un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Să țin cu Oprescu din motive greșite?

29 Jul 2014  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Pe lângă Ponta, se pronunță și numele lui Oprescu drept candidat PSD pentru funcția de președinte al țării. Profit de ocazie pentru a-i întreba direct pe cititorii mei din provincie ce opinie au despre Sorin Oprescu, ce știu despre el și dacă l-ar vota.

Primarul capitalei nu mă încântă deloc. Mie mi se pare că s-a dovedit bun doar la vorbe, mai puțin la fapte. Îl vezi vorbind cu stilul său de exprimare populară, îl vezi înjurând pe la comandamentele de iarnă și pare competent.

În practică, Bucureștiul a evoluat foarte puțin. Marile lucrări de infrastructură se amână cu lunile, altele nu sunt gata. Au început șantiere și zeci de locuri și bani nu sunt decât de câteva, așa că toate lucrările întârzie și în acest timp generează nervi și praf și gunoaie. Tot ce s-a finalizat este urmat de mari scandaluri privind ilegalități trecute cu vederea. Directorii săi din Primărie sunt cercetați pentru corupție și, după cum vă ziceam anterior, Oprescu nu poate scoate nicicum cămașa: dacă nu știa de această corupție reiese că-i incompetent, pe când dacă știa reiese că-i părtaș.

De fapt, trăgând linie după cei 6 ani de mandat al lui Oprescu, există vreo realizare 100% a acestuia? Un proiect pe care l-a inițiat, construit de la zero, finalizat și dat în folosință? O fi vreunul, dar nu-mi vine nimic important în minte. Poate când se vor finaliza diversele pasaje rutiere și refacerea bulevardelor, dar până atunci nu-mi vine nimic în minte.

Așa că sunt într-o oarecare dilemă. Să-l “susțin” pe Oprescu la președinție, cu gândul că, dacă va câștiga, capitala va avea un alt primar, poate unul mai competent precum Piedone? Primarul are o influență mare în viața mea, probabil mai mare decât președintele. Sau din contră, să nu-mi doresc ca Oprescu să devină “primarul” țării?

Discuția este teoretică. Ion Iliescu a spus recent că Ponta este prea tânăr pentru a fi președinte și toată lumea a preluat doar aceste cuvinte. În declarația sa, mai urma și un “dar este singurul cu șanse reale de a câștiga alegerile, așa că trebuie să candideze”, ceea ce practic clarifică poziția PSD-ului.

    19 comentarii

  1. soseaua buzesti a inceput-o el? anyway. nu-mi place atitudinea lui fata de pistele de biciclete si maidanezi. imi pare un golan.

      (Citează)

  2. mircea(primul)

    29/07/2014 la 11:30 AM

    GEAOANA

      (Citează)

  3. Piedone, mai competent?
    Vorbesti de primarul care declarativ se opune retrocedarilor dar faptic prelungeste autorizatia de constructie cu inca un an a unei constructii pe care el zice ca nu si-o doreste?

    “Interesant este ca autorizatia de construire emisa de Primaria sectorului 4 pe 26.10.2012, institutia fiind obligata de instanta sa faca acest lucru, a fost prelungita pe Primarie pe 26.10.2013, avand termen de valabilitate inca un an. Asta desi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a declarat in nenumarate randuri ca apara parcul. ”

    “Super-eroul” (parca asa il numeai) care se lauda ca s-a ‘infiltrat’ in Piata Sudului si a descoperit suprins bisnita de acolo dar care nu ia nici o masura cand se taie 50 de copaci, la strada in parcul pe care el zice ca il protejeaza, in care se toarna fundatie ilegala desi PUZ-ul a expirat si desi exista un proces pe rol? Sa nu mai amintesc de legea care interzice constructia pe spatiul verde.
    E cineva asa naiv sa creada ca toate astea se intampla fara acordul tacit la primariei & co?

    Stai in Tineretului asa ca poti verifica personal situatia din parc: http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-17763525-fotogalerie-cele-doua-hectare-retrocedate-parcul-tineretului-aparut-fundatia-primei-cladiri-vecinii-cerut-oprirea-lucrarilor-instanta.htm

    Atat Oprescu cat si Piedone sunt niste primari execrabili si corupti; locul lor e la groapa de gunoi a istoriei nu la inca un nou mandat.

      (Citează)

  4. bun asa, probabil ca in cateva zile ajungi si la Mazare cu ‘stiu ca fura da’ n-ai vazut ce-a facut din Mamaia??’

      (Citează)

  5. Oprescu stie sa planga la comanda !

      (Citează)

  6. Oprescu s-ar putea sa ajunga la mititica in curand.

      (Citează)

  7. Oprescu este un reprezentant fidel al amalgamului numit București: smecheraș doct cu accent dă golan, ce servește multe promisiuni pe tavă dor că’s gratis, realizări nexam și o viziune profund nerealistă (autostrăzi suspendate). Prin mișcarea de a trece de la spital la conducerea unei urbe îmi lasă impresia că nu era nici foarte stăpân pe meseria care și-o alesese.

    Mi-l imaginez discutând cu Merkel sau Putin.

      (Citează)

  8. Nu s-a lansat W Ponta pe orbita la Craiova? Si eu as fi vrut sa-l mutam pe Oprescu la Cotroceni si sa lase pe altul mai competent pe Splai…

      (Citează)

  9. Ma umplu de nervi astia cu X-ulescu e si el corupt/hot/prost. Cine vreti sa castige nicusor-remus dan-cernea? sau vecinul gheorghe ion de la 4 ca e baiat bun si face curat in gradina? Toti astia nu au nici o sansa, mai mult nici macar nu candideaza.

    Si atunci avem niste alegeri unde are sanse f. mari sa sa castige cea mai mare pacoste a romania post ’89, victor copy-paste ponta.

    Daca exista o cat de mica sansa sa castige oricine altcineva iesiti fratilor la vot, lasati pudibonderia deoparte ca si ala fura. Da si ala fura, dar asta e imbecil cu acte in regula. Asta ne baga in prapastie si arunca si muntele dupa noi.

    O sa fim toti un neam de imbecili daca ajunge victoras presedinte. Decat ponta, prefer sa se voteze sa mai primeasca dreptul la inca un mandat oricare dintre iliescu si basescu.

      (Citează)

  10. Si pe asta tot tu l-ai votat.

      (Citează)

  11. @Boris

    Sa le luam pe rand:

    1. Da, tot timpul e de preferat raul cel mai mic. Sunt de acord cu tine ca Ponta (si PSD) daca ies (si sunt sanse mari) vor fi un dezastru cum putini isi pot inchipui.
    Fictiv, daca Oprescu si/sau Piedone, doi ‘borfasi’ de Bucuresti ar candida probabil ca i-as vota, macar pentru mica, mica sansa ca nu va fi atat de rau ca si cu Ponta.

    2. In postul se vorbeste de primarii din Bucuresti – in acest context atat, din pct. meu de vedere, atat Oprescu cat si Piedone sunt niste dezastre. Optiuni au fost: vezi Nicusor Dan. Am o groaza de cunoscuti care au spus ca le inspira incredere dar nu l-au votat ca “nu avea sanse, nu e cunoscut, nu e intr-un partid”. Altfel spus ne-am faultat singuri – vrem sa vina unul okay, din afara sistemului, care sa faca chestii si cand vine nu il votam ca nu iese nene.
    Daca nu se intampla asta erau sanse mari ca Nicusor sa iasa consilier la primarie si asta cu singuranta i-ar fi crescut sansele de primar la tura urmatoare.
    Poate se dovedea si el ca un hot/excroc, etc… dar macar ii dadeam o sansa; asa cu cei deja la butoane am continuat dezastrul.

    3. Nu cred ca o sa apara un presedinte ‘providential’ peste noapte – lumea voteaza pe cineva care isi face imagine dar lucrurile trebuie sa inceapa de undeva. Si daca si la alegerile locale (primar, etc..) nu votam ceva mai bun, o sa avem doar alegeri proaste (cum e prezentul).

    4. Multe din problemele de la alegeri ar fi rezolvate daca lumea ar vota mai mult. Suntem un caz cronic in care “minoritatea vocala” (cei 20-30% care voteaza) controleaza majoritatea. Daca am ajunge la 40-50% ar incepe o purificare a multor ‘bisnitari’ (gen UDMR care face troc cu cele 3-5%) iar pomana electorala (practicata cam de toti) nu ar mai functiona asa de bine (ar fi mult prea scumpa).

      (Citează)

  12. mircea(primul)

    30/07/2014 la 7:18 AM

    Iar vine nasu si va zice ca sunteti prosti ca ati votat cu X, dar nu vine si cu solutii. Special olympics…

      (Citează)

  13. Ce e, Mirceo, sunt alegeri la Primărie și nu știu eu? Altfel, apreciez ca aștepți statul meu. Ma bucur ca cineva observa ca am votat la toate alegerile.

      (Citează)

  14. mircea(primul)

    30/07/2014 la 9:08 AM

    E mai sanatos la cap sa dai raspunsuri de genu “sunteti prosti ca ati votat cu X, eu am votat cu asta ca e bun si nu stiu ce”. tu faci ca aia de scoala generala. “Eu stiu sa raspund la intrebare, dar nu vrrau sa va spun si voua.” Special olympics?

      (Citează)

  15. Matale ai probleme cu intelegerea unui text de 2 randuri. Mhm…

    Hai sa reiau: nu candideaza nimeni impotriva lui Oprescu in acest moment iar asta nu inseamna ca Oprescu nu este un incompetent.

      (Citează)

  16. mircea(primul)

    30/07/2014 la 4:52 PM

    eu vorbeam de modul tau general de abordare a oricarei discutii pe tema voturilor, cel putin pe blogul asta. olimpicule…

      (Citează)

  17. Parca era destul de clar ca eu sunt basist imputit de mic.

      (Citează)

  18. mircea(primul)

    31/07/2014 la 10:25 AM

    parca tu erai nashu mare o.O

      (Citează)

  19. Grea dilema, sa alegi intre Oprescu – presedinte si Piedone – primar general. Sunt rupt in doua, dar nu ma pot decide :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus