un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a lansat Destiny, un joc ce vrea să rămână în istoria gamingului

9 Sep 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

După seria Halo, cei de la Bungie au început să lucreze la Destiny, un joc care are toate șansele să rămână în istoria gaming-ului. Astăzi se lansează oficial pentru console, iar pentru PC nu putem decât să sperăm că va exista o versiune în viitor.

Destiny este un joc SF a cărui acțiune se întâmplă în multiple locuri din sistemul solar. Un cataclism nasol a făcut ca omenirea să supraviețuiască într-un singur oraș, protejați de entitatea necunoscută ce plutește deasupra sa, iar tu ești un gardian care încearcă să refacă civilizația și se luptă împotriva tuturor forțelor inamice care au invadat-o.

Din cum se prezintă jocul, este o îmbinare first-person și third-person, te lupți cu arme și puteri magice (ca-n Mass Effect sau Knights of the Old Republic, să zicem) și se promite o experiență întotdeauna conectată la net, unde chiar și în modul single player te poți alia rapid cu alți jucători reali din acea zonă pentru a birui dușmanii și boșii.

Altfel spus, un joc de acțiune combinat cu elemente RPG, plasat într-un cadru inedit și care îmbină tehnologia cu “magia”. Sună bine și cred că sunt doi ani de când tot îi urmăresc dezvoltarea.

Astă seară este lansarea oficială, la noi se face în showroom-ul eMAG la ora 19 și în Media Galaxy Orhideea. Îl puteți comanda deja astfel:

Alte detalii: IGN.

    12 comentarii

  1. “Lansarea oficiala” se face in vreo 4-5 locuri daca stai sa le numeri pe toate. eMAG si Media Galaxy fiind doar 2 dintre ele.
    Pe mine FPS-urile pe console ma lasa rece, daca nu e cu mouse si tastatura nu e FPS.

      (Citează)

  2. Si eu prefer mouse si tastatura atunci cand e vorba de un joc shooter. Consola fiind pentru restul, asta bineinteles din punctul meu de vedere, sunt foarte multi gameri care joaca perfect si din controller.

    Se pare ca Destiny o sa apara si pe PC, dar intr-un an sau doi cred, pentru ca mai intai vor sa dezvolte jocul corespunzator pentru console si apoi sa se ocupa si de PC, ar fi pacat daca renunta la ideea asta, pe PC ar fi destul de interesant Destiny.

      (Citează)

  3. Stiu ca varul meu avea pentru PS3 un adaptor ce i permitea sa lege mouse si tastatura la el . Mergea super bine in shootere ca Call of Duty .

    Acum ceva ani Microsoft a facut un studiu ca sa vada daca gameri de pe console ar putea sa joace acelasi joc contra celor de pe PC . Au ales jocul Halo , unde jucatori profesionisti de Halo pe consola s-au batut contra jucatori normali e shootere pe PC . Jucatori obisnuiti de pe PC au maturat pe jos cu cei profesionisti ce jucau cu controlere .

      (Citează)

    • @Andreiexe: nici eu nu mă împac bine, dar jocurile pe consolă cam au grijă să nu ceară precizie ridicată la țintire. Dacă nimerești direcția generală, de obicei te ajută ele cu un mic auto-aim.

        (Citează)

  4. Am testat jocuri pe console next-gen cand lucram la EA. Context in care eu eram impatimit de jocuri pe PC, iar la toti cei cu console le ziceam “console peasants”.
    Pentru shootere, consola e o prastie, nu poti sa joci nimic la modul competitiv. Dar pentru RPG-uri, drive, simulatoare si orice altceva, consola rupe. Plus ca n-o sa ai niciodata probleme de optimizare :)

      (Citează)

  5. Un alt joc slab, care nu-l va mai juca nimeni peste 3 luni.

      (Citează)

  6. @alexEAT ai si niste argumente?

      (Citează)

  7. 1. MMORPG FPS wannabe. De ce crezi ca Blizzard a renuntat acum multi ani la StarCraft Ghost? Pentru ca nu se pupa genul FPS cu genul MMORPG.
    2. FPS pentru consola, sure thing.
    3. Bungie Software, un producator de jocuri foarte bun, prin anii 90′ cand scotea seria Myth.
    4. Remember TitanFall? Nimeni nu-l mai joaca, a avut parte de acelasi ‘boom’.

      (Citează)

  8. Jocul pare foarte misto, asteptam totusi o versiune si pe pc. Nu sunt un fan al fps-urilor pe console.

      (Citează)

  9. Dap, consola sucks. Not!!! Level playingfield pentru console! :) IMHO
    Plus Pe consola ai niste features dragute care nu exista la jocul pe PC. Ca ex rapid si lejer: in The Last of Us, aveai Shake The controller ca sa se regenereze/reincarce bateriile din lanterna lu’ Joel. Un alt feature interesant dpmdv era cel din thief cand pick The lock si găseai poziția corecta, controller-ul vibra. :)
    Ama, ca sa fiu pe subiect, Nu cred ca voi juca Unity, nu e pe gustul meu. Dar aștept cu nerăbdare AC Unity! :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus