un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O poveste cu melci

19 Aug 2014  ·

AUTO  ·

17 comentarii

Sunt unul dintre miile care au stat vineri blocați mai multe ore pe DN1, în cel mai mare ambuteiaj la care am luat parte până acum. Cel mai uimitor lucru mi s-a părut faptul că n-a fost provocat de vreun accident sau vreo lucrare pe carosabil, ci drumul nu a fost suficient de lat pentru toți cei ce mergeau pe Valea Prahovei.

Am ieșit din București la 9:30. Aș fi vrut să plec mai repede, dar nu s-a putut, am avut ceva de făcut dimineață. Nu cred că ar fi contat oricum. Pe autostrada spre Ploiești s-a mers bine, un pic peste media de trafic uzuală, dar nu aglomerat. Abia după Ploiești a început să se cunoască aglomerația, pe porțiunea rapidă cu două benzi ce duce spre Câmpina.

Camera mea de bord a prins exact momentul când traficul s-a oprit: cu 8 kilometri înainte de Nistorești, când încă erau două benzi. Ora era 10:23. Nu părea ceva grav. Ne-a oprit chiar Poliția, prezentă acolo, așa că am crezut că o fi vreun accident. N-a fost. După câțiva kilometri făcuți la modul “la fiecare 3 minute mai dăm 50 de metri înainte”, s-a dovedit că îngustarea drumului DN1 de la două benzi la una singură era vinovată de toată problema.

dn1_nistoresti

Chiar și pe o singură bandă s-a circulat dublu, că încap două mașini una lângă alta. Traficul n-a avut timp să se fluidizeze pentru că din blocaj am scăpat abia după Comarnic, unde Poliția dirija la trecerile de pietoni.

Ne-am blocat din nou la Sinaia, la intrarea în zona orașului. Era 12:31. La 13:40 am ieșit din Sinaia. Am greșit luând-o pe centură, cei care treceau prin oraș aveau prioritate la capăt, unde se întâlnea cu cei de pe centură, iar Poliția lipsea de acolo.
dn1_sinaia_indn1_sinaia_out

A mai durat încă o oră până când traficul s-a fluidizat suficient, undeva după Bușteni. Era ora 14:15. În 4 ore am făcut 42 de kilometri, fără să fie vreun accident sau lucrare pe drum, ci doar aglomerat. De acolo până la Brașov s-a circulat bine, iar spre Sighișoara a fost practic pustiu.

La întoarcere am venit pe DN1A, care pe la ora 18 era gol. Cred că aș fi putut reveni și pe DN1, am înțeles că n-a mai fost așa rău. Pe autostradă nu era nimeni, cred că am văzut 10 mașini la ora 21.

Apropo de DN1A, care este prezentat ca o soluție salvatoare la aglomerația de pe DN1: mai spre Vălenii de Munte se lucrează la un pod de 10 metri și se circulă doar pe un sens, cu un mic semafor care dirijează automat lucrurile. Vă dați seama ce blocaj s-ar putea face acolo, pentru 10 metri lucrați în ritm de melc, cu așa un trafic?

    17 comentarii

  1. @nwradu vineri am ajuns la Piatra Arsa cam in 2 ore jumatate (daca nu iau in calcul cele 10 minute cat mi-a trebuit sa ies din Bucuresti) pe A1, Targoviste si “Paduchiosu” (DN71) pe un DN uitat de lume si de autoritati (de mult nu am vazut asemenea denivelari).
    Vad ca majoritatea soferilor sunt afectati de efectul Pavlov: desi in zona Moeciu (e doar un exemplu) se poate ajunge si prin Targoviste – Campulung (Mausoleul Mateias) pe un drum mai prost (destul de denivelat in AG) sau prin Pitesti – Campulung si apoi Rucar – Bran, majoritatea se incapataneaza sa urce pe DN1 pana la intrarea in Predeal si apoi Paraul Rece – Rasnov – Bran (DN73A)… Si apioi ne plangem ca e aglomeratie si ca vrem drumuri noi…
    Eu as vrea sa le intretinem pe cele pe care le avem…

      (Citează)

  2. cand mergeti la vot aduceti-va aminte de promisiunile lui Ponta legate de autostrada Comarnic si de ultima taxa pe carburant (Ponta doar a mintit mai mult decat predecesorii sai /vezi `aicea e banu` dvs)

      (Citează)

  3. zidane: duminica intre rasnov si bran am facut 3 ore. Halal alternativa :)

      (Citează)

  4. @animal00 de curios, rasnov-bran sau bran-rasnov?

      (Citează)

  5. Eu imi aduc aminte ca ti-am zis sa nu o iei pe centura la Sinaia.

    Altfel, problema este cauzata de trecerile de pietoni din statiuni, nu de faptul ca se circula pe o singura banda. Am fost si sambata pe acolo in directie inversa si si se circula cam la fel dar, cum am trecut de Busteni, s-a eliberat traficul.

      (Citează)

  6. Eu m-am plimbat cu tir-u… Aseara pe DN1 si de vreo trei zile pe DN1A… O splendoare cu 40to dupa mine. 22to de tutun sa fumeze lumea. Mi-a ramas o punga, o fac cadou… ;)

      (Citează)

  7. Pari mirat.
    Te-ai mutat cumva recent in Romania? :)

      (Citează)

  8. Problema cea mai mare este in Busteni, din cauza trecerilor, semafoarelor puse aiurea si politistilor care nu se ocupa indeajuns.

    Si in plus, Sinaia este un “santier” de ceva timp, deci majoritatea aleg sa-si petreaca concediul/vacanta in Busteni.

      (Citează)

  9. Cum e traficul in timpul saptaminii. Eu plec in dimineata asta la Bran si vreau sa stiu cum sta treaba.

      (Citează)

  10. @thundermar

    Eu am plecat luni. Cozile se întindeau pe distanta a 2 stațiuni în amonte și în aval de Bușteni (în funcție de direcția din care veneai).

    Ia-o prin Câmpulung, mai ales dacă e concediu.

      (Citează)

  11. Ai putea folosi waze mâine dimineață ca sa vezi care e varianta mai scurta. Pun pariu ca va scrie și nwradu despre aplicație, dar nu trebuie sa îl iei în serios, ca el nu i-a prins șpilul.

      (Citează)

  12. Mersi, e o idee buna waze. Problema e ca traficul de la 09:00 nu prea seamana cu cel de la 10:30-11:00. Dar mai am o sansa la Ploiesti sa o iau prin Targoviste.

      (Citează)

  13. @thundermar: daca optezi pentru Ploiesti-Targoviste se face cam in 45min (o idee mai mult sau mai putin in functie de cate tir-uri prinzi in trafic); asfaltul e ca in palma, turnat cam de 1 an. Drum bun!

      (Citează)

  14. nashu_ma2 2 u 535v66ss6re

    20/08/2014 la 11:08 AM

    B4bb4bbbbbbbbbb:bbbb2554425444442

      (Citează)

  15. @thundermar dacă nu îți place DN1, în funcție de zona din care pleci poți folosi DN71 pana în Târgoviște și apoi Câmpulung via Voinea (e cam denivelat drumu prin AG) sau te duci direct pe A1 pana la Pitești și de acolo Câmpulung (Mausoleul Mateiaș).

      (Citează)

  16. *Voinesti… Autocorectia asta..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus