un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Supercoders s-a încheiat cu muncă și distracție

14 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

supercoders_orange_2014_09

Sâmbătă am trecut pe la Supercoders, seminarul de programare pentru copii, organizat în cadrul inițiativei Uniunii Europene “EU Code Week” de către Orange România.

Toți copiii se distrau bine, zic eu. Nici nu mă mir, s-a lucrat cu platforma Scratch, gândită special pentru a-i iniția pe copii în programare prin jocuri și animații, dar cu toții păreau chiar foarte prinși de ceea ce încercau să facă, foarte implicați în a duce la capăt proiectul.

Nimeni nu pierdea vremea. M-am uitat peste toată sala și toate capetele erau aplecate la laptopuri, toți butonând sau gândind cum să rezolve o problemă. Erau instructori peste tot, aproape fiecare masă avea câte unul. Se uitau la proiecte, ziceau “da, acum arată mult mai bine, îmi place cum ai făcut-o, acum vezi dacă poți să…”, îi ajutau unde era nevoie. Calm, liniște, muncă, distracție într-un singur loc.

Foarte plăcută experiența, sunt sigur. Am numărat vreo 40 de copii acolo, iar la ora 14 urma să fie o videoconferință cu alte țări ce-au organizat chestii asemănătoare, copiii urmând să discute și să se salute cu celelalte echipe. Sper că la anul, cu ocazia EU Code Week, se vor organiza și mai multe astfel de seminarii.

    2 comentarii

  1. Radu,vezi ca au adus coca cola life la carrefour unirii.Am baut cu Rom,faci un review? Uite poza

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus