un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Laptopuri pentru elevi, studenți și părinți

11 Aug 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Dacă tot v-am arătat un laptop super-performant, să vă arăt și unele entry-level. Există o piață bună pentru laptopuri ieftine, cu care să faci câteva activități de bază: browsing pe net, email, ceva Office, un Skype cu rudele de la distanță șamd. Aproape în fiecare lună mă întreabă cineva “ce laptop să iau pentru părinții mei?”, dar cred că aceleași modele ar fi bune și pentru elevi sau studenți care vor o soluție ieftină, dar funcțională.

Unele modele de mai jos rulează Windows 8.1 cu Bing. Asta e o versiune specială de Windows lansată de Microsoft acum vreo 3 luni și disponibilă doar producătorilor, având un preț mai redus pentru ei. Diferența este că Internet Explorer are Bing configurat ca motor implicit de căutare, dar dacă nu-ți place acesta poți alege altul din setări.

Prin urmare, iată ce merită luat:

asus_x551mavAsus X551MAV – 1.098 lei
15 inchi, ecran LED, procesor Celeron, stocare 500 GB, rețea, wifi, Win 8.1 Bing, garanție 2 ani.
Nu-i rău prețul pentru un laptop cu licență de Windows, nu?

hp_250_g2HP 250 G2 – 1.198 lei
Față de Asus-ul de mai sus, are 4 GB memorie RAM în loc de 2 GB și unitate optică, ceea ce cu siguranță simplifică anumite operațiuni.

La același preț, 1.198 lei, și tot cu 4 GB RAM și unitate optică puteți cumpăra și un Asus X551MAV.

Alte modele, un Acer și un Dell, costă tot 1.198 lei, dar nu includ unitate optică. Mai există un alt Asus din seria X551 care are un procesor un pic mai bun (4 nuclee, dar aceeași tehnologie și viteză) și costă 1.299 lei.

Toate propunerile sunt pe PC Garage.

La toate puteți adăuga și cel mai ieftin Office, dacă vreți să fiți în completă legalitate. Este vorba de licența Office 365 Personal care include toate aplicațiile uzuale în variantă full (Word, Excel, Powerpoint, Outlook etc), pentru un an, și costă 250 de lei la ofertă. Practic primul laptop va costa 1.399 lei cu tot cu Windows și Office cu licență, ceea ce pentru un elev sau părinte s-ar putea dovedi crucial în lupta cu update-urile de securitate și virușii.

    7 comentarii

  1. acu cateva zile erau i3-uri la 11 mil.

      (Citează)

  2. Dar de ce ai recomanda pentru targetul ăsta (elevi, studenți, părinți) un pachet Microsoft Office de 250 lei / an? Când Libre Office e mai mult decât suficient și costă 0 lei / an?

      (Citează)

    • @adrian: e opțional. Eu n-aș recomanda altceva decât originalul, n-am avut experiențe bune cu alte office-uri. Sigur, pentru economie poți folosi OpenOffice sau chiar și variantele online Google Docs/Office Live.

        (Citează)

  3. @nwradu: Păcat că n-ai experiențe relevante cu alte office-uri. Poți testa LibreOffice. Eu l-am folosit intensiv în ultimii 7 ani și n-am avut decât experiențe plăcute. Este un pachet software excepțional și nu mă refer doar la preț ci și la performanțele produselor componente. Și LibreOffice este un produs “original” chiar dacă e concurent direct cu gigantul Microsoft. Părerea mea e că-l depășește la foarte multe capitole, dar până nu încerci nu știi asta și nu-ți poți forma o părere personală.

      (Citează)

  4. adrian are dreptate, majoritatea persoanelor care vor ceva relativ bun si ieftin nu-si mai permit sa dea 250 de lei / an in plus.

      (Citează)

  5. Preturile sunt foarte bune.

      (Citează)

  6. Vreau sa-mi cumpar un laptop si sunt foarte nehotarat, am de ales intre Laptop APPLE MacBook Air si Laptop HP ProBook. Care credeti ca este mai bun, tinand cont ca sunt un mare fan al jocurilor video.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus