un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Kindle Voyage aduce multe îmbunătățiri

22 Oct 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Sunt în continuare foarte mulțumit de Kindle-ul meu Paperwhite, cumpărat în februarie 2013, chiar dacă zilele acestea îl văd tot mai rar după ce l-a acaparat Matilda și eu, ce greșeală, i-am recomandat să citească niște space opera foaaaarte lungi. Ca ebook reader, rămâne un dispozitiv excelent, iar faptul că are iluminare integrată ne permite să citim oriunde, mai ales că nu avem veioze la pat.

Amazon a anunțat de ceva vreme un nou ebook reader, un Paperwhite mult îmbunătățit numit Voyage. Sunt atât de mulțumit de ce-am acum încât aș cumpăra Voyage oricând, pe nevăzute.

Iată ce are în plus:

  • este mai ușor și mai subțire, ajunge la 7,6 mm grosime.
  • ecranul este de sticlă (mată, zic ei) montată la nivel cu carcasa, eliminând astfel acel sentiment un pic ciudat că apeși pe folia de plastic a ecranului.
  • spatele carcasei este din magneziu, mai rezistent.
  • pe lângă apăsarea ecranului, poți schimba paginile presând carcasa în stânga sau în dreapta. Voyage detectează forța de apăsare și dă pagina, ceea ce este foarte, foarte mișto.
  • rezoluție mult mai mare pentru ecran, 300 ppi față de 212 ppi.
  • senzor de lumină pentru adaptarea automată a luminozității ecranului, chestie care probabil va crește autonomia totală.

Toate celelalte bunătăți rămân la bord: stocare internă suficientă pentru mii de cărți, bateria ține multe zile, poți cumpăra de pe Amazon și cartea apare instantaneu în Kindle-ul tău, are wireless, ai sincronizări, ai acces la cloud-ul lor.

Voyage apare pe 23 noiembrie.


kindle_voyage_1

    17 comentarii

  1. „i-am recomandat să citească niște space opera foaaaarte lungi” – ce space opera? :D

      (Citează)

    • @Roxana: Peter Hamilton, Alastair Reynolds, Iain Banks, apoi seria Wheel of Time a lui Robert Jordan, niște cărți de Zelazny, în curând poate Dune și Game of Thrones, după aia seria lui James S.A. Corey care începe cu Leviathan Wakes șamd. Nu-l mai văd înapoi o lungă vreme.

        (Citează)

  2. @Roxana,

    Hamilton de exemplu

      (Citează)

  3. Kindle Paperwhite este pe amazon la 119$ (483 RON) la emag 699 RON ..
    Sunt curios la ce pret vor vinde varianta Voyage de 199$

      (Citează)

    • @marius2: calculul tău nu este bun.

      Pe Amazon un Paperwhite este 139 de dolari dacă-l cumperi de pe Amazon Intl, care îl și trimite în România (cel de 119 dolari este pt SUA, cu reclame), iar cu transport și taxe vamale cu tot costă fix 734,94 lei.

      De pe Amazon Germania nu-l poți lua, te refuză la livrare.

        (Citează)

  4. Al meu Kindle Touch se apropie de 4 ani si cred ca mai merge inca pe atat.

    Ma tenteaza grav Voyage si foarte probabil voi face pasul. Iluminarea cu senzor e partea care chiar face diferenta. Carcasa de la Touch e ok, dar trebuie sa am mereu grija la cum tin Kindle-ul ca sa nu vad led-ul ala. Paperwhite-ul jumatatii e muuult mai ok din punctul asta de vedere. Doar ca lumina aia sta aprinsa tot timpul cat citesti daca uiti sa o opresti. Si se simte la baterie.

    Doar ca trebuie sa ma alatur vocilor care spun ca Voyage la 200E si husa de 70E nu e tocmai un pret cu care Amazon ne-a obisnuit pana acum…In State e o idee mai ieftina, ca ale lor taxe sunt de regula mai mici decat TVA-ul european, dar tot e un Kindle scump…

      (Citează)

    • @Dragos: vinde-l SH și gata, eu așa am făcut cu primul Kindle.

      La lansare Voyage va fi la suprapreț în România. Cel mai bine îl cumperi de pe Amazon Intl sau încerci de pe Amazon Germania sau Franța, dar la câteva luni după liniștirea apelor ,că la început nu vor avea stocuri pentru noi.
      Husele sunt foarte scumpe, am avut una originală la primul Kindle, frumoasă, cu lumină, dar la Paperwhite erau cât jumătate din aparat. Am luat una no-name de 30 de lei și merge la fel de bine, protejează ecranul și-l aprinde automat când o deschid.

        (Citează)

  5. @Radu.
    Spune-mi si mie te rog de unde ai luat husa no-name pentru Paperwhite de care esti multumit. Eu n-am gasit ceva decent decat la preturi exorbitante.

      (Citează)

  6. Se pare că tendința designului spre tablete e clară. Cu multă vreme în urmă, Rakuten a făcut Kobo Aura cu bezel și ecran în același plan. Acum au scos și cei dela Amazon un Kindle cu această caracteristică. Ce mă intrigă pe mine e că la noi a prins foarte tare Amazon Kindle, care au un sistem propriu de DRM, iar majoritatea librăriilor de la noi vând cărți electronice care folosesc sistemul lui Adobe de DRM (care nu e suportat de Kindle și nici e-Readerele cu DRM de la Adobe nu suportă DRM-ul de la Amazon).

      (Citează)

    • @Alx MAX: văd destul de multe Kindle-uri în mâinile oamenilor. Cred că mai degrabă n-a prins vânzarea de ebook-uri în librăriile noastre.
      Sigur, Kindle-urile au o concurență serioasă cu tabletele ieftine de pe piață, dar cine vrea un dispozitiv special pentru citit știe ce să aleagă.

        (Citează)

  7. Zi-i de seria Xanth, nu mai pupi Kindle-ul in secolul asta :))
    http://en.wikipedia.org/wiki/Xanth

      (Citează)

  8. @Calin, nwradu

    Mulțumesc! :)

      (Citează)

  9. Nu prea imi dau seama de Amazon Int asta unde specifica taxele, pt ca eu nu ma prind. :|

      (Citează)

  10. Am renunţat la al meu Kindle ppw de circa o săptămână, am fost extrem de încântat de el, şi sunt în aşteptarea Voyage-ului (la jumătatea lui Noiembrie, am avut noroc să îl pot comanda în state de pe bestbuy.com la $199). Pe Amazon stocul iniţial s-a vândut foarte repede înainte de data de lansare de 21 octombrie, iar noile comenzi se vor livra începând cu 23 noiembrie. Stocuri la preţul oficial de $199 se mai găsesc doar pe bestbuy.com, iar pe ebay se învârt pe la $249. Am citit o mulţime de review-uri la Voyage, toate având remarci pozitive despre el (ecran, dimensiuni, noul hardware/software), mai puţin cu privire la preţul ridicat şi la husa origami care nu se mai deschide ca o carte, ci se dă pe spate pe latura de sus a aparatului (avantajul e că se poate folosi ca şi stand aşa, fără să mai fii nevoit să ţii aparatul în mână cand citeşti la masă sau pe avion, de exemplu). Dar având în vedere că Voyage e considerat Rolls Royce-ul e-reader-elor, probabil că preţul său e justificat. De menţionat că ecranul de la Voyage se pare că e foarte apreciat de cei cu probleme mai serioase de vedere.

    Am fost foarte mulţumit de paperwhite, am investit în husa originală de la Amazon, e net superioară ca şi calitate şi materiale huselor OEM de pe piaţă. Plus că pe ebay o găseşti de nouă sub $20 (am cumpărat un ppw de pe emag pentru un cadou şi a venit cu o husă no-name inclusă în preţ, dar calitatea şi aspectul acesteia lasă mult de dorit faţă de cea oferită de Amazon). Intenţionez să investesc într-o husă originală şi pentru Voyage, dar e mai bine de aşteptat câteva săptămâni până încep să apară pe ebay husele origami la preţuri mai decente decât cei $59 ceruţi de Amazon. Până atunci, pentru cine are posibilitatea să comande din state, recomand acest model (cu funcţie sleep/wake) la un preţ decent:

    http://www.amazon.com/Kindle-Voyage-Case-SLIMLINE-Manufacturer/dp/B00NQI9J2S/ref=sr_1_11?ie=UTF8&qid=1412671911&sr=8-11&keywords=kindle+voyage

    Nu pot să nu remarc lăcomia unui site de la noi dedicat kindle, care cere aproape 1.200 lei pentru Voyage.

    Spor tuturor la citit de pe orice kindle folosiţi!

      (Citează)

    • @Alex Redl: să-l folosești cu plăcere și să revii să ne spui cum este Voyage-ul.

      Totuși, de unde crezi că poate face eBay rost de huse originale Amazon cu 20 de dolari, când Amazon le vinde mai scump?

        (Citează)

  11. @nwradu: Mulţumesc, îl aştept cu nerăbdare!

    Nu vinde direct ebay-ul, ci nenumăraţi utilizatori care dintr-un motiv sau altul (spre exemplu, au primit o husă şi nu le place culoarea etc.) vând sub preţul cerut de Amazon. Un exemplu în linkul de mai jos:

    http://www.ebay.com/itm/Kindle-Paperwhite-Cover-/231322709225?pt=US_Tablet_eReader_Cases_Covers_Keyboard_Folios&hash=item35dbe86ce9

    Mult succes cu blogul!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus