un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Groupon se retrage din România

3 Sep 2014  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

După câțiva ani de prezență în România, Groupon predă bocancii și se recunoaște învinsă. Nu-mi dau seama încă dacă a fost învinsă de piața care nu dorește vouchere ieftine, de faptul că nu oferea voucherele pe care și le-ar fi dorit publicul sau dacă a fost învinsă de concurența românească făcută de celelalte servicii mari de reduceri de grup.

Stimate partener,

Prin scrisoarea de faţă vă aducem la cunoştinţă intenţia noastră de a ne replia operaţiunile de afaceri din Europa. După o analiză riguroasă a pieţei din România şi ţinând cont de toţi factorii relevanţi, am luat decizia de a înceta operaţiunile noastre din această ţară. Operaţiunile din România vor înceta din data de 03.09.2014. Doresc să vă asigur că nu am luat cu uşurinţă această decizie.

Când Groupon a venit pe piaţa din România, cu aproape patru ani în urmă, am văzut semnele unei creşteri de piaţă atractive. Totuşi, din cauza situaţiei economice, combinate cu slaba penetrare a internetului în ţară, a fost imposibil ca Groupon să atingă masa critică necesară de clienţi şi vânzări. Din păcate, cifrele de afaceri nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor şi nu se întrevede posibilitatea de a realiza profituri în viitorul apropiat.

Site-ul groupon.ro a fost actualizat cu aceeași informație.

sursa: Gabi Udrescu, unde găsiți restul scrisorii.

    16 comentarii

  1. S-a spart bula reducerilor si pentru ca la noi mai mult de jumate din reduceri erau fictive, sau, in cazul serviciilor, te tratau cu partea dorsala cand incercai sa le valorifici. Eu cel putin n-am mai auzit pe nimeni discutand de vreo reducere de genul asta de acum 2 ani.

      (Citează)

  2. Ma distra de minune acum vreo 2-3 ani sa le ‘arunc in aer’ mega-reducerile de minim 50% la pachetele turistice, gasind in maxim 5 minute oferte la preturi similare cu ce se oferea pe site. Dupa cateva meciuri de genul asta deja era catalogat cu ‘pret special’, fara procent de reducere.
    Ce e mai grav e ca se gaseau destui retardati care sa ii apere, cu alte cuvinte noi astia cu capul pe umeri care stiau sa foloseasca internetul pentru informare. Dar deh, asa e la noi la romani, orice fapta buna nu ramane nepedepsita, iar cei care detin prea multa inteligenta / cultura generala trebuie starpiti de mici, ca sunt periculosi pentru societate …

    Mai primesc newslettere cu reduceri, insa n-am mai vazut vreo reducere pe bune cam de multa vreme … a trecut vremea lor, acum ajungi sa cumperi mai scump cu vouchere decat in magazinele de profil …

      (Citează)

    • @Alex: păi nu contează acest aspect prea mult. Mulți oameni nu știu sau nu au timp sa caute aceleași oferte prin cine știe ce alte site-uri sau să ceară personal discount-uri șamd, iar pentru ei vine un serviciu gen Groupon și le pune la dispoziție respectiva ofertă.

      Similar îmi spunea un cititor zilele trecute că telefoanele Lenovo lansate la noi costă mai mult decât dacă le-ai comanda de pe niște site-uri chinezești. Da, așa o fi, dar câți din cei interesați de telefoane știu să comande de la chinezi, au card, au curaj, au PayPal, știu să dea un Google Translate dacă e cazul șamd? Puțini. Restul iau de la noi, de la botul calului, iar pentru această înlesnire le ia și magazinul nostru un adaos.

      Singura păcăleală este sa zici că e ofertă specială sau exclusivă sau mare reducere când nu este sau când prețul a fost umflat cu o zi înainte. Altfel, daca o firmă îți propune un întreg pachet, nu văd nimic în neregulă cu asta, chit că l-ai putea lua și tu la același preț din altă parte.

        (Citează)

  3. @radu QED

      (Citează)

  4. Cica “slaba penetrare a internetului in tara”… Dupa ce ca in ultimii ani, toate “ofertele” de pe groupon erau la chinezarii, fake-uri si servicii dubioase, acuza rata de penetrare a internetului in Romania.

      (Citează)

  5. speedy.gonzales

    03/09/2014 la 8:58 PM

    drum bun, cale batuta, sa le stea falimentul in gat, ca ne-am saturat si noi de cate tepe au dat (ei sau “partenerii” lor).

      (Citează)

  6. Radu: chinezii nu ofera garantie internationala(s-a stricat, il trimiti in china la reparat) importatorul din romania plateste taxe statului, si are multe alte costuri pe care chinezul nu le are. Ah…in costul de la noi intra si marja de profit a firmei. La chinez le gasesti cu ~100$ mai ieftine

      (Citează)

    • @Alexandru C.: nu trebuie să-mi zici mie, eu încurajez achiziția de la români, unde ai cu cine să te cerți. Pentru 30 de dolari mulți însa vor lua de pe orice site dubios, ca apoi să se poată plânge pe net.

        (Citează)

  7. Oferte pe bune la groupon gaseai doar sa mergi la film, sa comanzi pizza sau sa-ti incarci freonul la masina. Restul erau fake.

      (Citează)

  8. Cand tu vinzi niste cooler pad-uri ordinare la 25lei, “reduse” de la 50-70, iar pe okazii se dau cu 15-20 la pret normal, pai logic ca te duci in cap si nu “se intrevede posibilitatea de a face profit in viitor”
    Asta + restul de genti, haine si ceasuri fake+”oferte” de turism

      (Citează)

  9. De acord – nu am vazut prea multe oferte in adevaratul sens al cuvantului. Am incercat “apa cu degetu” luand cateva oferte pentru masina gen spalat si le-am anulat dupa ce vanzatorul ba nu recunostea codul ba te chema intre 9-10 seara (ca nu are liber in rest).
    S-au comportat insa foarte okay la partea de refund de fiecare data.

      (Citează)

  10. @nwradu: ca oferea pachetul nu era nicio problema, si intr-adevar, e mai simplu sa gasesti un pachet, il iei si nu te mai stresezi cu cautatul (fac o paranteza, multi s-au tepuit, au cumparat pachete de la o firma minunata – nu ii mai stiu numele – si s-au trezit ca de fapt doar au dat banii si atat, dar ma rog, asa e in romania si nu numai)

    ma refeream strict la prezentarea pachetului cu reducere ‘enorma’, in conditiile in care la prima strigare obtin un pret asemanator fara prea mult stres si fara sa fac nicio negociere; dar chestia asta deja intra la publicitate mincinoasa, si bate un pic spre inselaciune … insa deja e ceva normal din pacate

    btw: parca am luat si un aspirator de pe groupon, probabil un minunat refurbished (ca era prea ieftin), dar si-a facut treaba si inca merge fara probleme … in rest vorba co-listasilor, pizza, freon si mai la inceput si ofertele turistice in romania (am prins cateva bune)

      (Citează)

  11. Eu am cumparat destule vouchere de la ei, mai ales din cele cu schimbat anvelope si spalat auto. Cunosc diferenta si restul de oferte, eu am fost foarte multumita, mai ales ca am gasit chiar in cartier de fiecare data. chiar ma gandeam ieri ca trebuie sa caut alt site de reduceri ca peste vreo 2 luni iar facem coada la schimbat :(. am mai luat vouchere la 11 restaurante, le-am si folosit pe toate, multumita macar de experienta [vorba prietenului meu, nu iti mai bati capul cu meniul te uiti doar ce iti pune in fata si hotarasti daca merita sau nu].

      (Citează)

  12. Avand in vedere ca la ei cardul ramanea salvat in sistem si apoi puteai plati doar cu un click, unde gasesc acum sectiunea de scos cardul din sistem (nu ca ar avea vreo valoare faptul ca ii fac ei disable in baza de date), doar zic

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus