un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De taxe și moarte nu poți scăpa. Nici de mobila veche

10 Sep 2014  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Am citit un articol super-amuzant pe TVdece despre cum au scăpat ei de mobila veche din casă și scandalul care a urmat cu vecinii. Citiți-l și voi, e bine scris.

SituaÈ›ia este aceeaÈ™i peste tot în È›ară. Nimeni nu vrea mobila ta veche… până când o arunci È™i atunci îți sar toÈ›i în cap că de ce nu le-ai dat-o lor. După aruncarea la gunoi mulÈ›i doritori se arată, s-ar putea spune.

V-am spus că ai mei renovează un apartament. Trebuia să aruncăm mobila veche de acolo; bună mobila, funcțională, bine ținută, dar nu o mai voiam.

Etapa 1 – când au încercat să mi-o dea mie.

  • “Nu o vreau!”
  • “Păi de ce? Uite ce bine arată, e în stare perfectă, e lemn din ăla bun, nu se mai face acum aÈ™a bibliotecă!”
  • “O fi, dar nu o vreau, caut alt aspect pentru living room.”
  • “Dar asta e perfectă, de ce să dai banii pe alta?”
  • “Dacă-i aÈ™a bună, de ce nu o păstraÈ›i chiar voi?”

Cu replica asta i-am încuiat, așa că s-a trecut la etapa 2.

Etapa 2 – când încerci să dai altcuiva mobila.
Planul a fost să scoatem niște mobilă pe scara blocului, că poate o ia cineva. Vreo săptămână n-a luat-o nimeni, spre surprinderea noastră. Dacă lăsam ceva legat, de exemplu o bicicletă, sigur dispărea.

Apoi am încercat să o plasăm. Matilda îmi tot spunea că sunt pe net site-uri unde anunți ce ai de dat moca și vin oamenii grămadă să le ia, practic se vor bate pe mobila mea de parcă s-ar da moca cupluri de lesbiene fierbinți ce știu să gătească burgeri buni (nu chiar cuvintele ei exacte). I loled.

Am încercat, ușurel așa, să dăm și noi mobila cu bani. Primul întrebat a fost omul de servici al blocului, căruia i-am oferit 50 de lei să o ducă jos și la gunoiul care se află la vreo 50 de metri distanță. N-a vrut să facă asta decât pentru 100 de lei. I-am spus că pentru 100 de lei o duc eu, dar m-am bucurat pentru el, probabil câștigă mulți bani dând cu mopul pe scări încăt să nu-și dorească 50 de lei pentru o oră de muncă în plus.

Am apelat, surprinși de acest refuz, la gunoierii care trec periodic prin cartier. Acolo răspunsul a fost și mai ciudat:

  • “Nu putem, că maÈ™ina este urmărită prin GPS È™i ne dă afară dacă vede că oprim aici atâta timp!”
  • “Pana mea, ziceÈ›i È™i voi că aÈ›i călcat un copil sau un câine sau era ambuteiaj pe stradă din cauza unui care parcase prost… faci 50 de lei rapid.”
  • “Nu putem.”

Biiine. Deja mă gândeam că o vom tăia noi în bucăți, Dexter-style, È™i o vom căra în toiul nopÈ›ii la zona cu tomberoane, că de obicei ziua apare imediat o babă care strigă “de ce aruncaÈ›i aici gunoaie? Aici e doar pentru blocul nostru!“, că n-a înÈ›eles bine cum e cu astea. AÈ™tept să decidă È™i că punctul de transformare de electricitate este doar pentru blocul ei.

Etapa 3 – când chiar scăpăm de mobilă.
Soluția a fost miraculoasă. Într-o convorbire telefonică s-a amintit în treacât unei rude din provincie că ne chinuim să aruncăm mobilă și nu o vrea nimeni, nici măcar pe bani nu vrea nimeni să o ducă la gunoi.

  • “AveÈ›i mobilă de dat!?! O iau eu!”

Mai exact o rudă/vecin ceva de pe acolo, care a treia zi de la discuÈ›ie a venit de la 200 km distanță în BucureÈ™ti cu un Papuc, a încărcat toată mobila, plus orice altceva nu ne mai trebuia nouă prin casă, indiferent cât de dubios ar fi fost respectivul obiect. “Ah, un scăunel pentru bebeluÈ™i, dar înalt rău È™i cu picioare È™ubrede de abia stă singur în picioare, darămite cu un copil în el? ÃŽl iau!”.

Le-a luat și dus a fost.
feat_mobila_veche

    17 comentarii

  1. de vina e curentul minimalist, tot mai multi saraci se inscriu in el.

      (Citează)

  2. in sectorul 3 o scoti in fata blocului la bulevard. Sau macar asa se intampla acum ceva timp.
    Eu lemnul de pe la mobila il folosesc sa fac altele, deci nu prea arunc ce e PAL curat. Restu duc la tara, ca am centrala pe lemne.
    Mai nasol o sa fie cu canapeaua, ca e model neplacut

      (Citează)

  3. Poate nu stii tu sa oferi mobila. Cand ne-am mutat dintr-un apartament in altul, sotul a gasit la gunoi o mobila gen Kallax ul de la Ikea, un patrat de 150X150cm cu alte patrate inauntru, complet si cu grija desfacut, cu manualul de instalare si cu suruburi (lipseau vreo 4 eurosuruburi, rezolvate usor). E perfect pentru garajul nostru. Mobila veche, aia din lemn adevarat, mai greu sa o desfaci ca in general e si incleiata.

      (Citează)

  4. Eu am mostenit mobila veche facuta pe comanda la Viena, an 1910.
    Cu marmura, piele de Cordoba etc. Am stat cu ea pe mercador, okazii un an de zile, nu cumpara nimeni asa ceva, la preturi extrem de mici. NU mai vorbesc de anticariate etc.
    Am incercat chiar si la case de licitatii in Austria si Franta… Singura optiune este sa o trimit acolo pe cheltuiala mea (si sunt vreo 6 corpuri de mobilier + scaune si masa si daca o va vrea cineva bine, daca nu, o arunca. Termen de gratie 2-3 luni. Pfft. Blochez o camera intreaga pentru ca nu am inima sa o arunc.

      (Citează)

  5. Alta data, puneti lucrurile pe care nu le mai folositi pe http://LucruriGratis.ro . Asa e cu mult mai simplu sa gasesti oameni interesati de produsele tale decat cu varianta intrebatului din om in om :)

      (Citează)

  6. eu am schimbat masina de spalat (cea veche era, well veche) si n-am vrut s-o car ca avea o placa de beton cat un picior de la podul basarab, asa ca am scos-o pe hol si am pus un afis pe ea cu “Functionala, gratis” si a disparut in 15 minute.

      (Citează)

  7. Poate ca trebuia sa o lasi pe casa scarii legata :)) Sigur se gasea cineva sa o fure.

      (Citează)

  8. Am avut aceasi problema cu mobilierul din baie, corp de chiuveta, chiuveta, dulapior, polite. Solutia a fost usoara. am postat pe donez.ro si in 2 zile a venit cineva cu o dacie, a incarcat totul si dus a fost! Toata lumea fericita

      (Citează)

  9. @Andrei, sigur ai scris linkul corect? Se pare ca site-ul respectiv nu exista, as fi curios sa stiu unde il pot gasi.

      (Citează)

  10. Scuze, e vorba de http://www.imparte.ro/Donatii

      (Citează)

  11. “…dar m-am bucurat pentru el, probabil câștigă mulÈ›i bani dând cu mopul pe scări încăt să nu-È™i dorească 50 de lei pentru o oră de muncă în plus.”

    Am ras mai mult decat ar fi trebuit :))

      (Citează)

  12. @Adrian Da un link direct la mobila de care zici.

      (Citează)

  13. pro tip: tipii aia de urla prin cartier dupa sticle se baga la chestii de-astea. io cu ei am rezolvat si cu mobila, si cu scapat de saci de moloz cand am renovat baile. tu stai pe langa 97, nu ?

      (Citează)

  14. @Adrian… https://www.facebook.com/photo.php?fbid=903541479674782&set=pcb.903542099674720&type=1&theater
    am norocul sa am casa, iar lucrurile ” din pod” de care nu ma puteam desparti le-am adunat intr-o camera doar pt ele. un amalgam pt altii, dar pt mine e “casa de amintiri”. asa si cu mobila ta! am spatiu. discutam despre asta?

      (Citează)

  15. Buna Adrian, mai ai cumva mobila despre care vorbesti aici in comentariu? Eu sunt interesata...:)

    04/05/2015 la 7:00 PM

    Adrian:
    Eu am mostenit mobila veche facuta pe comanda la Viena, an 1910.
    Cu marmura, piele de Cordoba etc. Am stat cu ea pe mercador, okazii un an de zile, nu cumpara nimeni asa ceva, la preturi extrem de mici. NU mai vorbesc de anticariate etc.
    Am incercat chiar si la case de licitatii in Austria si Franta… Singura optiune este sa o trimit acolo pe cheltuiala mea (si sunt vreo 6 corpuri de mobilier + scaune si masa si daca o va vrea cineva bine, daca nu, o arunca. Termen de gratie 2-3 luni. Pfft. Blochez o camera intreaga pentru ca nu am inima sa o arunc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus