un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Veți vota cu Monica Macovei?

6 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

Scurt, de dimineață: Monica Macovei și-a anunțat candidatura la președinție printr-un mesaj pe Facebook. Serios.

Intre timp, ceva s-a schimbat însă în Romania. Și eu, ca și voi, sunt nemulțumită de opțiunile de vot care ni s-au oferit. Opțiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală națională.
De curând, mii și mii dintre voi m-ați chemat să intru în cursa pentru Cotroceni. Răspund acum şi candidez. Nu a fost o alegere ușoară, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotărâre si credință.

Întrebare: veți vota cu Macovei? Răspundeți mai jos. Varianta “indecis” este pentru cei care nu știu deloc cu cine votează, că dacă aveți deja un alt candidat în minte, apăsați Nu.

Veți vota cu Monica Macovei?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

sursa foto: Wikipedia/Răzvan Socol.

    23 comentarii

  1. Nu. Sansele tind spre zero, la fel ca ale domnului Predoiu. Batalia se da intre liderul baronilor rosii si dl. Johanis.

      (Citează)

  2. Eu n-am chemat-o sa intre in cursa, deci nu. Ea si cine mai apare pe parcurs sunt candidati de umplutura, sa nu zicem ca n-avem optiuni.

      (Citează)

  3. Tinand seama ca alianta cretin liberala s-a format si pe baza rezultatelor la europarlamentare, europarlamentare unde PDL a luat multe dintre voturi datorita ei, eu cred ca unii vor avea niste surprize.

    Altfel, pentru Presedinte se voteaza in 2 tururi. Nu e ca la Primarie, unde un vot cu vreun Nicu Sordan cu sanse minime este un vot aruncat. Aici, votezi in prima instanta cu cine vrei. In al doilea tur, se mai discuta.

    Dar nu a zis din partea cui candideaza.

      (Citează)

    • @nashu_mare: independentă, bănuiesc. Candidatul PDL este Predoiu, dar Iohannis va câștiga nominalizarea în cadrul ACL, iar Macovei vrea și ea să fie luată în calcule. S-ar putea să se certe cu șefii ei pentru că în primul tur va fura voturi de la Iohannis, dar în același timp poate fi o bună manevră, o individualizează pentru ca în turul 2 să-și acorde susținerea pentru Iohannis.

        (Citează)

  4. Practic e cam singura care merita votata. Asta nu inseamna ca o sa si castige.

      (Citează)

  5. exista vreun argument de bun simt impotriva MM? sigur ca voi vota!

      (Citează)

  6. Cat mai multi si mai diversi candidati in primul tur inseamna o reprezentare si o prezenta la vot (implicit interes pentru alegeri) mai mari. Asta nu poate insemna decat preluarea de noi teme de la ceilalti candidati de catre candidatii ramasi in detrimentul sistemului “cine voteaza cu noi are o galeata bonus”.

      (Citează)

  7. N-aș vota-o pe Macovei pentru că nu văd acum că ar avea șanse să intre în turul 2, deci votul meu ar fi degeaba.

    Sunt de acord însă că prima femeie președinte a RO să fie Macovei și nu țoapă gen Udrea. Ar prinde bine o mână forte feminină, gen Dalia din Lituania …

      (Citează)

  8. Lipsește opțiunea “glumești” sau “ne iei la mișto ?”

      (Citează)

  9. @Ariel

    Nu ar fi degeaba. Candidatul care ar vrea voturile votantilor ei pentru turul doi ar trebui sa adopte din temele si ideile ei. Asa, daca tu ai vrea sa votezi cu ea, dar nu o faci, e ca si cum nu i-ai da dreptate si ramai tot cu ideile celorlalti, idei si teme care nu te satisfac.

      (Citează)

  10. Dupa atatia comunisti (Iliescu, Basescu, Nastase) voi vreti sa va conduca alt comunist? Chiar si Ponta pare mai bun ca femeia asta…dar sa speram ca in turul doi intra Iohannis/Predoiu si nu ea cu candidatul PSD-ul.

      (Citează)

  11. Cum sa votezi cu inchizitia in persoana??

      (Citează)

  12. Cel mai important lucru care ni s-ar putea intampla noua romanilor la aceste alegeri prezidentiale ar fi ca cei ce NU voteaza de obicei, din diverse motive, sa faca o exceptie si sa mearga de doua ori cate 5min. si sa VOTEZE.
    Daca vom fi mai multi cei ce nu votam de obicei, le vom crea reale surprize politicienilor, analistilor, institutelor, presei, etc.
    Insist sa spun ca asta ar fi cel mai bun cadou de Craciun pe care noi romanii am putea sa ni-l facem anul asta.
    Si asta v-o spune un om neimplicat politic in nici un fel, nici macar indirect sau prin neamuri/prieteni.

      (Citează)

  13. Mi se pare ca liberalii isi dau cu stangul in dreptul. Monica Macovei nu are sanse sa castige si oricine voteaza cu ea isi iroseste votul. Chiar daca ea ar fi poate un candidat atractiv, nu are suportul necesar. Daca un vot pt Monica Macovei e de fapt unul pe care l-ai da altfel aliantei liberale, atunci rezultatul va fi praf atat pt liberali cat si pt Macovei. Asadar cine castiga de fapt aici?

      (Citează)

  14. @Matilda:

    Daca votul tau pentru liberali se duce catre Macovei in primul tur, il vei putea refolosi in al doilea tur. Cu cat sunt mai multi candidati in primul tur, cu atat sunt mai putine sanse ca vreun candidat sa iasa din primul tur, deci ai putea spune ca primul tur e irosit, nu?

    Sau crezi ca ar fi iesit liberalii din primul tur?

      (Citează)

  15. Alianta asta nu a mai fost acum ceva ani? Ce-au facut? Nimic bun. Ideea este….eu cu cine votez?

      (Citează)

  16. Doar daca ramane ea vs. Ponta.

      (Citează)

  17. @nashu_mare îți dau dreptate pentru comentariul nr 10. În orice altă țară profund democratică așa s-ar proceda, la noi sunt însă am dubii că din vanitate va prelua cineva ceva de la Macovei.

    Mi se pare că Macovei are cam aceeași țintă de electorat ca și PNL/PDL și mă îndoiesc că va mușca din electoratul roșu.

    @andrei cu comentariile de la nr 11 și 12, te rog, lasa-te de net și în ziua votului uită ca trebuie să votezi. Ai putea face un bine societății.

      (Citează)

  18. @Ariel:

    Mai degreba felia ei este alcatuita din multi care nu s-ar fi dus la vot din motive de scarba sau care l-ar fi votat pe Iohannis tinandu-se de nas. Tin sa cred ca mai multi sunt din aia care nu s-ar fi dus.

      (Citează)

  19. Monica Macovei la prezidențiale e un fel de Nicușor Dan la primăria capitalei.

      (Citează)

  20. mircea(primul)

    06/08/2014 la 10:59 PM

    Aha, asta e independenta, ca oprescu. Cum pm sa fie independenta menajera lu basescu?

      (Citează)

  21. probabil ca o sa votez cu macovei, nu-s decis inca. Oricum, anti psd clar.

    Cand am aflat ca o sa candideze si ea primul gand a fost ca o sa patim ca in anul 2000 cand voturile dreptei s-au impartit in tzshpe, iar in turul 2 au ajuns iliescu si vadim. In cazul de fata o sa ajunga ponta si dan diaconescu. Mi-ar fi placut mai mult ca dreapta sa aiba un singur candidat, dar na…oricum daca eu votez cu Macovei nu il consider un vot irosit asa cum scrie cineva mai sus, in turul 2 votez cu contracandidatul psd-ului, oricine ar fi acela. Bine, daca acea persoana e DD, nici nu ma mai duc la vot, clar! :))

      (Citează)

  22. Da, votez cu Monica Macovei. Cred ca toți romanii care sunt integri, iuti la minte si fata simpatii politice, vor vota la fel.

    Este clar ca apa de izvor ce optiuni sunt, iar Monica Macovei e in sfârșit o speranța pentru cei care ne exprimam frustrarea prin a nu fi prezenți la vot.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus