care să recite ultimele strofe din Luceafărul și apoi să spună un “fie ce-o fi”.

Este o poziție riscantă, mai ales când pleci de la 30% pentru turul 2.

Bonus: Vadim a anunțat că-l susține pe Ponta, zice Digi24.

    35 comentarii

  1. Ce imbecila e duduia. Dupa algoritmul ei nimeni nu e 100% roman (pentru ca daci si romani).

      (Citează)

  2. Fiecare dintre noi avem fel si fel de motive pentru a-i acorda votul lui Ponta sau Iohannis.
    Un lucru e clar: toti sunt o apa si un pamant!

      (Citează)

  3. cucoana are probleme in ce priveste intelegerea termenului de obiectivitate si discriminare. de prima e de vina scoala, la al doilea termen vinovat e educatia primita acasa.

      (Citează)

  4. O cretina cu bulbuci.

      (Citează)

  5. Cum adica UDMR nu l-ar sprijini pe Ponta ? Sunt sigur ca asta vor face, daca nu cumva au anuntat deja. Mai mult am inteles ca si Udrea l-ar sprijini, dar aici pare a fi un cadou otravit.

      (Citează)

    • @thundermar: UDMR poate ca l-ar susține, dar nu cred că fiecare votant UDMR în parte le va și asculta îndemnul. Mulți vor vota Iohannis, sunt sigur.

        (Citează)

  6. faza tare e ca stramosii lui Iohannis sunt de mult mai mult timp in RO decat ai lui Ponta. dar ce sa le ceri prostilor? mai bine le dai doua sticle de ulei si trei pungi de zahar in cap si-i lasi in mizeria lor.

      (Citează)

  7. Radu, pune-i articolul mentionat de Nexxus in comentarii pe FB. Cine stie, poate va fi convinsa astfel.

      (Citează)

  8. @thundermar:

    i l-a pus careva.

      (Citează)

  9. Iohannis cel mai probabil a declarat ca nu va negocia cu nimeni fiindca in principiu iepurii isi vor directiona voturile spre tatuci, marja de negociere din start e mica si volatila.

    Poate doar guru Diaconescu si Vadim isi pot directiona efectiv voturile printr-o declaratie.

    Drept urmare omul a ales capitalizeze din imaginea de om integru, cel mai bun rezultat la care poate spera din sit de rahat.

      (Citează)

  10. Sa negocieze ce? Sa imi inchipui ca ii promite lu udrea vreun minister? Sau lui tariceanu ca il pune premier? Chiar apreciez pozitia lui, si cred ca a fost si gindita bine: cine e anti ponta oricum voteaza cu el, s-ar simti jigniti sa vina macovei sa le spuna cu cine sa voteze in turul 2. Fanii lui ponta, ai lui vadim… da, au nevoie de indrumari. Sa le spuna un tatuc ce sa faca, cum sa teaca strada…

      (Citează)

  11. Cum ce sa negocieze? Prin comparatie cu Ponta, Iohannis este raul cel mai mic in viziunea alegatorilor celorlalti candidati (altfel l-ar fi votat din primul tur, nu?). Pentru vot, nu este suficient ca raul cel mai mic sa existe, este nevoie si ca cineva in care respectivii votanti au incredere sa il promoveze pe Iohannis. Altfel, un procent important in alegatorii celorlalti ar putea sta acasa.

    Cineva l-a pacalit pe Iohannis ca este cu mult mai dezirabil decat Ponta, altfel nu inteleg aceasta atitudine.

      (Citează)

  12. Singurul candidat cu care ar fi putut negocia e Macovei. O intelegere cu Udrea, Diaconescu sau Vadim i-ar fi indepartat pe mai multi votanti decat ar fi putut atrage prin aceste intelegeri. Iar ceilalti oricum erau iepurii lui Ponta.

    Daca stau sa ma gandesc mai bine, nici o intelegere cu Macovei nu i-ar prinde bine. Macovei inca e vazuta de multi ca o sustinatoare basista si nu-i iarta comportamentul de la referendum. Altfel, Macovei ar fi putut atrage mult mai multi votanti in turul 1.

      (Citează)

  13. speedy.gonzales

    04/11/2014 la 3:19 PM

    pana mea, Carol I nu a fost roman, dar in perioada domnei lui si a lui Ferdinand, Romania a avut cea mai prospera perioada din ultimele 2-3 sute de ani.

      (Citează)

  14. Era si greu de priceput ca Vadim, Diaconescu, UDMR si probabil Tariceanu isi vor indemna alegatorii spre Ponta iar Macovei si Udrea catre Iohannis…

      (Citează)

  15. “Politica este despre negociere și compromisuri” –

    Nu crezi ca ne-au ajuns negocierile pe care le-am vazut in ultimii 24 de ani? Toate au fost negocieri si compromisuri facute pentru binele…. oricum nu a poporului care i-au ales.

    Orice “alianta”/negociere facuta de oricare dintre cei 2 candidati inseamna IMHO o prostituare si o vanzare de “posturi” in “cocina” in cazul in care castiga.

    Dupa cum spunea cineva mai sus…. toti sunt o apa si un pamant !

    PS: ce bine ca nu am feisbuc, pentru ca nu pot sa ma lovesc de toti retardatii… pardon, prozatorii care “screm” astfel de povesti cu tema, doar ca… unii o vor lua de buna.

      (Citează)

  16. Cati nu sunt ca ea din pacate cu o gandire defectoasa…

      (Citează)

  17. Mesajul doamnei suna foarte discriminatoriu, daca baza de a vota cu Dl Ponta este doar etnia D-lui Iohannis, este un mod foarte limitat de a gandi si nu intentionez sa jignesc, este dreptul dansei sa aiba o parere pana la urma.
    O sa merg la vot desi inca nu m-am decis cu cine sa votez, pentru ca asa cum stim cu totii niciuna dintre optiuni nu este ideala. Incerc inca sa identific raul mai mic. Ce imi doresc in schimb este o opinie publica mai puternica, pentru ca indiferent cine va fi la putere daca noi vom fi uniti si vom fi fermi pe pozitii atunci cand trebuie altfel se va scrie istoria. Am fost la protestul de la BEC si eram sa spunem cu indulgenta vreo 300 de oameni. Nu am schimbat nimic – respectiv sa reuseasca sa voteze si toti din diaspora dar cum ar fi stat lucrurile daca eram mai multi? Aici este cheia, cred, sau gandesc acum, ca guvernantii vor incerca multe, indiferent ce culoare/nationalitate au.

      (Citează)

  18. Radule, tu esti Basis mare de tot taica.
    Ti-am mai zis asta in trecut si te-ai facut ca ploua.
    Tu esti basist undercover si eram sigur ca tu pe Iohanis o sa il votezi.
    Cum sa votezi ma unu care la speechul de intrare in turul 2, a repetat replica de pe afisele electorale cu romania lucrului bine facut de o gramada de ori si in rest tot ce a facut a fost sa citeasca de pe niste hartii ce sa spuna.
    Asta nu e doar mut, nu stie sa vorbeasca liber pur simplu.
    Cum sa votezi ma cu unul sustinut de o alianta din care face parte PDLul?
    Asta ne da Transilvania in minutul doi la bozgori si ne face sclavii oficiali ai germaniei.
    Numai tradatorii de tara care il vor pe Basescu prim ministru or sa voteze cu Iohanis in turul 2.
    Sa va fie rusine bai lichelelor!

      (Citează)

  19. Salut,

    UDMR si Vadim vor tine cu cine da mai mult, ei sunt cum bate vantul. Deci, in pozitia actuala, cu Ponta.
    Tariceanu va da si el tot lui Ponta.
    Udrea si Macovei sunt prea mici in sondaje iar Iohannis a strans abia 30%.

    Ne-am dus pe copca…

      (Citează)

  20. Presimt ca o sa fie foame in “blogosfera” dupa alegeri.

      (Citează)

  21. S-ar putea ca Alex să mă convingă sa merg la vot sa îl votez pe înapoiatul Iohannis.

    @Alex,

    Mai zi! Ce spui tu e foarte interesant.

      (Citează)

  22. mircea (primul)

    05/11/2014 la 9:00 AM

    @Alex, iti bati capul pe un blog unde majoritatea a votat cu macovei, ca na, pe blog se strange spuma hipsterilor. si nu ca ar fi neaparat vina blogului, mai tot netu care traieste pe instagram si facebook a votat cu macovei. macovei care a reformat justitia, unilateral, evident.

    iti bati capul cu niste oameni care nu inteleg ca a-l vota pe iohanis e ca si cum l-ai vota pe basescu. cam cum a fost relatia medvedev-putin cand putin era premier.

    iti bati capul cu niste oameni care dupa ce or sa citeasca ce am scris eu, o sa inteleaga ca il simpatizez pe ponta, ca el e mai breaz. si isi vor parafa cu un click pe manuta rosie inteligenta suprema. pentru ca, nu-i asa, in ultmii 10 ani, psd-ul a tinut in mana toate institutiile de forta.

      (Citează)

  23. Stiti ce mi-e mie cel mai sila? Faptul ca dupa 24 ani, daca maine ar fi mineriada iar, ar aparea o gramada de sustinatori ai minerilor ca in 90. 24 ani ratati! Multumim Iliescu!
    Indiferent ca iese Ponta sau Iohannis, tara asta nu a progresat un centimetru din punct de vedere al intelegerii democratiei, al corectitudinii (un popor de hoti in lrga majoritate) si al intelegerii macar la nivel global a ceea ce inseamna o economie fuctionala. Si asta pentru ca au avut grija sa avem parte de un popor cat mai prost si influentabil. Si aici ma refer in special la tineri!

      (Citează)

  24. mircea (primul)

    05/11/2014 la 12:53 PM

    @cipper pai da ma, pentru ca lumea din ziua de azi au impresia ca daca isi cumpara paine de la emag, macaronsuri d-alea de 100 de lei bucata si dau un like pe facebook sau mai nou o voteaza pe macovei schimba ceva sau sunt mai inteligenti. toate ca toate, da nici lumea nu vrea sa se ajute singura.

      (Citează)

  25. Sper ca tinerii sa se mobilizeze in cel de-ai doilea tur de scrutin.

      (Citează)

  26. Ponta e dispus sa faca orice sa castige. Se comporta ca un castigator, dar probabil ca Iohannis va veni din spate cu o strategie mai buna.

      (Citează)

  27. Udrea il sprijina pe Ponta. Da, atat de traseista este curva asta politica de femeie.

      (Citează)

  28. @Gaelex

    Pai asa nu mai poate spune nimeni ca Iohannis e basist.

    Acum Ponta e basist.

      (Citează)

  29. A, deci ea e doar 1/3 romanca, dar nu vrea un presedinte care nu-i 100 % roman… WTF ?! Si mai ziceau unii pe aici ce am cu femeile… Ete na, dati-i nota !

      (Citează)

  30. Bai prieteni…voi va dati seama ca suntem penibili ? Noi, de aici, noi, ca cetateni, astia pe care ii pomenim nu mai zic, ei sunt cei mai penibili…

    Suntem o tara plina de penibili. Intr-o societate normala, educata, astfel de politruci nici N-AR EXISTA, daramite sa conduca vreo 18 milioane de oameni. Spre prapastie, fie vorba intre noi…

      (Citează)

  31. Bine ca n-a iesit Ponta…god bless!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus