un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fii o bunică de duminică (P)

20 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Bunica mea gătea magic. Avea câteva feluri de mâncare pe care doar ea le făcea în familie și le făcea excelent – supă cu găluște, ciorbă de perișoare, pilaf, sarmale, negrese, o prăjitură cu 5 straturi pe care nu o știu pe alt nume decât “prăjitură 3 culori”, că avea în mod simetric straturi negre, albe și galbene, chec excelent, cozonac cu multă nucă.

Îmi aduc aminte cu mare plăcere de acele mese festive și de respectivele feluri de mâncare, un trademark al ei. Pe majoritatea le gătea doar pentru că-mi plăceau mie; era cea mai încântată când îi ceream supliment, când mă ridicam de la masă spunând “săru’mâna” sau când îi spuneam că mâncarea este foarte bună.

(Și mai mult ne miram aflând că nici măcar nu gustase din mâncare când a făcut-o, că era zi de post sau alt motiv)

Sunt sigur că aveți și voi astfel de amintiri. Lăsați-mă să vă spun întâi că trebuie să “profitați” de bunicile voastre cât mai mult. Găsiți-vă un pic de timp, chiar dacă acum sunteți “oameni mari”, v-ați mutat la cămin sau la oraș sau în alt oraș, și spuneți-i “auzi mamaie, mie mi-e dor de o ciorbă din aia de perișoare cum numai tu faci, nu-mi pregătești și mie o oală? Trec eu și o iau, mănânc și la tine o porție!”; sau na, dacă sunteți departe de bunici și părinți, măcar spuneți-le că v-ar plăcea să le gustați din nou.

Pentru cei care vor să facă asta într-un mod cât mai modern, dar mai ales, zic eu, pentru bunicile care vor să-și contacteze nepoții prin Facebook, acolo unde sunt ei, ca să le arate că pot fi și moderne în timp ce le gătesc bunătățile de altădată, a fost dezvoltată aplicația Bunici de Duminică pe pagina de Facebook cu același nume, care se apropie de 300.000 de fani.

În aplicația respectivă, dacă ești “bunică”, scrii ce gătești, când și unde. Lumea se înscrie pe lista ta, iar tu accepți pe cine vrei la masă. Nu-i cazul să vă spun că ar fi bine să acceptați doar persoane cunoscute sau de încredere. E mai simplu să o încercați direct decât să vă explic eu.

bunici_duminica_1

Merge și invers. Alegi “vreau să vin la masă” și poți vedea anunțurile introduse acolo și poți aplica la ele. Poți merge la cineva acasă ca să mănânci, dacă te acceptă.

Sună ciudat, nu? Poți folosi platforma respectivă pentru a-ți anunța prietenii sau nepoții că organizezi o masă. Informația e publică, dar nu-i mare problemă că văd alții că duminică vei găti o friptură, din moment ce tu nu-i lași decât pe cunoscuți să vină. E un fel de Facebook Events, varianta de socializare prin mâncare.

În practică, nu-i diferit ca idee de AirBnB. Și acolo îți pui casa la dispoziție oricui vrea să se cazeze la tine, dar contra-cost. Dacă a prins ideea aceasta, poate că prinde și cea a Vodafone cu mâncarea.
bunica_duminica_3bunica_duminica_2

    1 comentariu

  1. Hai sa vedem cine merge la masa si cand ca sa stim cand e casa goala !!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus