un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Auto.ro introduce plata amenzilor din telefon, cu cardul

16 Sep 2014  ·

AUTO, TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Cea mai bună veste pentru șoferi este posibilitatea plății amenzilor prin aplicația Auto.ro, funcționalitate nou-lansată săptămâna trecută. Chestia asta te ajută în principal pentru a plăti amenda redusă în maxim 2 zile de la primirea ei pentru că-mi pot închipui o grămadă de situații în care nu ai timp să o plătești la ghișeele CEC sau ANAF sau unde se mai încasează acum:

  • nu știi unde se încasează și nici nu-ți pasă
  • iei amenda în drum spre aeroport sau la începutul vreunei călătorii
  • te sună rudele să-ți spună că ți-a venit prin Poștă și tu nici măcar nu ești în țară
  • urăști ghișeele și mizeria de acolo și programul lor de lucru cu public

În astfel de cazuri poți deschide aplicația Auto.ro, completezi datele ei și plătești cu cardul bancar direct din telefon sau tabletă, plata fiind procesată prin Libra Bank.

Mai există un alt mare avantaj: confirmarea plății o primești electronic și nu o poți pierde deoarece vei găsi acel email și după câțiva ani tot în Inbox-ul tău. Dacă ulterior apar probleme, ai imediat dovada plătii respective.

Aplicația Auto.ro este disponibilă pentru Android și iOS și n-ar trebui să lipsească de pe telefonul niciunui șofer. Plata amenzilor este posibilă doar pentru cei domiciliați în București și în reședințele de județ, indiferent unde luați amenda, urmând să fie extinsă. Se alătură altor funcționalități foarte utile, precum lista celor 30.000 de locații de benzinării, bancomate, parcări, vulcanizări, service-uri, stații ITP și altele, plata asigurărilor și a rovignetelor direct din telefon, eventual pe drum, cu activare imediată.

Tranzacția presupune un comision de 5% din valoare. La 90 de lei, înseamnă 4,5 lei, la 900 de lei înseamnă 45 de lei. Parcă dincolo de un anumit prag devine mai rentabil să te deplasezi până la CEC, chit că asta înseamnă timp și bani pierduți, decât să dai așa un comision.

    12 comentarii

  1. Pacat ca nu e aplicatie si pentru Windows Phone.
    —————————–
    La Administratia Financiara sector 2 se misca chiar ok, e un ghiseu special pentru plati, se plateste doar cu cardul.
    Programul e si ala acceptabil (8-17), iar la coada nu stai prea mult (10 persoane – 15minute).

      (Citează)

  2. daca nu e perioada cu impozitele, in which case, you’re fucked.

      (Citează)

  3. Pai asta se putea face inainte prin ghiseul.ro si la multe sectoare nici nu plateai vreun comision. Cred ca spune acest lucru si pe formularul de amenda.

      (Citează)

  4. Sa vedem .

    De vreo 3 ani imi apare la impozite o amenda pe care am luat-o la Cluj . In fiecare an ma duc cu dovada platii si mereu mi se spune ca o radiaza si nu o sa mai fie nevoie sa vin . Sa vedem anul asta , eu zic ca tot o sa trebuiasca sa ma duc .

      (Citează)

  5. @andreiexe cu siguranta. Maica-mea merge de vreo 10 ani. E ok. Te obisnuiesti, mai cunosti lumea, alea alea.

      (Citează)

  6. Comisionul este foarte nesimtit.

      (Citează)

  7. Salut,

    Nu stiu sigur ce sa zic, parca decat sa platesc printr-un 3rd party care imi ia 5% si oricum o sa ma puna statul Roman sa vin cu dovada platii, parca mai bine ma duc eu la institutia statului si dau banul acolo. (asta bineinteles, la 1-2 amenzi pe an)

    Hmm, 5%, ia sa vedem:
    – comision negociat cu procesatorul de plati card: 1.5%
    – venit Auto.ro: 3.5%

    3.5% comision pentru plimbarea banilor de colo-colo suna a business interesant.
    Sa vedem daca prinde.

    Merci

      (Citează)

  8. @Vladutz: Păi nu trebuie să aibă și ei profit când intermediază asta?

    În mod normal statul ar trebui să le dea o parte din amendă, dacă funcționalitățile aplicației Auto.ro te conving să le plătești prin ei. Aduci bani statului, iei și tu ceva comision.

    Cum statul român nu face asta, singura metodă de a profita de pe urma serviciului pe care-l oferi este să-l supra-taxezi.

      (Citează)

  9. Da, aveți încredere în auto.ro !!!

    Pe mine, pe adresa unică cu care m-am înscris la ei (gen auto.ro-ID_personal@domeniu) primesc SPAM de diverse chestii. Mie îmi e clar că și-au vândut baza de date sau au fost hackați.
    Așteaptă numai datele de card …

      (Citează)

  10. Eu am platit fara probleme o amenda de circulatie pe http://www.ghiseul.ro. In schimb, cand am platit o alta la CEC sau Posta Romana, la admin financiara aparea neplatita.

      (Citează)

  11. In curand o sa ne invatam…vrei un serviciu? Platesti!

    Atat.

      (Citează)

  12. adrian manolache

    25/11/2014 la 12:19 AM

    Un pont pentru internautii care au permis de conducere!

    Zilele astea am descoperit un nou magazin on-line, care mi se pare foarte tare.De pe el am comandat cartea MAESTRU IN ANULAREA AMENZILOR RUTIERE – cum sa devii, si a ajuns la mine dupa 4 zile, prin posta romana.Am ramas mut de uimire, deoarece continutul ei este tare, foarte tare!

    Are 570 pagini, dar totul in ea e foarte bine structurata si foarte practic explicata.

    scrieti pe google:

    http://www.maestrii-succesului.ro

    sau

    MAESTRU IN ANULAREA AMENZILOR RUTIERE – cum sa devii

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus