un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sub acest semn va birui PNL-ul!

5 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

feat_alianta_pnl_pdl
Mi se pare foarte amuzant numele ales de PNL și PDL pentru alianța de la prezidențiale: Alianța Creștin-Liberală. Oare chiar trebuie să legăm totul de religie pentru a prinde voturi?

Țin minte schimbarea numelui Partidului Țărănesc Democrat în PNȚ-Creștin și Democrat. Și cu atâta creștinătate și democrație în nume, după 2000 n-au mai intrat niciodată în Parlament, dispărând de pe scena politică. Cu toate acestea, iată-ne din nou în același punct, 14 ani mai târziu, având pe buletinul de vot un astfel de nume.

N-am înțeles niciodată de ce un partid politic ține să-și declare aspectul religios prin nume, în condițiile în care toate celelalte acțiuni ale lor sunt fix pe dos. E plină politica internațională, iar cea românească parcă și mai și, de politicieni care fură, de corupție, de interese meschine, de averi imense, desfrânare fizică și morală, înșelăciune, preacurvie, minciună, imoralitate, înșelăciune și alte cuvinte care devin sinonime în acest context.

Chiar aÈ™a uÈ™or manipulabilă este marea masă a oamenilor încât simpla apariÈ›ie a cuvântului “creÈ™tin” în nume îi face să gândească “uite maică, ăștia sunt cinstiÈ›i È™i buni la suflet, că altfel nu È™i-ar spune creÈ™tini!”? Nu È™tiu dacă aÈ›i observat, dar aproape toÈ›i cei duÈ™i pe la tribunale pentru procese de corupÈ›ie sau mită sau trafic de influență declară cu nonÈ™alanță “eu nu mă tem decât de Dumnezeu!”. Da, se vede, de frica lui Dumnezeu ai furat È™i înÈ™elat…

Eu sper să meargă și mai departe: să promită recucerirea teritoriilor sfinte și creștinarea întregii lumi, ca templierii de altădată, ca să fie siguri că vor câștiga astfel până și votul ultimei babe bisericoase din România.

Sper că nu vă scapă ironia faptului că Alianța Creștin-Liberală are drept candidat un neamț protestant. Sigur, tot creștin și democrat și el, dar nu în sensul în care s-ar aștepta poporul țării. Poate dacă-și schimbă și acesta numele în Iisus va fi perceput altfel de către alegători.

În acest context, poate că ar trebui să-l punem pe Patriarhul Daniel conducător al statului și gata, creștinătate pentru toți. Poate că englezii au avut soluția bună atunci când regele s-a proclamat și șef al bisericii; noi am putea face astea în ordine inversă și rezolvăm elegant situația.

    6 comentarii

  1. Deci e Alianța Creștin-Democrată ca in text sau Alianța Creștin Liberala ca in poza ?

      (Citează)

    • @thundermar: de unde se vede că atunci când faci miÈ™to de creÈ™tinătate, îți ia Dumnezeu minÈ›ile È™i scrii greÈ™it. Liberală, desigur.

        (Citează)

  2. e o greseala de tipar. trebuia sa fie alianta cretin-democrata.

      (Citează)

  3. eu zic ca e mai simplu tine mai mult de asocierea in familia politica europeana, ACL suna a CDU, si CDU face jocurile.

      (Citează)

  4. Bine, atunci sunt rugati musulmanii, evreii, budistii, agnosticii si ateii sa-l voteze pe Ponta. Oare e ok concluzia asta logica pentru PNL?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus