un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Euro 2020 poate fi salvarea noastră!

10 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Poate că nu sunteți la curent cu ceea ce ni se cere să facem pentru a putea găzdui 4 meciuri de fotbal la Euro 2020 pe Arena Națională:

  • să finalizăm autostrada București – Nădlac
  • să construim o magistrală de metrou între București și aeroportul Otopeni. Asta de aici.
  • să avem o linie de tren modernă între aeroport și oraș
  • transportul public din București trebuie să acopere o rază de 100 km în jurul orașului prin curse regulate
  • câteva îmbunătățiri la stadion, parcări mai mare, loje mai multe etc.

Toate acestea trebuie făcute până în 2020! E ca în bancul acela, “hai să declarăm război americanilor ca să ne cucerească”.

Ah, și toate cele de mai sus trebuie să fie funcționale. Adică și acum există o linie de tren ce face legătura între Gara de Nord și un câmp de lângă aeroport (de unde o iei la picior sau iei niște microbuze), dar nu are peroane, nu este semnalizată, nu are nici cea mai mică infrastructură necesară pentru a te descurca trăgând un troller după tine șamd. Cele de mai sus trebuie să fie executate ca la carte, cu semnalizare potrivită, sistem inteligent de taxare, oameni vorbitori de limbi străine și alte asemenea chestii pe care le considerăm normale în străinătate.

Da, partea cea mai nasoală aici este când îți dai seama că alte orașe mari din Europa (nu neapărat capitale) au toate cele de mai sus. Acele celebre stadioane ale Europei au și toate acestea construite pe lângă ele, majoritatea chiar și trenuri până la stadion.

Așadar, nu cred că vom găzdui meciuri la Euro 2020.

stadionul_national06
stadionul_national_08

    11 comentarii

  1. Daca facem metroul din Dr Taberei pana la anul, in septembrie, cum suntem obligati sa il facem, altfel dam banii inapoi, cele de mai sus sunt floare la ureche.

      (Citează)

  2. ar fi multe de comentat, dar nu vreau decat sa te felicit pt. concluzie. Sintetizeaza totul si sunt(em) 100% de acord cu ea …

      (Citează)

  3. Eu cred ca vom gazdui meciurile. Si Brazilia era obligata sa construiasca pentru cupa modiala o linie de tren de mare viteza intre Rio si Sao Paulo, linie care nu va fi gata nici pentru olimpiada. Plus cate probleme au avut. Daca facem imbunatatirile la stadion cred ca va fi de ajuns. Stiau ei cu cine se baga cand ne-au acordat dreptul de organizare.

      (Citează)

    • @Andrei Marcu: da, dar Brazilia fusese aleasă pentru toate meciurile, țara are o tradiție mare, nu mai fusese de mult un campionat în America de Sud șamd. Era greu să-i mai schimbe.

      Euro 2020 este însă fragmentat între multe țări. Știi ce ușor se poate decide prin 2018 că cele 4 meciuri din România se vor muta pe Allianz Arena sau San Siro sau altceva? Nu o să plângă nimeni, grosul suporterilor europeni preferă zone din centrul europei, să ajungă ușor cu mașinile și trenurile.

        (Citează)

  4. “Așadar, nu cred că vom găzdui meciuri la Euro 2020.”

    realism 100% :)

      (Citează)

  5. Si inca 3 stadioane modernizate serios.

      (Citează)

  6. Citand dintr-un mitoman, foarte periculos de altfel pentru noi, astia multi, “o sa ne descurcam, tara asta se descurca”.

      (Citează)

  7. Oamenii n-au apa calda dar le trebe fotbal. Hai sa fim serioși!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus